Speltips: Löser HJK minst två mål borta mot SJK?

Vinst på senaste bloggspelet som var i söndags när FC Inter löste tämligen enkelt över 1.5 mål i matchen mot PS Kemi när man vann med 4-2. Överlag så har bloggspelen rullat på bra den senaste tiden, då jag har lyckats från dom 10 senaste bloggspelen få 9 vinster och en halvförlust, förhoppningsvis kan man fortsätta med samma trend. Nu på onsdagen kommer vi att ha 2 matcher i Veikkausliiga och har valt att ta en liten närmare blick på en av dem.

SJK – HJK spelstopp 18.04.2018 kl. 18:30

Matcherna duggar tätt nu i årets Veikkausliiga. Både SJK och HJK hade match förra helgen och kommer nu att spela förutom denna match en match ännu under lördagen. Detta leder till att lagen kommer att få rotera en hel del i sina matcher. Sen hur vettigt det är att spela 3 matcher under 6-7 dagar nu på våren och sen spela mindre matcher under t.ex. juli månad när vädret och spelplanerna är bättre är en annan sak.

SJK har hunnit med att spela två matcher i årets Veikkausliiga. Man inledde säsongen med att förlora hemma med 1-0 mot PS Kemi, i en match som man dominerade och skapade en hel del chanser utan att lyckas göra mål på dem. I söndags åkte man sen över till Valkeakoski och vann med 2-0 mot TPS. Ser vi på den matchen så ger resultatet inte på något sett en rättvis bild av matchen. SJK lyckades göra sina två mål helt i slutet av matchen, i den 88:e och 90:e minuten. Det som var oroväckande i matchen mot TPS var att man släppte till med en mängd målchanser för TPS. Hade TPS haft ens en halv bra Veikkausliiga anfallare så borde man ha lyckats göra 3-4 mål i den matchen.

HJK har inlett årets Veikkausliiga säsong med att vinna sina båda inledande matcher. Man inledde säsongen med att vinna 3-1 hemma mot Ilves, efter att ha gjort alla 3 målen under matchens sista 15 minuter. I lördags åkte man över till Mariehamn och mötte IFK Mariehamn i en match som man vann med 1-0. Efter matchen mot IFK Mariehamn så var HJK:s tränare Mika Lehkosuo inte nöjd med spelunderlaget då matchen spelades på naturgräs. Enligt Lehkosuo så var det svårt att spela på en potatisåker. Personligen så tyckte jag inte att planen var i så värdelöst skick så att man inte skulle ha kunnat slå 2 passningar i rad efter marken. Det som har varit kännetecknande för HJK denna säsong är att har den klart bredaste truppen i Veikkausliiga, vilket kommit bra fram i dom inledande två matcherna. I matchen mot Ilves så var det inhopparen Filip Valencic som avgjorde och vände matchen med två mål, medan det i matchen mot IFK Mariehamn var inhopparen Riku Riski som stod för matchens enda mål.

Ser vi på formen mellan lagen, så har SJK den senaste tiden inte imponerat alltför mycket. Man har före segern mot TPS förlorat sina 3 senaste matcher, 1-0 mot PS Kemi i Veikkausliiga, 2-1 mot FC Honka i finska cupen och 1-o i den sista träningsmatchen mot Mjöndalen. HJK i sin tur har 5 vinster från sina 5 senaste Veikkausliiga & finska cupmatcher. Förra säsongen var SJK något av en favoritmotståndare för HJK då man från 3 spelade Veikkausliiga matcher vann alla med målskillnaden 14-0 (två första 6-0 och den sista med 2-0) utöver det så vann man mot SJK i finalen av förra årets finska cup med 1-0.

Till matchen mot HJK kommer SJK att vara utan långtidsskadade Billy Ions & Obed Malolo medan man ännu har frågetecken för försvararen Jarkko Hurme som stod över förra matchen mot TPS. HJK i sin tur kommer till matchen med en skadefri trupp och får dessutom tillbaka Nikolai Alho som har varit avstängd i dom två inledande Veikkausliiga matcherna. Som sagt så förväntar jag mig att lagen kommer att rotera en del i trupperna inför denna matchen, ger också HJK en liten fördel som har fått en dag längre vila då man spelade sin senaste match i lördags medan SJK spelade sin senaste match i söndags. HJK vilade i matchen mot IFK Mariehamn bl.a. Moshtagh Yaghoubi & Evans Mensah hela matchen medan Riku Riski spelade 30 minuter och Ville Jalasto spelade några få minuter i slutet av matchen. Av spelarna från SJK som inledde på bänken mot TPS så förväntar jag mig att i alla fall Joel Mero, Richard Dorman, Johannes Laaksonen, Mehmet Hetemaj & Aristote Mboma finns i XI mot HJK. Av dessa spelare så blev dom tre sist nämnda inbytta i andra halvlek.

Som matchbild i denna match så förväntar jag mig att HJK kommer att vara det laget som tar kommandot i matchen, spelunderlaget lär passa HJK bättre också som får nu spela på en bra konstgräsplan i stället för ”potatisåkern” som man hamnade att spela på mot IFK Mariehamn. Spelbolagen håller HJK som rätt så klara favoriter när man får ett odds runt 1.50-1.55 på dem på diverse spelbolag, tycker dock att det oddset är i det lägsta laget. Fortsätter SJK med att släppa till lika många chanser som man gjorde i söndags mot TPS så är jag säker på att HJK:s offensiv kommer att straffa SJK betydligt hårdare än vad TPS lyckades med. Ser vi på offensiven som HJK har att komma med jämfört med den som TPS har att komma med så skiljer det ljusår i kvalitet. Mitt spel i denna matchen kommer att vara HJK över 1.5 mål till oddset 1.76 med 3/5 u hos Coolbet. Har man konto hos Ladbrokes finns samma spel där till oddset 1.80 medan OHMbet har 1.82 i odds för samma spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.