Speltips: Kan FC Lahti inleda årets säsong med en hemmavinst?

Vinst på lördagens bloggspel, när FC Åland inledde sin säsong i Kolmonen med att vinna 2-0 borta mot TPK. Den matchen var sen lördagens enda glädjeämne, när övriga spel slutade i en push och fem förluster med -10.4 units back. Tyvärr så kommer det ibland dagar när allt mer eller mindre går åt h-lvetet, flyttar nu över fokus till söndagens matcher och förhoppningsvis kan vi få en bättre dag då.

FC Lahti – TPS spelstopp 08.04.2018 kl. 14:00

FC Lahti som förra året slutade på en fjärde plats, efter en dramatisk avslutning när Santeri Hostikka gjorde det avgörande målet mot HIFK när matchuret visade 90+3 minuter, vilket samtidigt betydde att laget kvalificerade sig för spel ute i Europa inleder årets spel i Veikkausliiga med att få serienykomlingen TPS på besök till Kisapuisto.

FC Lahti har en helt godkänd försäsong bakom sig. Man gjorde en hel del med bra matcher i finska cupen, bortsett från sextondelsfinalen när man förlorade efter förlängning efter 3-1 mot FC Haka. Ser vi på laget som FC Lahti har till sitt förfogande i år, så har man lyckats bra med att hålla majoriteten av förra årets trupp och fått in en del intressant nyförvärv. Man har i truppen en bra blandning av unga lovande spelare och rutinerade spelare, tycker att man skall ha alla förutsättningar att göra en bra säsong igen. Man har förstärkt laget med 6 nya spelare, när följande spelare har kommit in:

Xhevdet Gela, HIFK
Teemu Jäntti, PKKU
Artjom Vjatkin, FK Zenit (Ryssland, lån)
Damjan Siskovski, FK Rabotnički (Makedonien)
Artjom Dmitrijev, Nõmme Kalju FC (Estland)
Aleksandr Vasjutin, FK Zenit Ryssland, lån)

Anmärkningsvärt av nyförvärven är att både Siskovski och Vasjutin är båda målvakter. Vasjutkin spelade redan förra säsongen för FC Lahti, men flyttade tillbaka till FK Zenit efter säsongen. FC Lahti åkte dock nyligen på skador på två av sina tre målvakter och valde att låna in Vasjutin på nytt till laget. Vasjutin kommer dock inte att vara spelklar till matchen mot TPS. Av övriga nyförvärv så har unge Teemu Jäntti (född 2000) imponerat stort under försäsongen och bidragit med en del mål framåt från sin mittfältsposition.

FC Lahti kan ställa upp mot TPS med en närapå full trupp. Man kommer att definitivt sakna skadade anfallaren Fareed Sadat medan man ännu har frågetecken för Santeri Hostikka. Sadat håller jag för tillfället inte som en ordinarie spelare i XI så att han fattas kan man leva med. Hostikka är betydligt närmare en plats i XI men även utan honom har man flera bra offensiva spelare som man kan starta med i t.ex. anfallarna Henri Anier & Stenio.

TPS bloggade jag om i veckan, när jag spelade att dom kommer att vara laget som får ta steget ner till Ykkönen efter årets säsong. En sammanfattning av vad jag skrev då är att man har en liten och rätt så orutinerad trupp till sitt förfogande. Styrkorna i TPS är i det defensiva spelet som man har varit bra i flera säsonger. En spelare som i det defensiva har stora möjligheter att få sitt stora genombrott i år i Veikkausliiga Miro Tenho. Offensivt så tycker jag det finns en hel del med frågetecken hos TPS och framförallt vem som skall göra målen för dem i år. Man värvade nyligen in anfallaren Drago Milovic som man hoppas skall frälsa laget i det offensiva spelet. Under försäsongen var det just i det offensiva som man hade största problemen när man på 5 matcher i finska cupen lyckades göra endast 3 mål, anmärkningsvärt är att i 3 av matcherna så mötte man lag som håller till på en lägre nivå än Veikkausliiga. I det stora hela om man skall se vilka styrkorna hos TPS är, så är det att stora delar av laget har spelat flera år tillsammans vilket har lett till att man är du med deras spelsätt. Man har en hel del med unga lovande spelare, som förhoppningsvis kan få sitt stora genombrott i år, framförallt Onni Valakari är en spelare som det är värt att följa med.

Ser vi på matchen nu på söndag så tycker jag att FC Lahti hemma skall vara rätt så klara favoriter mot TPS. Förväntar mig att FC Lahti kommer att vara det laget som håller i bollen, medan TPS kommer att ställa in sig på defensiven och försöka få till kontringar som man kan göra mål på. Jämför vi lagen mellan varandra så tycker jag att FC Lahti har en bättre bredd i sin trupp och flera spelare som kan bidra framåt i det offensiva spelet. Anser att FC Lahti skall ha bra förutsättningar att inleda årets Veikkausliiga säsong med en hemmavinst och kommer att spela FC Lahti -0.5 AH till oddset 1.89 med 2.5/5 u hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.