Speltips: Kan FC Åland inleda årets säsong i Kolmonen med en vinst?

Äntligen har det blivit dags för årets #Kolmonen som tjuvstartade under fredagen med matchen MaPS – FC Boda. Tyvärr för min del så vann MaPS den matchen med bara 1-0 och jag fick inleda årets #Kolmonen med en förlust när jag hade rekat MaPS -1.5 AH. Nu under lördagen har vi totalt 5 matcher från #Kolmonen och jag har valt att ta fokus på en av dem.

TPK – FC Åland spelstopp 07.04.2018 kl. 16:00

TPK som slutade på en 6:e plats förra året i Kolmonen får förra säsongens serietvåa FC Åland på besök i lagens första match. På grund av den långa vintern har matchen blivit att flyttad att spelas i Nådendal, eftersom TPK:s hemmaplan inte ännu är i speldugligt skick.

TPK:s försäsong har inte varit den bästa möjliga, då man har haft svårt att få till träningsmatcher på grund av det kalla vädret. Nu senaste hann man med att spela endast en halvlek i träningsmatchen mot SalPa före man blev tvungna att avbryta den eftersom det snöade kraftigt och planen inte var längre i speldugligt skick. Den 11 mars spelade man sin första match i Regions Cup, viket slutade i en 2-0 vinst mot nykomlingarna i Kolmonen SC Wolves. Förutom att man har haft problem med att få till träningsmatcher, så har man haft många spelare sjuka under försäsongen, vilket har lett till att man inte har kunnat träna alltför bra.

TPK har efter förra säsongen skaffat en del nya spelare, totalt 9 stycken och har en trupp på drygt 30 spelare. Största förväntningarna har man på nyförvärvet Aleksi Jokela från PK-35, som är tänkt att bli lagets mittfältsmotor. Andra nyförvärv som man förväntar sig ta en plats i XI är bl.a. Joakim Julie, Eetu Kauria och Jussi Ojala. Till matchen mot FC Åland kommer man att sakna några spelare, när t.ex. Lauri Leino och Henri Hellgren saknas från truppen.

FC Åland som förra säsongen hade som målsättning att ta steget upp till Kakkonen var ytterst nära att lyckas med det. Man slutade tvåa i gruppen, 3 poäng efter KaaPo. Orsaken till värför man inte lyckades ta steg upp var att man avslutade säsongen svagt när man från dom tre senaste matcherna tog bara en poäng. Ser vi på truppen som FC Åland har till sitt förfogande så har man en hel del spelare med rutin från Veikkausliiga med IFK Mariehamn. En styrka i laget är att dom flesta spelarna från årets trupp är bosatta på Åland, vilket har lett till att laget har haft bra möjlighet att träna tillsammans under årets försäsong. Man har också fått in en del intressant spelare när t.ex. FC Ålands egna skyttekung Rezgar Amani återvänder till laget efter sin sejour hos IFK Mariehamn. Ett annat intressant nyförvärv är 19 årige Aresh Ghaznavi som ansluter sig till laget från Jomala IK. Aresh hade en skadedrabbad säsong förra året, men lyckades med att göra 5 mål på 8 spelade matcher. Hålls han skadefri så tror jag att han tillsammans med Rezgar kan göra livet surt för många försvar i årets Kolmonen.

FC Åland räknas tillsammans med P-Iirot som favoriter i årets serie. Av dessa två lag så håller jag P-Iirot klart starkare men anser att FC Åland bör ha mera än goda chanser att upprepa sin andra placering från förra säsongen. Till matchen mot TPK så tycker jag att man skall ha goda chanser att plocka hem alla 3 poängen till Åland och väljer därför att spela FC Åland till oddset 2.16 med 2.5/5 u hos NordicBet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt