Speltips: Kommer KuPS före SJK i årets Veikkausliiga?

Gårdagens bloggspel på RoPS -0.25 AH slutade i en vinst, när man vann med 3 – 0 hemma mot KPV och avslutade förberedelserna inför starten av Veikkausliiga. Äntligen börjar den långa försäsongen vara sakta men säkert över och vi kommer igång med seriespelen här i Finland. Naisten liiga tjuvstartade för två veckor sedan och nu inkommande helg börjar Veikkausliiga med 2 matcher under lördagen och 4 matcher under söndagen. Dessutom glädjande nog så börjar äntligen Kolmonen på fredagen, förhoppningsvis kan man få närapå lika fina siffror från den serien som man fick under förra året. Men nog om det, håller nu fokus på Veikkausliiga var jag tror mig ha hittat ett intressant långtidsspel

SJK – Kups H2H spelstopp 07.04.2018 kl. 13:00

SJK och KuPS förväntas av den stora massan att vara dom två topplagen som gör upp om placeringarna 2 och 3 i årets Veikkausliiga. Tror mig inte ha sett någonstans någon som skulle säga att något annat lag än HJK vinner (igen) årets Veikkausliiga.

KuPS gjorde säsongen 2017 en mer än godkänd säsong, när man slutade på en andra plats i tabellen och kvalificerade sig för spel ute i Europa denna säsong. KuPS har dom senaste säsongerna gett bra med speltid åt sina egna juniorer vilket börjar nu också få utdelning. Dom egna produkterna som har tagit mest för sig är bl.a. Urho Nissilä, Ilmari Niskanen och Jiri Nissinen. Jämför vi årets KuPS med 2017 års KuPS så tycker jag att man ser starkare ut nu än vad man gjorde för ett år sedan. Man går nu in andra säsongen med Jani Honkavaara som huvudtränare. Man har haft en del omsättning i truppen då man har gjort klart med följande spelare:

Rasmus Karjalainen, PS Kemi

Luis Carlos Murillo, Once Caldas SA (Colombia)

Henri Toivomäki, Sarpsborg 08 (Norge)

Stiwar Garcia, Deportivo Pereira (Colombia)

Deivydas Matulevicius, Hibernian FC (Skottland)

Alla dessa spelare är sådanna spelare som mer eller mindre förstärker KuPS inför denna säsong. Största frågetecknet finns för tillfället i anfallet och hur bra nye anfallaren Matulevicius lyckas med att hitta sin roll i laget, förutom honom så har man nye Rasmus Karjalainen som gjorde en bra säsong förra säsongen i PS Kemi och rutinerade Ats Purje att tillgå i anfallet.

SJK hade en minst sagt turbulent säsong förra säsongen, när man slutade på en 6:e plats i Veikkausliiga. Man han under säsongen 2017 med att byta huvudtränare två gånger och plocka in en hel del med nya spelare precis före säsongen började och ännu under säsongen. Inför denna säsong anställde man Tommi Kautonen som ny huvudtränare. Kautonen har dom senaste säsongerna fungerat som huvudtränare för det finska U21-landslaget. SJK har gjort en hel del intressant nyförvärv under vinter när man har plockat in följande spelare:

Jesse Öst, Degerfors IF (Sverige)

Jordan Mustoe, KVC Westerlo (Belgien)

Emile Paul Tendeng, Ilves

Reuben Ayarna, Ilves

Anders Bååth, IF Brommapojkarna (Sverige)

Maximo Tolonen, FC Honka

Tycker att nyförvärven som SJK har gjort är bra, och framförallt att man lyckades med att plocka in både Tendeng & Ayarna från Ilves förstärker laget bra inför säsongen. En annan spelare som blir intressant att se är 17 årige Maximo Tolonen som har fått bra med speltid under försäsongen och är en av dom största finska talangerna i sin åldersklass.

Ser vi på försäsongen och finska cupen så tycker jag att båda lagen har sett bra ut i matcherna som man har spelat. Båda lagens äventyr i finska cupen tog slut i kvartsfinalen när KuPS förlorade med 2 – 0 borta mot HJK och SJK förlorade med 2 – 1 hemma mot FC Honka. Om vi jämför båda lagen med varandra så tycker jag KuPS ser starkare ut än vad SJK gör i det defensiva spelet, var man bl.a. har en bra målvakt i Otso Virtanen. SJK i sin tur ser enligt mig sen bättre ut i offensiven var man har ett bredare anfall till sitt förfogande än vad KuPS har. Beroende på hur bra KuPS nye anfallare Matulevicius visar sig att vara så kan det hända att styrkeförhållandena i anfallsspelet jämnar ut sig. En annan fråga är hur bra tålamod har ledningen i SJK om man har en period med sämre resultat, byter man tränare lika snabbt och ofta som förra säsongen eller är man beredd att ge Kautonen förtroende att vända på resultaten?

Spelbolagen håller SJK som rätt så klara favoriter i en H2H mot KuPS när SJK ligger på odds runt 1.60. Tycker själv dock att det skall vara betydligt jämnare mellan lagen och skulle t.o.m. vill säga att det är en liten fördel KuPS i min bok. Tycker KuPS har en bättre tränare samt att man har flera lokala produkter som är villiga att ge allt för laget och tröjan. NordicBet ger 2.22 i odds på KuPS i en H2H vilket jag tycker är ett klart godkänt odds och väljer att spela det med 3/5 u. Samma spel finns till oddset 2.10 hos Coolbet. Tycker själv att vi borde ha ett 50/50 odds här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.