Speltips: Trevlig fredag för Finlands U21 i Gargždai

Senaste bloggspelet som spelades förra söndagen och samtidigt var ett maxspel slutade i en vinst när KuPS U20 körde över Kuusysi U20 och vann med hela 6-0. Fortsätter med ungdomsfotbollen men flyttar nu fokus till en U21 EM-kvlamatch.

Litauen U21 – Finland U21 spelstopp 24.03.2018 kl. 18:00

Litauen och Finland fortsätter sitt EM-kval under fredagen och möts i en kvalmatch som är den femte för båda lagen. Litauen har från 4 spelade matcher 1 vinst och 3 förluster med målskillnaden 3 – 9. För Finlands del så har man från sina 4 spelade kvalmatcher 3 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 6 – 11.

Litauen inledde detta EM-kval med att vinna i början av juni 2017 med 3 – 0 hemma mot Färöarna. Efter den vinsten så har man förlorat i tur och ordning med 6 – 0 borta mot Danmark, 2 – 0 hemma mot Polen och 1 – 0 borta mot Georgien. Man har också hunnit med att spela en träningsmatch i november borta mot Vitryssland som slutade 0 – 0. Som man kan se från resultaten så har Litauen haft problem i det offensiva spelet, då man har gått mållösa från sina 4 senaste matcher. Den litauiska truppen består till stora delar av spelare som normalt håller till i den inhemska serien. Man har några spelare också i truppen som håller till i klubbar utanför Litauen, främst då i ungdomslagen för dessa klubbar. Den spelare som fått mest rutin från senior fotbollen utanför Litauen är målvakten Marius Adamonis som under denna säsong har fått vakta målet i 7 st Serie B matcher för Salernitana.

Finlands U21 fick i oktober 2017 en ny förbundskapten när Juha Malinen lämnade sitt uppdrag som tränare för Veikkausliiga laget RoPS och tog över efter Tommi Kautonen, som i sin tur flyttade till Veikkausliiga laget SJK. Finland inledde sitt EM-kval med att spela 1 – 1 hemma mot Färöarna, vilket helt klart var en missräkning. Efter det så gjorde man en bra match borta mot Polen i början av oktober när man fick med sig ett 3 – 3 resultat. I följande hemmamatch mot Danmark gick det desto sämre när man förlorade med hela 5 – 0, i den matchen fick man dessutom spela 60 minuter med en man mindre efter att ha åkt på en utvisning. I början av november spelade man sen 2 – 2 borta mot Georgien, vilket samtidigt var den första match med Juha Malinen som huvudtränare.

Det finska U21 landslaget samlades i Helsingfors i slutet av förra veckan och man passade på att spela en träningsmatch i måndags mot Veikkausliiga laget Ilves (förlust med 1 – 0) som en del av förberedelserna inför fredagens match. Tror det att man spelade en match mot bra motstånd som en del av förberedelserna gynnar spelarna inför denna kvalmatch, man fick nu möjligheter att träna in olika spelsituationer och ge de uttagna spelarna möjlighet att bli du med Malinens spelsystem. Truppen som Malinen har tagit ut mot Litauen är mer eller mindre ordinarie, man saknar skadade Aapo Halme (Leeds) och Juho Pirttijoki (GIF Sundsvall). Av dom 20 spelarna som Malinen har tagit ut håller 5 st till i klubblag utanför Finland. Av dessa spelare har bl.a. Richard Jensen (FC Twente) och Kaan Kairinen (FC Midtjylland) fått bra med ansvar i sina klubblag. De spelare som håller till i finska klubblag har hunnit samla på sig helt bra med matchträning från bl.a. finska cupen var alla har varit mer eller mindre i viktiga roller för sina respektive klubblag.

Tycker själv att Finland skall ha goda chanser att komma hem med ett bra resultat från Litauen. Man har fått med sig närapå ordinarie lag, med spelare som har hunnit samla på sig bra med matchträning under detta år. Tar vi också i beaktande att Litauen har haft problem i det offensiva spelet, så bör Finland ha möjligheter att ta sin första vinst i detta EM-kval. Väljer dock att spela lite mera safe här, med tanke på att Finland har spelat oavgjort i 3 av sina 4 kvalmatcher och mitt spel kommer att vara Finland +0.0 AH till oddset 1.84 med 2.5/5 u hos Unibet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.