Speltips: AC Oulu fortsätter sitt cuptåg

Senaste bloggspelet, som spelades i söndags slutade i en vinst när KuPS U20 vann med 2 – 0 hemma mot FC Lahti U20. Fin form för tillfället på bloggspelen, som man förhoppningsvis kan fortsätta med nu när det har blivit dags för utslagsmatcherna i finska cupen.

EIF – AC Oulu spelstopp 17.03.2018 kl. 14:00

Dags för den första sextondelsfinalen när vi har två lag som normalt håller till i Ykkönen möter varandra i Ekenäs. EIF slutade på en andra plats i grupp E och gjorde ett fint gruppspel när man lämnade två Veikkausliiga lag efter sig i tabellen. Man inledde gruppspelet med att förlora 3 – 0 mot FC Inter, efter det så vann man i tur och ordning 3 – 2 mot Klubi 04, 1 – 0 mot IFK Mariehamn och 3 -0 mot Honka Akatemia. Man avslutade gruppspelet med att spela 0 – 0 borta mot TPS. Håller själv det att EIF lyckades kvalificera sig vidare från gruppspelet som den största överraskningen såhär långt i årets cupspel.

AC Oulu i sin tur slutade på en andra plats i grupp 4 och lyckades liksom EIF hålla två Veikkausliiga bakom sig. Man inledde gruppspelet med att vinna 4 -3 borta mot AC Kajaani, efter det så spelade man 1 – 1 mot RoPS och förlorade 6 – 2 mot KuPS. I dom två avslutande matcherna vann man först 4 – 1 mot MuSa för att förra lördagen vända ett 1 – 0 underläge mot PS Kemi till en 2–1 vinst i slutet av matchen.

Skrev en blogg om EIF för ca 1,5 vecka sedan inför deras cupmatch mot Honka Akatemia. I den matchen så gjorde man en svag första halvlek, men desto bättre andra halvlek som man vann med 3–0. Noterbart är att man spelade hela andra halvlek med en man mindre efter att ha fått Atte Sihvonen utvisad i slutet av första. Överlag så tycker jag att EIF har haft en hel del tur med i sina matcher i gruppspelet, man var stundtals utspelade både mot IFK Mariehamn och TPS men lyckades ändå hålla nollan i båda matcherna, vilket är verkligen starkt speciellt med tanke på att man har en ung orutinerad målvakt i mål när Mehdi El Moutacim har fått förtroendet i samtliga matcher. Offensivt så har man under 5 gruppspelsmatcher lyckats göra 7 mål, den bästa målskytten såhär långt är Etchu Tabe med 3 mål på 4 matcher. Tabe är en spelare som många av EIF fansen hellre skulle se i försvaret än i anfallet. I det stora hela, även om man har gjort bra ifrån sig i årets cupspel, så håller jag fortfarande EIF som ett av lagen som i årets Ykkönen kommer att hålla till på den nedre halvan av tabellen.

AC Oulu har sett bra ut i årets cupspel, offensivt har man ett bra anfallspar till sitt förfogande i Alvaro Morin (5 mål på 6 matcher) samt Aleksi Gullsten (4 mål på 5 matcher). Totalt har AC Oulu gjort 13 mål på sina 5 spelade cupmatcher. I defensiven har man dock lämnat en del att önska då man har släppt in hela 12 mål på dom 5 matcherna, 9 av dom målen kom i matcherna mot AC Kajaani (3 st) och KuPS (6 st). Ser vi på dom defensiva spelarna som AC Oulu har till sitt förfogande så är det två spelare, Markus Heikkinen och Lassi Nurmos, som sticker ut och bör kunna leda laget till bättre prestationer i det defensiva spelet. AC Oulu gjorde här för ca. 1 månad sen nytt kontrakt med en viktig mittfältare när David Ramadingaye skrev på ett nytt kontrakt med den. Förra säsongen var Ramadingaye den enskilt viktigaste spelaren för AC Oulu. Tycker överlag att AC Oulu har ett slagkraftig lag till sitt förfogande, som man bör klara av att vara med i toppen av årets Ykkönen.

Om vi börjar jämföra de olika lagdelarna mellan EIF och AC Oulu så tycker jag att det är fördel AC Oulu på varje delområde. Håller fortfarande fast vid min tanke att EIF har över presterat såhär långt i cupspelet medan AC Oulu har varit mer eller mindre på den nivå som jag förväntade mig av dem. EIF är ett av dom lagen som AC Oulu har haft lätt mot i seriespelet i Ykkönen, under dom tre åren som lagen har spelat i samma serie har man hunnit med att spela totalt 9 matcher, av dom matcherna har AC Oulu vunnit 8 st medan den sista slutade 1-1.

Tror matchen i sig kan bli rätt så jämn nu på lördagen, men anser ändå inte att EIF skall vara favorit här, även om man har hemmaplan till sitt förfogande. Mitt spel i matchen kommer att vara AC Oulu DNB till oddset 2.10 med 3.5/5 u hos Bethard (samma spel finns till fina 2.21 hos Marathonbet). I min bok skall AC Oulu vara mera favorit i matchen än vad EIF är.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt