Speltips: Italien för starka för Finlands damlandslag

Gårdagens bloggspel slutade i en förlust när varken FC Viikingit U20 eller HJK U20 lyckades göra något mål i första halvlek, aningen surt med tanke på att HJK U20 sen passade på att göra hela 6 mål i andra halvlek. Överlag ändå helt trevlig söndag då dom andra spelen som jag hade den dagen hittade mer eller mindre lätt hem. Ny vecka och vi inleder med att än en gång återvända till Cypern och Cyprus Women’s Cup 2018

Finland damer – Italien damer spelstopp 05.3.2018 kl. 12:00

Dags för den sista gruppspelsmatchen för lagen i årets upplaga av Cyprus Women’s Cup. För Finlands del har turneringen inte resultatmässigt varit någon större succé då man har förlorat sina båda matcher, först 1 – 0 mot Wales och för två dagar sedan med 4 – 0 mot Schweiz. Italien i sin tur har gjort en klart bättre turnering när man efter två spelade matcher har vunnit med 3 – 0 mot både Wales och Schweiz.

Resultaten för Finlands del i årets turnering har inte varit det som man hoppades på. Om vi ser på matchbilderna från båda spelade matcher så har man stått bra upp mot både Wales och Schweiz men har samtidigt haft svårt att få till dom riktigt farliga lägen i det offensiva spelet som kunde ha resulterat i mål. I det defensiva spelet igen har man gjort för många individuella misstag som har lett till att motståndarna har fått relativt billiga mål. Målet mot Wales som man släppte in kom efter att man tappade bollen mitt på planen och Wales kunde kontra in målet. Alla 4 målen som man släppte in mot Schweiz kom igen efter fasta situationer, var man försvarade dåligt. I sanningens namn så såg inte heller alla schweiziska målen otagbara ut för den finska målvakten.

Italien har såhär långt haft en trevlig turnering i Cypern när man har spelat en bra fotboll och vunnit sina båda matcher med 3 – 0. Den spelare som har lyckats bäst i Italiens landslag såhär långt in i turneringen är anfallaren Cristina Girelli, till vardags i Brescia, med 2 mål i båda spelade matcherna. Kännetecknande för det italienska landslaget är att man har flera tekniskt duktiga spelare som tycker om att hålla bollen och samtidigt vågar göra egna beslut i det offensiva spelet. Som brukligt är för italienska lag så har man även en bra defensiv, vilket 0 insläppta mål i turneringen bevisar. I det pågående VM-kvalet har man hunnit med att spela 4 matcher som har resulterat i 4 vinster med målskillnaden 10 – 0. Man har lyckats med att hålla både Wales och Schweiz borta från riktigt farliga målchanser.

Jämför vi lagen mellan varandra så får Italien samma fördel som både Schweiz och Wales hade mot Finland i och med att deras spelare håller till i lag vars seriespel är i full rullning för tillfället, medan majoriteten av dom finländska spelarna håller till inom nordiska klubblag vars seriespel ännu inte har hunnit börja. Av denna orsaken så får Italien i min mening en fördel av att ha spelare till sitt förfogande som är i klart bättre matchform än vad Finland kan komma med.

Som matchbild så förväntar jag mig här att Italien kommer att vara det bollförande laget och stora delar av matchen kommer att tillbringas på Finlands planhalva. Finlands chanser till anfall lär bli främst genom kontringar efter att man har lyckats erövra bollen åt sig. Ser vi till formen mellan båda lagen så tycker jag att det är klar fördel för Italien som har gått som ett tåg i turneringen samt det pågående VM-kvalet, medan Finland för sin del har haft problem i bägge två såhär långt. Ser vi på Finlands offensiva spel i turneringen och det pågående VM-kvalet så har jag svårt att se hur man skall lyckas göra mål mot Italien med en stark defensiv. Även om bägge lagen kommer att rotera i trupperna som man har med sig, eftersom detta är den 3 matchen på 6 dagar, så anser jag att Italien skall vara klara favoriter här och lyckas ta en relativt komfortabel seger förutsatt att man inte helt underskattar det finländska landslaget. Mitt spel i matchen kommer att vara Italien -1.25 AH till oddset 1.80 med 3/5 u hos Pinnacle. Tycker att odds ner till 1.60 är spelbart, vill man ha högre odds så funkar också Italien -1.5 AH som förtillfället ligger på 2.06 hos samma bolag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.