Speltips: Svår match för Finlands damlandslag

Gårdagens bloggspel som samtidigt var ett maxspel på Makedoniens U19 att vinna mot Finlands U19 slutade i en förlust, när Finland lyckades med att bryta sin 9 matcher långa förlustsvit och spela 0–0. Från dom rapporterna som jag läst om matchen så lyckades Finland igår bra i det defensiva spelet och kunde hålla bort Makedonien från att skapa några jättefarliga chanser. Mot slutet av matchen hade Makedonien några halvchanser att göra mål på, men den finske målvakten Robin Källman kunde rädda försöken relativt enkelt. Tråkigt, men inte så mycket mera man kan göra åt den saken. Blickar framåt och försöker igen hitta tillbaka till vinnarspåret med ett nytt blogginlägg.

Schweiz damer – Finland damer spelstopp 02.03.2018 kl. 17:00

Cyprus Women’s Cup fortsätter på Cypern och det har blivit dags för match nummer två för lagen. Schweiz inledde sin turnering med att förlora 3–0 mot Italien, medan Finland förlorade med 1–0 mot Wales, i en match var jag hade rekat Finland DNB.

Schweiz som för tillfället ligger på en delad 17:e plats på FIFA:s världsranking inledde turnering med att förlora 3 – 0 mot Italien, i en match var man framförallt gjorde en svag första halvlek. Ser man på utvecklingen hos Schweiz dom senaste åren så har man gått framåt när man lyckades kvala in både till VM 2015 och EM 2017. För tillfället leder man sin kvalgrupp med 4 vinster från 4 matcher, 4–1 och 5–1 mot Albanien, 2–1 mot Polen samt 3–0 mot Vitryssland. Schweiz lag består av spelare som till största del håller till i antingen damernas Bundesliga i Tyskland eller i den inhemska ligan. Den stora stjärnan i laget är för tillfället rutinerade mittfältaren Laura Dickenmann, som till vardags spelare för Wolfsburg, med 47 mål på 122 landskamper. En annan spelare som gjort bra ifrån sig i landslaget är försvararen Ana-Maria Crnogorcevic, till vardags i Frankfurt, med 48 mål på 92 landskamper. Schweiz förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg har tagit med sig till Cypern en trupp på totalt 21 spelare, vilket innebär att vi kommer att få se en del rotation i truppen jämfört med det lag som man spelade mot Italien för två dagar sedan.

Finland inledde sin turnering med att förlora 1–0 mot Wales. Finland var i den matchen det spelförande laget, men hade problem att skapa farliga målchanser framför det walesiska målet. Från finländskt håll säger man efter Wales matchen att man måste utveckla och ha mera tålamod när man öppnar spelet och inte passa bollen åt en spelare som redan befinner sig under hård press vilket var fallet flera gånger i matchen mot Wales. I det offensiva spelet har man förhoppningar om att spelarna skall våga vara modigare med att komma till avslut, istället för att flytta över ansvaret och bollen till en motståndare. Just målskyttet är en sak som Finland har haft problem med i sina senaste matcher. Man har nu spelat två matcher detta år och i båda matcherna gått mållösa från planen. Från sina 4 senaste matcher har man gjort 5 mål, men 4 av dom målen kom hemma mot ett svagt Israel. Finlands andre tränare Maiju Ruotsalainen säger på det finska bollförbundets hemsida att man kommer att rotera i truppen till matchen mot Schweiz och ge speltid åt spelare som var bänkade i den första matchen.

Finns några saker i denna match som jag tycker gynnar Schweiz. För det första så har man klart bättre matchform hos sina spelare, när alla spelare håller till i klubblag som är i seriespel för tillfället, medan majoriteten av dom finländska spelarna håller till i dom nordiska serierna, vars seriespel inte ännu har hunnit börja. Även om bägge lagen förväntas rotera till dagens match så har Schweiz i grunden ett bättre landslag till sitt förfogande och skall i min mening klara av att vinna dagens match mot Finland. Mitt spel i matchen kommer att vara Schweiz att vinna till oddset 1.63 hos SBObet med 2.5/5 u. Vill man ha högre odds så funkar också Schweiz -0.75 AH till 1.80 hos Pinnacle alternativt Schweiz över 1.75 mål till 1.98 hos samma bolag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.