Speltips: Fortsätter HIFK:s fina offensiva spel i #stadinderby?

Fredagens bloggspel slutade lite turligt i en vinst när PS Kemi kunde göra 3-1 på matchens sista spark, eller nick om vi skall vara helt exakta. Såhär i efterhand så får jag säga att tur att man inte såg matchen liv, utan bara ett 5 min långt sammandrag efter matchen. PS Kemi lyckades med konststycket att bränna en hel del givna målchanser, speciellt provspelande Callistus Chukwu utmärkte sig med att missa 3-4 gyllene lägen. Som tur så hittade spelet slutligen in, alltid skönt när man får en vinst med sig efter ett sent mål i matchen. Nog om den matchen, blickar framåt och tar fokus på den absolut intressantaste matchen som kommer att spelas under lördagen i finska cupen.

HJK – HIFK spelstopp 24.02.2018 kl. 13:00

Dags för årets första och samtidigt enda #stadinderby när huvudstadslagen HJK och HIFK möter varandra i finska cupen i en match som kommer att spelas inomhus i Tali fotbollshall. HIFK fick som bekant ta steget ner till Ykkönen efter förra säsongen, vilket samtidigt betyder att vi i Finland gick miste om publikmatchen nr 1 i Veikkausliiga. Även om FC Honka som tog steget upp till Veikkausliiga också håller till i huvudstadsregionen så kommer tyvärr inte #metroderby matcherna mellan HJK och FC Honka att locka till sig samma mängd med publicitet och publik.

HJK har som förväntat inlett gruppspelet i årets finska cup övertygande då man efter 3 spelade matcher har 3 vinster med den totala målskillnaden 19 – 2. Man inledde sitt cupäventyr med att vinna 4-1 hemma mot PEPO som håller till i Kakkonen, efter det så vann man på bortaplan med hela 8-0 mot Gnistan som också håller till i Kakkonen. Förra lördagen tog man en 5-1 vinst hemma mot KTP som kommande säsong kommer att spela i Ykkönen. Som jag nämnt i alla mina tidigare bloggar angående HJK så har man en bred trupp till sitt förfogande och blir inte direkt försvagade om man åker på enstaka skador på någon spelare. Offensiva bredden i truppen kommer fram när man ser att av dom 19 målen som man har gjort såhär långt i finska cupen så har hela 10 olika spelare lyckats med att göra minst ett mål. Ska man hitta något att klaga på i laget så är det i det defensiva då man har såhär långt in på säsongen haft problem med att hålla nollan i sina matcher. Från 3 cupmatcher samt två spelade träningsmatcher, Djurgården förlust 2-1 och FC Flora Tallinn oavgjort 1-1, är det endast mot Gnistan som man lyckades hålla nollan i. Har i mina tidigare bloggar nämnt att största frågetecknet för HJK finns enligt mig för tillfället i målet, då man har två unga lovande, men ännu också orutinerade målvakter till sitt förfogande.

Till matchen mot HIFK kommer man att sakna två spelare, som denna säsong har fått rätt så mycket speltid när försvararen Rafinha och mittfältaren Banza är borta p.g.a. skador. Förutom dom två spelarna så har man mer eller mindre fullt manskap till sitt förfogande, intressant också att se om försvararna Juha Pirinen & Hannu Patronen kommer att medverka i matchen. Båda två spelarna skall normalt vara givna i försvarslinjen hos HJK, men har ännu såhär långt in på säsongen fått relativt sparsamt med speltid. Matchen mot HIFK kommer också att vara HJK:s sista, före man drar iväg till Marbella på sitt årliga träningsläger, var man nästa veckas söndag kommer att spela en träningsmatch mot norska Sandenes Ulf

HIFK är det lag från Ykkönen som såhär långt in i säsongen har imponerat mest på mig. Har också hunnit med att skriva några bloggar om HIFK, senaste förra helgen när man mötte FC Honka i finska cupen i en match som man förlorade med 3-2. I den matchen så saknade man en hel del spelare från truppen p.g.a skador eller influensa. Tycker att HIFK gjorde ändå i det stora hela en bra match mot FC Honka, men som jag då skrev i bloggen, så hade man problem defensivt och bjöd FC Honka på några relativt enkla mål. Matchen mot HJK är den sista matchen för HIFK i årets cupspel. Man har från sina 4 spelade matcher 2 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust med målskillnaden 10 – 6. Offensivt har man imponerat på mig i alla sina spelade matcher såhär långt, då man har lyckats med att skapa en hel del goda chanser i varje match och också fått bollen in i mål. Dom två unga spelarna som imponerat mest offensivt på mig är anfallarna Kurki & Ulmanen som har gjort 4 respektive 3 mål i årets cupspel.

Till matche mot HJK bör man kunna ställa upp med ett starkare manskap än vad man kunde göra mot FC Honka, var man framförallt saknade viktiga spelare i defensiven. Efter FC Honka matchen gjorde man också klart med målvakten Tomi Maanoja som förlängde sitt kontrakt med HIFK och är spelklar till matchen mot HJK. I och med att man skrev kontrakt med Maanoja så har man nu två duktiga målvakter till sitt förfogande i årets Ykkönen, när man också har kontrakt med Daniel Kollar.

HJK är helt förståeligt klara favoriter i denna match, vilket dom skall också vara i typ alla matcher var dom möter ett finländskt lag. För tillfället ligger oddsen på en HJK seger runt 1.05 – 1.08 beroende på hos vilket bolag man kollar. Förväntar mig att HJK kommer att vara det spelförande laget här i matchen med störst bollinnehav. Tror dock att HIFK kan ställa till det för HJK om man bara kan fortsätta med att visa upp samma fina spel i offensiven som man har gjort såhär långt in på säsongen. Tycker att det finns några intressanta spelalternativ i denna match. Ett alternativ är om man gillar AH spel att plocka HIFK +3.25 AH som finns till 1.75 hos bet365, tror mig att HIFK kan stå upp rätt så bra mot HJK och hålla ner siffrorna. Tycker själv dock att det bästa spelalternativet finns i att HIFK skall lyckas göra minst ett mål mot HJK som finns hos bet365 till 2.25 och spelar det med 2.5/5 u, spelet hittas under mål och alternativet Håller nollan, HJK nej.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt