Speltips: PS Kemi vinner Bottenviksderbyt

I dag fredag har vi en träningsmatch här i Finland som samtidigt är ett derby mellan två lag som håller till i trakterna runt Bottenviken. Några korta tankar om matchen, då jag har två ungar som väntar på att slippa och leka till http://www.maxifun.fi/

PS Kemi – TP-47 spelstopp 17:30

Veikkausliiga laget PS Kemi möter idag TP-47 från Torneå som håller normalt till i Kakkonen. Kemi och Torneå ligger ca. 30 km från varandra, vilket gör detta till en derbymatch. PS Kemi har hunnit under försäsongen spela 4 matcher i finska cupen, från vilka man har vunnit 1, spelat 1 oavgjord och förlorat 2. Förlustmatchen mot AC Kajaani blev i efterhand ändrad till en 3-0 vinst när det kom fram att AC Kajaani hade spelat med en spelare som saknade speltillstånd. Förutom matcherna i finska cupen så har man också spelat en träningsmatch när man förra helgen vann med 3-1 mot OPS.

Har skrivit tidigare en del bloggar om PS Kemi, och lyft fram i dem att man har haft en stor omsättning på spelarna i truppen. I matchen mot OPS gjorde nye anfallaren Hakeem Araba debut och lyckades göra ett av målen i matchen. Förutom Araba så hade man två andra spelare på prov i den matchen när mittbacken Mohammed Diarra och försvararen Anselmi Nurmela var och visade upp sig. Även om jag fortfarande håller PS Kemi som ett av dom svagare lagen i årets Veikkausliiga, så har deras spel börjat sakta men säkert se bättre ut. I senaste cupmatchen mot MuSa gjorde man en bedrövlig första halvlek som man förlorade med 2-0 för att sedan i andra halvlek spela upp sig och lyckades spela 2-2.

TP-47 har såhär långt hunnit med att spela bara en träningsmatch när man förra helgen förlorade med 3-0 mot Boden BK. Lagbyggnaden för TP-47:s del är ännu långt ifrån klart då man för tillfället har kontrakt med 12 spelare inför denna säsong. Överlag så har man ett rätt så ungt lag till sitt förfogande, men också några mera rutinerade spelare som bl.a. Ryan Gilligan. Till dagens match mot PS Kemi kommer man att få klara sig utan skadade Gilligan, som jag håller som lagets viktigaste spelare, dessutom är man utan Jani Alaperä, Jesse Oinas & Matias Ojanaho, dessa tre spelare spelade i matchen mot Boden. TP-47 förväntas i denna match ge speltid åt några av lagets B-juniorer som samtidigt kommer att göra debut i första laget.

Håller PS Kemi som klara favoriter i denna match, när dom är klart längre i sin speluppbyggnad och har hunnit få mycket mera matchträning än vad TP-47 har hunnit med. Förväntar mig här att PS Kemi skall vara det spelförande laget som dominerar matchen och lyckas skapa tillräckligt med chanser för att ta en relativt klar seger. Förutsatt att PS Kemi kommer med bättre inställning till matchen än vad man gjorde i första halvleken mot MuSa så tror jag att detta kan bli ett rätt så tråkigt derby för TP-47:s del. Mitt spel i matchen kommer att vara PS Kemi -1 EH till oddset 1.80 med 2.5/5 u hos Coolbet. Vill man spela lite mera safe så funkar också PS Kemi -1.25 AH till oddset 1.625 hos bet365.

Sen till den stora frågan vad är Bottenviken för hav? Bottenviken är är ett innanhav mellan Finland och Sverige och gränsar isöder till Norra Kvarken som i sin tur i sydväst gränsar till Bottenhavet. Bottenviken är ganska grund och fryser mestadels till under vinterhalvåret. En annan intressant fakta är att Bottenviken utgör ett av världens sötaste havsvattenområden, salthalten är endast 0,30–0,35 procent. Skälet till detta är att tillrinningen främst kommer från älvarna som mynnar ut i området och inte från övriga Östersjön. Detta gör vattnet direkt drickbart även för människor, även om industriföroreningar medfört viss nedsmutsning av vattnet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt