Speltips: HJK bjuder på lördagsgodis

Fredagens bloggspel i cupmatchen HIFK – FC Honka slutade i en vinst när båda lagen hade gjort mål redan efter drygt 20 spelade minuter. Andra spelet i matchen FC Honka -0.75 AH slutade i en halv vinst när Honka vann matchen med 3-2, lite surt när man brände ett friläge när matchuret visade 90+2 minuter. Överlag så bjöds vi på en underhållande match och kändes bra att analysen som jag hade före matchen stämde bra med matchbilden, båda lagen visade upp en fin offensiv och ett darrigt försvarsspel, extra roligt att båda unga spelarna som jag nämnde i bloggen från HIFK (Tuukka Kurki & Antti Ulmanen) lyckades göra mål i matchen.

Nu under lördagen har vi totalt 7 matcher i den finska cupen. Skrev i onsdags en blogg om en av lördagens matcher, AC Oulu – KuPS och skall nu ta fokus på en annan match som spelas under lördagen.

HJK – KTP spelstopp 17.02.2018 13:00

HJK får i sin tredje cupmatch besök från hamnstaden Kotka när KTP som inför denna säsong steg till Ykkönen kommer och spelar sin fjärde match i årets finska cup. HJK har som förväntat övertygat i sina två inledande matcher när man först vann med 4-1 hemma mot PEPO för att sedan vinna borta mot Gnistan med hela 8-0. Efter senaste cupmatchen mot Gnistan har HJK hunnit med att spela två träningsmatcher när man först besökte Stockholm i början av februari och förlorade med 2-1 mot Djurgården. Förra helgen åkte man över till Tallinn och spelade 1-1 mot FC Flora Tallinn.

Har tidigare i år skrivit några bloggar om HJK var jag har lyft fram den bredd som dom har till sitt förfogande i årets trupp. Om deras trupp vid senaste blogginlägget, som skrevs för en månad sedan, redan då var den klart starkaste i Finland så har den nu blivit ännu starkare efter att man i början av februari gjort klart med två nyförvärv. Den 6 februari gjorde man klart med yttern Nikolai Alho som återvänder till HJK efter en säsong i Allsvenskan med Halmstad BK. I Alho får HJK ännu mera offensiv styrka i sitt lag och en spelare som sedan tidigare känner till HJK:s sätt att spela fotboll. Två dagar efter att man gjorde klart med Alho så gjorde man en till offensiv spelare när Riku Riski värvades från Odds BK. Riski har före Odds hunnit med att spela i bl.a. Örebro, IFK Göteborg, Hönefoss och Rosenborg. Med värvningarna av Riski och Alho får man in två, i finländska mått stjärnspelare, att förstärka deras redan starka offensiva spel.

Till matchen mot KTP kommer HJK med nästan fullt manskap, saknas gör endast målvakten Markus Uusitalo samt försvararna Hannu Patronen & Juha Pirinen. Oberoende av vilka spelare man väljer att starta med så kommer man att ha en trupp som är betydligt starkare än vad KTP kan visa upp. Ser vi på dom två tidigare cupmatcherna som HJK har spelat i år så har man en fin fördelning på spelare som kan göra mål i laget, av dom totalt 12 målen som man har gjort har 8 olika spelare lyckats med målskyttet.

KTP spelare sin fjärde cupmatch för säsongen, man inledde årets cupspel med att förlora 1-0 borta mot FC Honka, efter det vann man med 2-0 hemma mot Gnistan för att sedan förra veckans fredag förlora med 3-1 borta mot HIFK. Såg matchen mot HIFK då jag fungerade som domargranskare i den. Det som jag såg av KTP då var inget som fick mig att ändra uppfattningen om att dom för tillfället är ett av dom svagare lagen i årets Ykkönen. Defensivt hade man problem mot HIFK och släppte till många billiga målchanser, för tillfället saknar man en klar ledare i det defensiva spelet. Offensivt har man ett intressant anfallspar till sitt förfogande i Jean Da Silva & Aleksi Pahkasalo. Tror säkert att dessa två spelare kan ställa till problem för ett och annat försvar i Ykkönen. Efter matchen mot HIFK skrev man nytt kontrakt med förra säsongens förste målvakt Jiri Koski, vilket är en förstärkning på målvaktsfronten. I matchen mot HIFK vaktades målet av unge Pyry Piirainen som gjorde en klart godkänd match.

Förberedelserna för KTP:s del under veckan till denna cupmatch har inte varit den optimalaste då man har haft flera spelare under veckan insjuknade i influensa. Till matchen mot HJK kommer man att försöka fylla ut truppen med några juniorspelare, förutsatt att man får deras speltillstånd klara till matchen. Man har förtillfället tagit ut en trupp på 15 spelare, saknas gör Vile Särkkä, Matias Lindfors, Anton Eerola och Onur Celik. Av dessa spelare har Lindfors och Eerola funnits i XI i dom tre tidigare cupmatcherna denna säsong.

Om HJK kommer med samma inställning till denna match som man gjorde i senaste cupmatchen mot Gnistan så kommer KTP att få en mindre trevlig lördag eftermiddag i Helsingfors. Den förväntade matchbilden är att HJK kommer än en gång att vara det bollförande laget och träna på sitt offensiva spel, medan KTP kommer att vara tvungna att baka hem och träna på det defensiva spelet i 90 minuter, vilket är behövligt efter det som dom visade upp mot HIFK förra fredagen. Oddset på en HJK sege ligger för tillfället på 1.01 -1.02 beroende på vilket bolag man väljer, vilket också är ett helt rimligt odds i mina ögon. Jag förväntar mig som sagt att HJK kommer att ta ännu en klar seger och väljer att spela HJK -3 EH till oddset 1.72 med 3/5 u hos Coolbet. Vill man ha lite högre odds så funkar också HJK -3.75 AH till oddset 1.90 hos bet365 bra. Får man spela på Marathonbet så finns HJK -3.5 AH där till oddset 1.92






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt