Speltips: PS Kemi tar ett steg mot vidare spel i årets cup

Gårdagens bloggspel på FF Jaro -2.75 AH slutade i en vinst när FF Jaro gjorde jobbet och vann med 4-0 hemma mot TPV. Gårdagen slutade totalt på lite plus, vilket var trevligt efter fredagens fiasko. En match idag i den finska cupen och vi kollar lite närmare på vad den har att erbjuda.

Musan Salama – PS Kemi Kings spelstopp 11.02.2018 17:00

Musan Salama eller MuSa som håller till i Kakkonen får Veikkausliigalaget PS Kemi på besök idag till Björneborg. MuSa har hunnit med att spela två matcher i årets upplaga av den finska cupen. Man inledde med att förlora 5-2 borta mot Veikkausliiga laget KuPS och sedan förlorade man med 6-0 hemma mot RoPS som också håller till i Veikkausliiga. PS Kemi har hunnit med att spela 3 matcher redan i årets cup, man inledde med en 2-0 förlust mot AC Kajaani, som håller till i Ykkönen. Matchen blev sen senare ändrad till en 3-0 vinst för PS Kemi när det kom fram att AC Kajaani hade använt sig av en spelare som saknar licens. I den andra matchen förlorade man med 3-1 hemma mot KuPS för att sedan i den tredje matchen vinna med 2-1 mot RoPS. För tillfället ser PS Kemi ut att ha helt goda chanser att gå vidare från årets gruppspel.

MuSa slutade förra säsongen på en andra plats i sin grupp i Kakkonen, en poäng efter Viikingit som vann den gruppen. Man har dom senaste säsongerna varit med i toppen av sin grupp i Kakkonen, utan att kunna ta det sista steget som skulle betyda att man skulle avancera upp en division. Inför denna säsong förväntas MuSa igen att vara ett av dom starkare lagen i sin grupp. MuSa har för tillfället kontrakt med 19 spelare inför årets säsong. Av dessa 19 spelare är 4 st nyförvärv:

Tomi Mikkelsson (HIFK)

Dieter Rudi (TPV)

Sami Liuhala (FC Jazz)

Matias Koskinen (ToVe)

Av nyförvärven håller jag Mikkelsson som den intressantaste spelaren. Mikkelsson är en ung lovande målvakt som förra säsongen fick göra debut i den sista omgången av Veikkausliiga för HIFK när deras båda ordinarie målvakter var skadade. Rudi, anfallare, är en annan spelare som kan bli ett bra tillskott i årets MuSa trupp. På minussidan har MuSa från förra årets trupp tappat totalt 7 st spelare

Eetu Kolu (TPV)

Eetu Räisänen (TPV)

Niko Vainionpää (ToVe)

Joonas Salo (ToVe)

Matias Sallila (Ac Kajaani)

Juhani Koponen (slutat)

Blend Miftari (klubb okänd)

Ser man på nyförvärven kontra spelarna som man har tappat så tycker jag att MuSa för tillfället ser aningen svagare ut på pappret. I dom två cupmatcherna som man har hunnit med att spela har man fått ställa in sig i det stora hela på att träna försvarsspel, när motståndarna har varit det bollförande lagen. Målen som man gjorde mot KuPS kom båda efter fasta situationer, och just vid fasta situationer tror jag också att MuSas chans till mål ligger i dagens cupmatch.

PS Kemis position i årets cup ser för tillfället bra ut då man har lyckats få ihop 6 poäng efter 3 matcher, vid en eventuell vinst idag så bör man ha goda chanser att placera sig bland dom två bästa lagen i gruppen vilket samtidigt innebär att man kvalificerar sig vidare från gruppspelet. I dom inledande cupmatcherna har PS Kemi fått främst ställa in sig på försvar och kontringar. Till dagens match så förväntas man bli det bollförande laget och samtidigt offensivare i sitt spel. Tycker att öppningselvan som man har tagit ut till dagens match ser helt bra ut och man har en del intressant offensiva spelare när bl.a. Kevin Tano och Adriaan Kruisheer finns i öppningselvan. PS Kemi skrev i veckan kontrakt med en ny anfallare när Sverige bekanta Hakeem Araba skrev på för klubben, Araba finns dock inte idag med i öppningselvan.

Tycker att PS Kemi idag skall vara klara favoriter att vinna matchen mot ett MuSa som inte har imponerat såhär långt in i årets cupspel. Motivationen bör finnas hos PS Kemi när man vid en eventuell vinst är som sagt mera eller mindre klara till vidarespel i cupen. I mina ögon skall det också skilja en hel del mellan lagen och mitt spel i matchen kommer att vara PS Kemi -1.25 AH till oddset 1.84 med 2.5/5 u hos Pinnacle. Vill man ha högre odds så tycker jag också att PS Kemi -1.5 AH till oddset 2.06 hos samma bolag funkar bra.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.