Speltips: Jovovic frälser FF Jaro i debuten

Förlust på fredagens bloggspel när PS Kemi vann med 2-1 mot RoPS i årets första Jänkäderby. Kunde inte följa med matchen så värst noggrant då jag jobbade samtidigt, så har ej möjlighet att analysera desto närmare vad som gick fel i den gissningen (om nu någon skulle vara intresserad av det). Nu under lördagen spelas det hela 7 cupmatcher här i Finland och har valt att kolla lite närmare på en av dem.

TPV – FF Jaro spelstopp 16:30

TPV som inkommande säsong spelar i Kakkonen möter FF Jaro, som spelar i en division högre upp dvs Ykkönen, hemma i Pirkkahalli i Tammerfors. Matchen är för båda lagens del den andra i årets cup. TPV inledde sitt cupspel med att spela 0-0 borta mot KPV för två veckor sedan, medan FF Jaro gjorde förra veckan en blek insats och förlorade med 2-0 borta mot VPS.

TPV har hunnit med att spela 3 matcher under denna säsong, varav två är träningsmatcher. Man började med att vinna mot lokalkonkurrenten Tampere United med 3-1 i en träningsmatch, för att sedan i nästa träningsmatch spela 1-1 mot Veikkausliiga laget Ilves (också från Tammerfors) och nu senaste i finska cupen 0-0 mot KPV. I matchen mot KPV så fick man främst sikta in sig på det defensiva spelet, när KPV var det spelförande laget. Överlag gjorde man dock en klart godkänd match och lyckades samtidigt skapa en del chanser i den matchen.

TPV har för tillfället kontrakt med 20 spelare, och laget ser ut att vara i alla fall på pappret ett lag som kan och bör vara med och slåss i toppen av årets Kakkonen. Man har värvat en del intressanta spelare då man förstärkt laget med två spelare från FC Haka, Juho Saarinen (försvarare) samt anfallaren Eric Bullock när man ännu lyckades nyligen förlänga kontraktet med anfallaren Mika Ahonen (som normalt brukar dra under vintern till Spanien och surfa) så har man ett intressant anfallspar till sitt förfogande. Från MuSa har man värvat två spelare som trivs bäst på mittfältet när Eetu Räisänen samt Eetu Kolu, vars övergång blev klar igår, flyttade från Björneborg till Tammerfors. Oklart om Kolus speltillstånd hinner bli klart till matchen mot FF Jaro.

Förberedelserna för TPV:s del inför den kommande matchen har inte varit den optimala då man under veckan har haft nästan hälften av laget sjuka i influensa, som bästa har man haft 8 spelare samtidigt insjuknade under veckan. På lagets hemsida säger både lagets huvudtränare Anssi Ylinen samt andretränaren Mikko Innanen att matchen mot Jaro inte kommer vid den bästa tidpunkten då man inte ännu vet vilka spelare som kan delta i matchen. Samtidigt säger man att detta öppnar för andra spelare att visa sina framfötter och få ansvar samt matchträning. En sak att också ta i beaktande är att TPV:s A-juniorer under söndagen kommer att spela en FM-kvalmatch mot lokalkonkurrenten Ilves, så man kan inte plocka in alltför många spelare till lördagens match.

Skrev ett blogginlägg som rörde FF Jaro och deras lagbygge inför deras första finska cupmatch mot VPS. 10 dagar sen när jag skrev det inlägget nämnde jag att lagbygget för Jaros del ser allt annat än klart ut då man vid den tidpunkten hade kontrakt med endast 14 spelare. Efter det inlägget har det dock hunnit hända en del positiva saker hos Jaro vilket gör att deras lagbygge ser betydligt bättre ut för tillfället. Man har gjort klart med totalt 6 nya spelare när följande spelare har skrivit kontrakt med FF Jaro: William Rosenlöf (målvakt), Jim Myrevik (mittfältare), Toni Sjöstedt (yttermittfältare), Johan Brunell (försvarare), Sasa Jovovic (anfallare), Christopher Mandiangu (mittfältare). I och med dessa värvningar ser Jaro genast starkare ut, det behövs dock några pjäser till för att kunna vara med i toppen av årets Ykkönen.

Tittar vi närmare på några av nyförvärven så är Jovovic det namn som sticker ut mest. Jovovic har hunnit under dom två senaste säsongerna hunnit spelare för Ekenäs IF samt AC Oulu i Ykkönen och KuPS & JJK i Veikkausliiga. Har själv hållit Jovovic som en av Ykkönens två bästa anfallare dom senaste säsongerna (den andra är Kalle Multanen som tog steget över från FC HAKA till KPV till denna säsong). Det som utmärker Jovovic är att han har på planen en stor hunger att göra mål och är bra att söka sig till målchanser samt har ett bra skott. Tror och hoppas att Jovovic kommer att fortsättningsvis vara en av Ykkönens bästa anfallare även denna säsong. Mandiangu är igen 26 årig spelare som är född i Kongo men har tillbringat juniortiden i Tyskland och hunnit med att spela för tyska ungdomslandslagen från till U18. Som senior har Mandiangu hunnit med att spela i Holland, Skottland, Slovakien, Österrike, Armenien och nu senaste i Israel. Hos FF Jaro hoppas man att Mandiangu skall bli en viktig del i det offensiva spelet tillsammans med Jovovic samt Seth Paintsil som hade sin stora genombrotts säsong i Ykkönen förra året. Brunell igen är en egen produkt som återvänder till FF Jaro efter ett års frånvaro. Tillsammans med Pavle Milosavljevic bör man ha ett starkt mittbackspar till sitt förfogande under säsongen.

Jaro har hunnit med att spela två matcher under detta år, kännetecknande för båda matcherna har varit att det har lämnat en hel del att önska. Man spelade först 2-2 i en träningsmatch mot JBK som samtidigt är Jaros farmalag. I den matchen så inledde man med att bjuda JBK på två mål dom första 20 minuterna, för att sedan lyckas kvittera till 2-2 före halvtid. I cupmatchen mot VPS så gjorde man en blek insats och fick främst ställa in sig på försvar, den spelare som utmärkte sig mest i matchen var målvakten Emil Öhberg som ensam var orsaken till att Jaro bara förlorade med 2-0. Offensivt hade man svårt att skapa chanser mot VPS.

Tror mig att matchen mot TPV passar Jaro bättre, då man bör få ha ett högre bollinnehav och lyckas skapa betydligt mera chanser i det offensiva spelet än för en vecka sedan. Sen underlättar det ju saken också att TPV har haft problem med många sjuka spelare under veckan vilket leder till att det finns frågetecken för hur bra förberedda dom är inför matchen samt hur bra man kommer att orka i 90 minuter. Jaro kommer med några avbräck till matchen när man saknar skadade Jonas Emet & Jusa Ihalainen saknas gör också Axel Vidjeskog som kommer att spela med Jaros B-juniorer och inte åker med förstalaget, nye Mandiangu saknar ännu speltillstånd och kan inte delta i matchen. Trots avbräcken bör man kunna ställa upp med en helt fin offensiv när man har bl.a. Paintsil, Jovovic och Kim Böling till sitt förfogande. Har bollat fram och tillbaka mellan två olika spel till denna matchen, varav ett är Jaro -0.25 AH som finns till odds runt 1.80 men väljer att spela Jaro över 1.5 mål som finns till oddset 1.98 hos Pinnacle med 2.5/5 u. Tycker att i och med värvningen av Jovovic så känns det spelet vettigare än AH spelet i denna match.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.