Speltips: SJK inleder sitt cupäventyr med en klar hemmaseger

Fredagens bloggspel slutade i en förlust, när KPV inte lyckades vinna hemma mot TPV utan matchen slutade 0-0. Totalt slutade fredagen på lite minus (-0.31 U), aningen surt när HIFK inte lyckades vinna mot Gnistan i en match var man skapade otroligt många chanser, medan Gnistan tog vara på sin enda chans i andra halvlek. Nåväl, kommer väl förhoppningsvis under säsongens gång kunna rätta något spel som vinst som borde ha gått andra vägen så det jämnar ut sig förhoppningsvis i det långa loppet. Fortsätter med finska cupen och vänder blickarna mot en av söndagens två matcher

SJK – PKKU/Allianssi spelstopp 21 januari 16:00

Veikkausliiga laget SJK, som förra säsongen förlorade finalen i finska cupen mot HJK, inleder sitt cupäventyr med en hemmamatch mot division två laget PKKU (kort för Pallo-Kerho Keski-Uusimaa). SJK hade minst sagt en turbulent säsong förra säsongen, när man bl.a. hann med bedriften att byta tränare 3 gånger och plocka in en stor mängd med nya spelare både precis före Veikkausliiga säsongen började och under brinnande säsongen. För tillfället ser det ut som om man har lärt sig ett och annat från förra säsongen och nye tränaren Tommi Kautonen (tidigare landslagstränare för Finlands U-21 lag) har fått in en hel del fina nyförvärv och har ett fint material till sitt förfogande.

SJK har under Tommi Kautonens ledning hunnit med att spela en träningsmatch, när man precis före julen vann med 3-0 hemma mot FC HAKA som spelare i Ykkönen. Som jag nämnde så har man gjort en del intressant och fina nyförvärv inför den kommande säsongen och ser i dagsläget ut att vara det lag som kan/borde ha bästa möjligheter att utmana HJK i årets Veikkausliiga. Nyförvärven som man har gjort klart med är följande:

Anders Bååth & Kyle Konwea (bägge från Brommapojkarna)

Reuen Ayarna & Emile Paul Tendeng (bägge från Ilves)

Maximo Tolonen (FC Honka)

Jordan Mustoe (KVC Westerlo)

Jesse Öst (Degerfors)

Teppo Marttinen (JJK)

Av nyförvärven så är det främst Öst & Marttinen som jag är lite överraskad av, med tanke på att bägge är målvakter och man har från tidigare en av Veikkausliigas målvakter i estniska landslagsmålvakten Mihkel Aksalu. Förväntar mig att både Öst & Marttinen får denna säsong främst sikta in sig på att på speltid med SJK II som håller till i divison två samtidigt som man får värma bänken i Veikkausliiga, förutsatt att Aksalu hålls skadefri. Av övriga nyförvärv räknar jag med att alla, bortsett från unga Tolonen, kommer att vara med i dom flesta matcher under årets Veikkausliiga.

Till cupmatchen mot PKKU kommer man med en stark trupp, även om man kommer att sakna en del spelare. Man kommer att vara utan avstängde Joel Mero, Jesse Öst och Jordan Mustoe är båda frågetecken ännu eftersom båda spelarnas pappersarbeten inte ännu blivit klara, för Mustoes del finns det en liten möjlighet att han hinner bli spelklar till söndagens match. Maximo Tolonen befinner sig för tillfället med det finska U-17 landslaget i Minsk på en turnering, Johannes Laaksonen är i England och provspelar för Yeovil Town medan Reuben Ayarna kommer att stå över matchen då han dras med en liten förkylning. Även om man saknar dessa spelare så har man en stark och bred trupp till sitt förfogande, kombinerat med att man kommer att plocka med några spelare också från reservlaget.

Om vi tar en liten blick laget som står på andra sidan planhalvan. PKKU är en klubb som håller till lite utanför Helsingfors och har fungerat som en språngbräda för unga lovande spelare från deras region (Kerava, Järvenpää, Tuusula osv.) Säsongen 2017 var man nykomlingar i divison två och slutade på en sjunde plats och klarade av att förnya kontraktet med 4 poängs marginal. Dagens trupp läge i PKKU är jag rätt så osäker över, man har hunnit med att spela en träningsmatch i år när man förra lördagen förlorade med 4-3 hemma mot FC Lahti. Matchen i stora hela var klart godkänd för PKKU:s del när man ledde den vid tre olika tillfällen. En spelare som utmärkte sig i den matchen var anfallaren Lauri Karjalainen som gjorde alla mål i den matchen för PKKU. Nämnvärt är dock att FC Lahti kom till den matchen med ett ungt lag och hade en hel del kontraktslösa spelare med sig. En av PKKU:s bästa spelare förra säsongen var rutinerade målvakten Mika Johanson, oklart dock i dagens läge om han kommer att stå i målet för PKKU den kommande säsongen när han ännu är kontraktslös.

Tycker att det skiljer rätt så mycket mellan dessa två lag och att vi har en match som SJK skall klara av att vinna relativt enkelt. Materialet som SJK har till sitt förfogande är ett material som man i dagens läge skall vara med i toppen av årets Veikkausliiga, medan jag håller PKKU som ett av dom sämre lagen som är med i gruppspelet av årets cup. Som matchbild i denna match förväntar jag mig att SJK kommer att vara det spelförande laget, medan PKKU får sikta in sig på att träna försvarsspel i 90 minuter. Om SJK kan ta bättre tillvara på sina chanser, än vad t.ex. HIFK gjorde idag, så förväntar jag mig att vi kommer att få rätt så stora siffror i matchen. Mitt spel kommer att vara SJK -3.0 AH till oddset 1.85 med 3/5 u hos bet365. Om man får spela hos Marathonbet så finns samma spel där till lite högre odds, 1.92 för tillfället.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt