HJK - Hammarby i HELLsinki

Publicerades för

Vinst på förra bloggspelet då Finland vann med 2-1 mot Jordanien i januari turneringen som spelas i Abu Dhabi. Fortsätter med träningsmatcher men flyttar över från landslagsfotboll till klubblagsfotboll var jag tror mig ha hittat två fina spel.

HJK – Hammarby spelstopp 13:00

HJK som förra säsongen var i en klass för sig här hemma i Finland när man vann både Veikkausliiga och finska cupen möter Hammarby i en träningsmatch som är den första för båda lagen denna säsongen. Matchen kommer att spelas utomhus på Telia 5G-Areena och det kommer antagligen att finnas mera Bajen fans på plats än hemmasupportrar på matchen, eftersom Hammarby har ordnat en Bajen kryssning med Silja Line till Helsingfors. Före denna träningsmatch kommer HJK:s och Hammarbys damlag att mötas i en träningsmatch på samma stadion.

HJK lekte hem vinsten i förra årets Veikkausliiga när man vann den med hela 20 poäng före tvåan KuPS. Styrkan i HJK:s lag förra säsongen var att man hade en bred trupp och blev inte desto värre försvagade även om man åkte på skador eller avstängningar under säsongen. Lagbygget för HJK:s del ser överlag helt bra ut för tillfället, stora delar av fjolårets lag kommer att fortsätta och man har kontrakt med totalt 29 spelare. En del av dessa spelare är unga lovande spelare som kommer att tillbringa säsongen främst i deras andra lag, Klubi 04 som tog steget upp till Ykkönen. Finns fortfarande några frågetecken/positioner man bör förstärka på för att främst klara sig bra när det är dags för kvalspel ut till Europa. Men med den trupp som man nu har klart med så bör man än en gång ses som favoriter att vinna mästerskapet igen.

Till matchen mot Hammarby kommer HJK att sakna tre spelare, när Akseli Pelvas (anfallare), Juha Pirinen (försvarare) och Daniel O´Shaughnessy (försvarare) är med det finska landslaget i Abu Dhabi. Annars borde man kunna ställa upp med en bra trupp till matchen. Dom positionerna som HJK i detta tillfälle har största frågetecken för är målvaktssidan, var man kommer att inleda säsongen med två unga målvakter 20 & 21 år. Man värvade in ryske målvakten Maksim Rudakov från Zenit medan finske U21-landslagets målvakt Markus Uusitalo fortsätter. Uusitalo fick spela en del matcher förra säsongen i Veikkausliiga och gjorde bra ifrån sig i dom. Förutom målvaktssidan så är det anfallet som behövs förstärkas, för tillfället har man Akseli Pelvas och Filip Valencic till sitt förfogande. Efter förra säsongen gjorde man klart med anfallaren Tuco som spelade i Ilves, men han flyttade i början av januari till Qatar, var han lär förtjäna några € mera än vad han hade gjort i HJK.

Hammarby då? Kommer inte att försöka mig på någon djupgående analys om dom, eftersom det finns personer som har betydligt bättre kännedom än mig om laget. Vi kan väl ändå säga att 2018 har såhär långt varit ett händelserikt år för Bajen när man inledde året med att ge sparken åt Jakob Michelsen och nu i onsdags gick ut med att assisterande tränaren Stefan Billborn tar över huvudansvaret i laget. Billborn har som målsättning att Hammarby 2018 skall spela en offensivare fotboll med ett aggressivt försvarsspel. Till matchen mot HJK kommer Hammarby att få klara sig utan Jilon Hamad som är med det svenska landslaget i Abu Dhabi, nye brasilianske försvararen Neto Borges som ännu är hemma i Brasilien samt skadade Mads Fenger, Jeppe Andersen samt Serge-Junior Martsinsson Ngouali.

Eftersom matchen imorgon är båda lagens första träningsmatch för säsongen så förväntar jag mig att det kommer att roteras rätt så friskt i trupperna och man vill ge många spelare chansen att få matchträning. Tror att vi kan få en rätt så öppen och fartfylld match då HJK normalt sett spelare en offensiv fotboll på hemmaplan och med tanke på Billborns målsättning att få till ett offensivare Hammarby. Har fastnat för två olika spel i matchen som jag tycker ä intressant. Som första spel väljer jag HJK 1X till oddset 2.20 hos bet365 med 2/5 u. Tycker inte att Hammarby skall vara så pass stora favoriter som dom är i matchen om man tar i beaktande turbulensen som har varit runt tränarfrågan samt att laget körde igång sina träningar i måndags. Intressant fakta är att HJK inte har förlorat en träningsmatch mot Hammarby på senare tid (2017 vinst med 3-2, 2014 oavgjort 3-3 och 2013 vinst 2-0). Som andra spel tycker jag att över 2.5 mål till oddset 1.70 känns vettigt och väljer att ta det med 3/5 u hos bet365

Ett inlägg av
Finnboll Finnboll
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord