Speltips: Målfest att vänta i Florida i U20 matchen mellan USA - Finland

Dags för ett blogginlägg igen, efter ett uppehåll på två veckor. November – december är väl inte direkt dom månaderna när fotbollen går på högvarv här i Finland. Har dock hittat ett spel på andra sidan Atlanten var Finlands U20 damlandslag för tillfället är och deltar i en turnering.

USA U20 damer – Finland U20 damer spelstopp söndagen 10 december 00:30

Borta i Florida, USA spelas det för tillfället en fyra nationers turnering för U20 damer, Nike International Friendlies, var Finland är ett av dom deltagande lagen tillsammans med USA, Brasilien och England. Finland deltar med ett lag var majoriteten av spelarna är födda 1997 & 1998 medan de övriga lagen deltar med lag var spelarna är födda 1998 eller senare. Turneringen inleddes den 7 december och för Finlands del så började turneringen med en klar 4-0 (2-0) förlust mot Brasilien. USA igen spelade 3-3 i öppningsmatchen mot England, i en match var man hade ledningen 3 gånger och England lyckades få in kvitteringen i matchens sista minut. Av lagen som deltar i turneringen så får USA, Brasilien och England ses som lag från toppen i denna ålderskategori, medan Finland kommer en god bit efter om man vill uttrycka sig snällt.

Finland inledde turneringen med att som sagt förlora med rätt så klara siffror mot Brasilien. I den matchen så hade man sin farligaste målchans genast i den 4:e minuten när Onna Ketola lyckades erövra bollen efter hög press och fick iväg ett skott som träffade ribban. Återstående 85 minuterna i matchen var sen mindre roliga för Finlands del när Brasilien förde spelet och Finland fick sikta in sig på att försvara. Stora problemet i matchen mot Brasilien var att finländskorna hade problem med att hålla bollen inom laget efter att man hade fått erövrat den. Ett annat problem i matchen var att man gjorde en hel del enkla misstag i matchen, 3 av Brasiliens mål kom efter finska misstag var man tappade bollen. Dessa saker ledde till att Finland tröttnade fysiskt när man hamnade under större delar av matchen att jaga bollen.

Normalt sett så har Finland inget U20 damlandslag, närmast är U19 som har spelat under 2017 5 matcher, först en dubbellandskamp i månadsskiftet februari-mars mot Portugal och sedan i början av april deltog man i försättningskvalet till EM i Irland. En stor del av spelarna som är nu med i turneringen var också med i dessa U19 matcherna. Man saknar dock t.ex. dom två bästa målgörarna Jutta Rantala (TPS född 1999) samt Emmaliina Tulkki (Linköping född 2000).

USA igen har helt andra förutsättningar för sitt lag än vad Finland kan komma med. Under 2017 har man varit två gånger på träningsläger till Europa samt haft tre stycken träningsläger hemma i USA. Turneringen fungerar för USA:s del som förberedelse till 2018 års CONCACAF U-20 som spelas i slutet av januari i Trinidad & Tobago. Till denna turnering kommer man med en stark trupp, förutom att man saknar Ashley Sanchez som gav återbud p.g.a. hon var tvungen att koncentrera sig på studierna. Enligt folk/fans i USA så är Sanchez ”A future star and a dynamic player”. Av spelarna som man har med i truppen är 9 födda 1998, 11 födda 1999 och 4 födda 2000.

Förväntar mig för Finlands del en relativt likadan match som senast mot Brasilien, var man kommer att få igen träna försvarsspelet under 90 minuter. Tycker att USA på hemmaplan med ett mera samspelt lag skall vara rätt så klara favoriter här och kunna ta en klar seger mot Finland. Tyvärr så är AH linan helt värdelös här, då vi får 1.475 i odds på USA -2.75 AH. Förväntar mig dock att det kommer att bli en rätt så målrik historia här, och tycker att mållinan på över 3.75 till 1.975 AH känns vettig. I bästa fall kan finländskorna kanske trycka in ett mål, men förväntar mig att USA på egen hand skall klara av att lösa linan i fråga. Mitt spel i matchen blir således över 3.75 mål till oddset 1.975 hos bet365 med 2.5/5 u.

Om man inte har något att göra under lördag-söndag natt och vill spendera den tillsammans med finska & amerikanska tjejer så sänds matchen live här: https://www.youtube.com/user/ussoccerdotcom






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.