Speltips: Årets sista seriematch i Finland

Förlust på förra bloggspelet när FC Honka och HIFK spelade 0-0 i den första kvalmatchen till Veikkausliiga. Matchen i sig var rätt så händelsefattig, var FC Honka höll mera i bollen. Båda lagen lyckades skapa några helt ok chanser i matchen, men avsluten lämnade en hel del att önska. Dags för match nummer 2 idag vilket samtidigt är säsongens sista match i Finland. Förhoppningsvis så kan man avsluta säsongen med en vinst.

HIFK – FC Honka spelstopp 13:00

HIFK tar idag emot FC Honka på Telia 5G-Areenas konstgräs i den andra kvalmatchen till Veikkausliiga. Ser vi på spelunderlaget idag jämfört med naturgräset som onsdagens match spelades på så förväntar jag mig Snabbare spel från båda lagen. Planen i Helsingfors är också större till ytan än vad den i Esbo var, vilket öppnar för ett bättre passningsspel från båda lagen. I den första matchen så var FC Honka det spelförande laget, men på planens sista tredjedel hade man problem med att få fram den sista passningen. HIFK i sin tur kom igenom med några farliga kontringar men avsluten lämnade en del att önska från dem.

HIFK har en hel del förändringar i öppningselvan från senaste matchen. I mål startar man fortfarande med inlånade målvakten Daniel Kollar, då båda ordinarie målvakterna är fortfarande skadade. Kollar gjorde en helt godkänd match i onsdags, även om han inte hade så många värst svåra skott på sig. I försvaret kommer Tuomas Aho in i stället för unge Tuukka Andberg. Tycker själv att Andberg har varit bra i dom få matcher som han har fått spela under säsongen och är förvånad över att han inte har fått flera chanser i öppningselvan. På mittfältet har man en hel del förändringar då man startar med Jukka Halme (avstängd i första matchen), unge Tommi Jyry och Nnaemaka Anyamele istället för skadade lagkaptenen Mika Väyrynen, Jani Bäckman och Aleksi Ristola. Saknaden av Väyrynen är ett litet minus, men unge Jyry ersatte honom bra i onsdags i andra halvlek i Esbo. Både Halme och Anyamele ser jag själv som bättre spelare i öppningselvan än vad Bäckman och Ristola är. I anfallet startar man Mikael Forssell som kommer in i stället för Juho Mäkelä och Pekka Sihvola som håller sin plats från förra matchen. I det stora hela så tycker jag att öppningselvan som HIFK kommer med idag ser helt intressant ut och man har en bra offensiv till sitt förfogande.

FC Honka i sin tur gör endast en ändring i dagens öppningselva jämfört med den elvan som man hade i Esbo. In i anfallet kommer Masar Ömer (9 mål på 14 matcher i Ykkönen) istället för Borjas Martin. Ömer var avstängd i den första matchen och FC Honka saknade honom som target spelare mot HIFK:s storvuxna försvarare. Med Ömer i öppningselvan så får FC Honka en bra offensiv med Joni Korhonen och Kasperi Liikonen på kanterna. På mittfältet så har man tekniske Lucas Kaufmann som var en av planens bästa spelare i onsdags, även om han kan prestera ännu bättre. Förhoppningsvis så kan han dra nytta av dagens spelunderlag. Kaufmann är enligt mig en av dom bästa spelarna i årets Ykkönen som vågar utmana själv och har en bra passningsfot. Om FC Honka inte stiger till nästa års Veikkausliiga så är jag övertygad om att vi kommer att få se Kaufmann i en bättre serie än Ykkönen.

Även om den första matchen slutade 0-0 så kommer jag att fortsätta med samma spel i denna match som jag hade i den första matchen. Båda lagen är i grunden klart bättre i det offensiva spelet än vad man är i det defensiva, vilket jag har skrivit om i tidigare bloggspel var något av lagen har varit inblandade i. Över under linan ligger runt samma odds som i den första matchen och mitt spel kommer att vara över 2.5 mål till oddset 2.24 med 3/5 u hos Pinnacle. Förhoppningsvis så får vi se minst ett mål i första halvlek vilket leder till att andra laget måste öppna upp sitt spel betydligt mera och börja ta mera chanser. Vilket lag sen som får spela i Veikkausliiga nästa säsong tycker jag att är helt omöjligt att säga något om.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt