Speltips: Åker SJK hem med 3 poäng från HELLsinki?

Vinst på förra bloggspelet när FC Inter – HIFK slutade med 4-1 och över 2.5 mål hittade relativt lätt in. Har nu konstigt nog lyckats pricka in 5 av dom 6 senaste bloggspelen. Förhoppningsvis lyckas man idag för första gången sätta tredje bloggspelet i rad, något som åtminstone såhär långt har varit mission impossible. Vi har idag 6 matcher i Veikkausliiga när den näst sista omgången skall spelas. Tycker mig ha hittat ett fint spel i en av matcherna.

HIFK – SJK Seinäjoki spelstopp 17:30

Vi har idag i Helsingfors en match var båda lagen har något att spela för. Helsingfors IFK som för tillfället ligger på kvalplats i tabellen behöver en vinst för att ännu ha möjlighet att gå om PS Kemi som är 4 poäng före dem med två matcher kvar att spela. SJK i sin tur behöver en vinst från dagens match för att ännu ha en möjlighet till spel ute i Europa nästa säsong. För tillfället ligger SJK på en 6:e plats i tabellen, med 3 poäng upp till FC Lahti som för tillfället innehar den sista platsen ut i Europa.

HIFK kommer till dagens match med en 4-1 förlust borta mot FC Inter i måndags. I den matchen så hängde man resultatmässigt bra med FC Inter i 80 minuter, för att under matchens sista 10 minuter släppa in 3 mål. Formen på HIFK är relativt bra överlag, hemma har man för tillfället spelat 5 matcher i rad utan förlust (3 vinster och 2 oavgjorda). Annars så har man inte varit så värst starka hemma på Telia 5G-Areena då man från 15 hemmatcher har 4 vinster, 5 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 12-16. Framförallt så har man haft problem med målskyttet på hemmaplan. Man lyckades dock i förra hemmamatchen mot PS Kemi göra hela 4 mål, i en match var man hade marginalerna med sig medan PS Kemi gjorde en dålig match. Orsakerna till varför HIFK ligger för tillfället på en kvalplats i Veikkausliiga är som jag i tidigare blogginlägg har skrivit är att man under hela säsongen har dragits med skador i backlinjen, gjort många individuella misstag i sina matcher vilket har lett till mål för motståndarna samt att man har haft problem i offensiven. Under hela säsongen så har man efter 31 spelade matcher gjort 34 mål och släppt in 50 mål.

SJK kommer till dagens match efter att i sin senaste match ha spelat 3-3 borta mot PS Kemi. I den matchen så gjorde man en helt bra första halvlek och ledde med 1-0 i halvtid. Man gjorde sen en dålig inledning på andra halvleken när PS Kemi kunde gå upp i en 3-1 ledning första 20 minuterna. Efter det så visade SJK dock styrka när man ännu hämtade upp till 3-3 i slutet av matchen. Säsongen i sin helhet har varit en besvikelse för SJK. Man var det laget som skulle ha störst möjlighet att utmana HJK om ett eventuellt guld, men istället så har man hela säsongen mer eller mindre funnits i mitten av tabellen. SJK har liksom HIFK haft problem med skador, och om man ännu lägger till att man under året har hunnit byta tränare 2 gånger samt skaffat ett dussin nya spelare så kan man inte direkt vara nöjda med det som man har åstadkommit i år. På bortaplan har SJK varit relativt bra denna säsong, man har från 15 bortamatcher 6 vinster, 3 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 20-21.

Ser man på materialet som båda lagen har till sitt förfogande så ligger SJK klart före HIFK. Man har i målet en av seriens bästa målvakter i estniska landslagsmannen Mihkel Ahksalu. Till dagens match får man tillbaka ordinarie försvararen Jarkko Hurme samt mittfältaren Matti Klinga, båda två var avstängda mot PS Kemi. Utöver det så har man fått tillbaka Obed Malolo efter skada. Man har också nyligen fått tillbaka flera viktiga spelare efter skador som bl.a. Mehmet Hetemaj, Johannes Laaksonen och Billy Ions. Så för tillfället ser det helt bra ut på spelarfronten för SJK. HIFK kan idag ställa upp med en relativt intakt trupp då man inte har några avstängningar, man saknar några långtidsskadade spelare. Planen på Telia 5G-Areena borde passa bra SJK:s spel idag då det är till ytan en stor konstgräsplan. Bolagen har idag satt HIFK som en liten favorit i matchen, vilket jag inte vill hålla med om. Tycker att SJK skall ha en bra chans att plocka alla 3 poängen i dagens match. Väljer dock att köra lite safe och spelar idag SJK +0.0 AH till oddset 2.06 hos Pinnacle med 3/5 u.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.