Speltips: Två målglada lag bäddar för målfest i Åbo

Vinst på senaste bloggspelet när PS Kemi och SJK spelade 3-3 och över 2.5 mål hittade in. Trevligt att bloggspelen har äntligen gått lite bättre då 4 av dom 5 senaste har rättats grönt. Annars ingen höjdardag som slutade med -1.55 u, aningen surt när KuPS släppte in ett mål mot Ilves i 90+2 vilket gjorde att +0.25 sket sig i den matchen. VPS DNB finns det inte mycket annat att säga om än att det var ett skit spel, man var aldrig nära i den matchen och RoPS vann mera än rättvist med 3-0. Den 31:a omgången i Veikkausliiga skall avslutas nu på måndag och vi har igen 3 matcher att se fram emot. Väljer att fortsätta med överspelen och hoppas på att den fina trenden med bloggspelen får en fortsättning

FC Inter Turku – HIFK spelstopp 17:30

Nionde placerade FC Inter får HIFK som för tillfället ligger på en elfte plats på besök till Veritas stadion i Åbo. FC Inter kommer till matchen efter att ha spelat 2-2 borta mot VPS i torsdags, i en match var man lyckades få in en kvittering i den sista övertidsminuten. HIFK igen gjorde en av säsongens bästa matcher när man vann med hela 4-0 hemma mot PS Kemi. I och med vinsten mot PS Kemi har HIFK ännu en liten chans att undvika kval i slutet av säsongen. För tillfället har man 4 poäng upp till PS Kemi när det återstår 3 matcher för HIFK och 2 matcher för PS Kemi.

Skrev om FC Inter i bloggen i torsdags och nämnde då att dom är det laget som har underpresterat överlägset mest i årets Veikkausliiga. Man har blandat och gett från match till match. Största problemet hos FC Inter är att man har varit svaga defensivt då man har efter 30 matcher släppt in hela 48 mål. Offensivt har man under säsongen sett bra ut, och man har i alla fall på pappret en fin offensiv med spelare som Mika Mäkitalo, Philip Njoku, Mika Ojala, Timo Furuholm, Benjamin Källman och Macoumba Kandji. Man har såhär långt in i säsongen gjort 49 mål i sina matcher. Problemet för FC Inter är attt man har spelat alltför avvaktande istället för att försöka spela en snabb och rak fotboll. Deras offensiva spelare är som bäst när dom får komma med fart mot motståndarmålet. Nu senaste i Vasa så spelade man avvaktande dom första 65-70 minuterna för att sen i slutet av matchen lyfta upp spelet och spela mera rätlinjigt mot målet.

Om FC Inter har haft problem defensivt, så har det inte sett mycket bättre ut heller hos HIFK i det defensiva spelet. Man har från 30 spelade matcher släppt in 46 mål under säsongen. Söker man vad som är orsakerna till detta så finns det två stora saker som sticker ut. För det första så har man under hela säsongen gång på gång gjorde individuella misstag i defensiva spelet vilket har lett till målchanser och mål för motståndarna. Den andra orsaken är att man under hela säsongen har haft problem med skador på sina defensiva spelare och av den orsaken haft problem med att få spelat in en ordinarie backlinje. I det offensiva spelet har man under senaste tiden sett klart bättre ut än under början/mitten av säsongen. Man har för tillfället gjort 33 mål under säsongen. Glädjande för HIFK är att både Juho Mäkelä och Aleksi Ristola har fått göra en del mål och fått tillbaka självförtroendet i spelet. Offensivt så har HIFK ett namnstarkt anfall då man kan välja mellan Mäkelä, Mikael Forssell och Pekka Sihvola som anfallare.

Tar vi fram lite statistik från den gångna säsongen så har vi två lag som har ofta spelat målrika matcher. FC Inter har i sina 8 senaste matcher gått över 2.5 mål och täckte BTTS linan (2-2, 1-2, 3-1, 1-6, 1-2, 2-2, 2-4, 5-1). På hemmaplan har man från 14 spelade matcher målskillnaden 22-21 vilket ger ett snitt på 3.07 mål/match. 4 av 5 senaste hemmamatcherna har gått över 2.5 mål. Under hela säsongen så har 7 av 14 hemmamatcher gått över 2.5 mål. HIFK i sin tur är det lag som har spelat dom målrikaste matcherna på borta plan, då man från 15 spelade matcher har målskillnaden 21-34 vilket vet ett snitt på 3.40 mål/match. HIFK har nu spelat 6 bortamatcher i rad som har gått över 2.5 mål Och under hela säsongen så har 11 av 15 matcher gått över 2.5 mål.

Ser ingen orsak till varför båda lagen inte skulle i denna match fortsätta att spela en offensiv fotboll. HIFK måste försöka till alla medel försöka vinna matchen för att kunna ta in på PS Kemi då oavgjort eller förlust inte spelar någon större roll längre med så få matcher kvar att spel. Om HIFK lyckas ta ledningen i matchen så måste FC Inter igen börja ta mera risker och försöka få poäng från matchen eftersom deras kontrakt inte ännu är 100% klart, man ligger för tillfället 7 poäng före HIFK i tabellen. Lagen har mötts engång tidigare i Åbo i en match som FC Inter vann med 3-0. För tillfället ger över 2.5 mål 1.73 i odds hos SBObet vilket jag tycker är klart spelbart sett till statistiken som lagen har under säsongen. Väljer att ta detta spel med 4/5 units. Tycker över 2.5 mål är spelbart till runt 1.60. Vill man har lite högre odds så funkar också över 2.75 till oddset 1.91 eller alternativt över 2.5 + BTTS till 1.90 hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt