Målfest att vänta i Vasa

Publicerades för

Överraskande så satt förra bloggspelet när Finland och Turkiet spelade 2-2 och båda lagen gör mål hittade in. Lyckades således med målsättningen att sätta minst ett bloggspel före den finska säsongen tar slut. Höjer målsättningen lite då och försöker få in två raka bloggspel. Vi har nu på torsdag full omgång i den högsta serien, Veikkausliiga, här i Finland och tycker det finns en hel del intressant matcher och spelobjekt i dem. Har valt att skriva en bloggtext om det spel som jag tycker att på förhand känns bäst.

VPS Vaasa – FC Inter spelstopp 17:30

VPS som för tillfället ligger på en åttonde plats i tabellen (35 poäng efter 29 matcher) får FC Inter på besök som ligger en placering under dem i tabellen för tillfället (34 poäng efter 29 matcher). VPS inledde årets säsong bra och var länge i början av säsongen med i toppstriden av Veikkausliiga. Man gjorde också under sommaren bra från sig i kvalet till Europa League när man först slog ut Olimpija Ljubljana från Slovenien och sen spelade två bra matcher mot danska Bröndby när man blev utslagna med sammanlagt 3-2. Efter att man åkte ut från Europa League kvalet har vardagen varit allt annat än trevlig för dem i Veikkausliiga. Man har inte klarat av att vinna en enda match efter kvalet och har nu hunnit med att spela hela 12 matcher i rad utan vinst (5 oavgjorda och 7 förluster). Spelmässigt så har man ändå varit bra med i matcherna, men av någon konstig orsak så har man inte klarat av att spela bra i 90 minuter, vilket fallet var före Europa League kvalet. Nämnvärt är att i dom 6 senaste matcherna var man har gjort första målet har man tappat matchen till antingen oavgjort eller förlust.

FC Inter har blandat och gett hela säsongen. Ser man på materialet, eller namnen på spelarna, som man har till sitt förfogande så skall man definitivt ligga högre i tabellen än vad man gör för tillfället. Stora problemet för FC Inter har varit att man inte en enda gång under säsongen har lyckats med att vinna 2 matcher i rad. Deras längsta förlustfria svit för tillfället är på 2 matcher, 1 vinst och 1 oavgjord. FC Inter bytte tränare under sommaren, när Shefki Kuqi fick stiga åt sidan och in kom istället den tidigare andre tränaren Fabrizio Piccareta. Tränarbytet i sig var inte kanske någon större överraskning, sättet det kom till på är sen lite mera speciellt. Den tidigare tränaren Kuqi är känd för att vara rätt så temperamentsfull, om man nu vill uttrycka sig snällt. En vacker sommarfredag när Kuqi, Piccareta och junioransvarige tränaren John Allen skulle ha ett möte om hur dom skall utveckla FC Inters spel under säsongen så utbröt det meningsskiljaktigheter mellan Kuqi på ena sidan och Piccareta & Allen på andra sidan. Allt slutade med att Kuqi meddelade åt ledningen och pressen att han har gett sparken åt just Piccareta och Allen p.g.a. meningsskiljaktigheter. Efter det gick det några timmar tills FC Inters styrelse meddelade att man har istället gett sparken åt Kuqi och att Piccareta tar över medan Allen fortsätter med sina uppgifter som junioransvarig samt tränare i första laget.

Ser vi på hur båda lagen har presterat den senaste tiden, så har VPS haft problem defensivt när man under hela säsongen har släppt in totalt 43 mål på 29 matcher. Offensivt så har man sett helt okej ut med 34 mål såhär långt in i säsongen. För tillfället har man släppt in mål i sina 10 senaste matcher och själv gjort mål i 8 av dem. På hemmaplan har man för tillfället från 15 matcher, 3 vinster, 6 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 17-26. Till matchen mot FC Inter så kommer man att vara utan viktige försvararen Timi Lahti samt offensiva spelaren Joonas Vahtera. FC Inter igen har offensivt varit seriens näst bästa lag med 47 mål på 29 matcher, men samtidigt så har man varit svaga defensivt då man har släppt in 46 mål, endast PS Kemi har släppt in mera mål då dom har släppt in totalt 48 mål såhär långt in på säsongen. På bortaplan har FC Inters spel sett bättre ut än vad det har gjort hemma, man har från 15 spelade matcher 6 vinster, 1 oavgjord och 8 förluster med målskillnaden 25-25. FC Inter kommer till matchen utan skadade målvakten Jere Koponen (7 mathcer i år) samt skadade försvararen Niko Markkula (9 matcher i år).

Tror matchen kan sluta hur som helst, VPS bör vinna klara av att vinna igen i något skede med FC Inter som sagt har varit starkare borta än vad dom har varit hemma, så skippar 1X2 spelen i denna match. Förväntar mig att få se en öppen match var båda lagen kommer att lyckas med att göra mål, då vi har två defensivt svaga lag mot varandra men som samtidigt har varit offensivt klart godkända under säsongen. Båda lagen gör mål ligger för tillfället runt 1.60 och över 2.5 mål ligger för tillfället runt 1.70, tycker dock att en kombination av dessa två dvs Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål till oddset 2.00 känns rimligt här och väljer att ta det med 3/5 units hos bet365. 3 av VPS senaste fyra matcher har täckt detta spel, medan dom 7 senaste matcherna för FC Inter har täckt detta spel. Lagen har mötts en gång tidigare i Vasa denna i år, den 16 juli i en match som VPS vann med 3-2, vilket förövrigt också är den sista matchen som VPS har lyckats med att vinna. 

Ett inlägg av
Finnboll Finnboll
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord