Dubbelt hat trick idag?

Publicerades för

Vinst på gårdagens bloggspel när FF Jaro – FC Honka slutade 1-2 och BTTS hittade hem. Tror det är typ första gången under min tid hos 1X2 som man lyckats med bedriften att sätta 2 bloggspel i rad. Siktar på att göra ett hat trick såklart nu, och sätta mitt tredje bloggspel. Mindre matcher idag här i Finland, men tycker mig ha hittat ett fint spel från den andra divisionen (Kakkonen) grupp A

MP – FC Lahti Academy spelstopp 17:30

Åttonde placerade MP får idag seriejumbon och nedflyttningsklara FC Lahti Academy på besök till S:t Michel i en viktig match för hemmalaget. Vid vinst så har kan MP vara relativt säkra på fortsatt spel nästa säsong i Kakkonen.

MP har haft en rätt så tung säsong bakom sig och får slåss för sin överlevnad i den andra divisionen. Man inledde säsongen relativt bra och plockade bra med poäng i början av serien. Under sommaren hade man dock en tyngre period då man spelade 7 matcher i rad utan vinst (2 oavgjorda och 5 förluster). Man har också under säsongen haft problem med målskyttet då man har gjort endast 25 mål på 19 matcher. För tillfället ligger MP 2 poäng före Sudet som är det lag som ligger på den sista nedflyttningsplatsen. För MP:s del återstår det 3 matcher av säsongen, med denna match inräknat, medan Sudet har två matcher kvar.

MP ser ut att ha fått in en fin höstform i rätt tid, då man kommer till denna match med två raka segrar. Man vann hemma mot Legirus Inter med 4-0 i onsdags, och bortaslog Sudet med 5-3 förra veckans lördag. Glädjande förutom dom viktiga 6 poängen som man fick från matcherna, är att man ser ut att ha fått målskyttet att fungera betydligt bättre, då man lyckades göra 9 mål på dom två matcherna. Till dagens match kommer man att få klara sig åtminstone utan skadade Mikko Hiltunen och Joona Mäenpää samt avstängde Juuso Liukkonen. Avsaknaden av avstängde Liukkonen är ett såklart ett avbräck, då han är lagets bästa målskytt med 8 mål såhär långt in i säsongen. Som tur är så har man i dom två senaste matcherna fått mål från flera spelare än just Liukkonen, så förhoppningsvis skall andra spelare kunna fortsätta att ta sitt ansvar ute på planen.

FC Lahti Academy har hela säsongen legat i botten av tabellen. Man har ett ungt och orutinerat lag, som har haft svårigheter att orka hela 90 minuterna. I relativt många matcher under denna säsong har man tappat en ledning eller ett oavgjort resultat till en förlust under matchens slutskede. Från 19 spelade matcher har man denna säsong har man saldot 3 vinster, 2 oavgjorda och 14 förluster med målskillnaden 25-40.  Man har en hel del lovande unga spelare i sitt lag, som säkert kan bli duktiga spelare inom några år. Spelare som främst sticker ut är Robin Saastamoinen, Irfan Sadik och Fareed Sadat.

FC Lahti Academys degradering till Kolmonen blev klart för några veckor sedan. Nu i veckan gick FC Lahti som spelare i Veikkausliiga ut med att dom kommer att upphöra med akademi verksamheten efter denna säsong, eftersom dom inte ser någon glädje i att ha ett lag i Kolmonen. FC Lahti Academy har således 3 matcher kvar under sin nuvarande livstid, nästa år kommer laget att heta FC Kuusysi när dom spelar i Kolmonen.

Ser man på formen som MP har visat i sina två senaste matcher, så tycker jag att man skall vara relativt klara favoriter här i dagens match var man som sagt med en seger kan börja anse sig att vara klara för spel nästa år i Kakkonen igen. Även om man saknar bästa målskytten Liukkonen så tycker jag att man skall ha goda förutsättningar att lösa 3 poäng ikväll. Mitt spel i matchen kommer att vara MP -0.5 AH till oddset 1.875 hos bet365 med 3/5 units. Hoppas på dubbelt hat trick ikväll då, med en tredje vinst i rad för MP och en tredje vinst i rad för mina bloggspel. 

Ett inlägg av
Finnboll Finnboll
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord