Speltips: Måstevinst för I-Kissat och FCV

Förlust på gårdagens bloggspel, när HJK vann årets sista Stadinderby med bara 2-1. Tyvärr så släppte man in ett onödigt mål i andra halvlek, på en av HIFK:s få chanser i matchen. Försöker ta nya tag idag, och har valt idag att skriva några rader om en dubbel som jag tycker det finns fint värde i.

 

I-kissat – NoPS & JPS – FCV spelstopp 17:30

 

Vi börjar med matchen I-Kissat – NoPS som hittas i Kolmonen Tampere. I-Kissat ligger för tillfället på en andra plats i tabellen, man har 3 poäng upp till ledande HJS Akatemia när det återstår 3 matcher av serien. Från sina 19 spelade matcher har man 14 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster med målskillnaden 63-26. Lagets största styrka finns i det offensiva spelet, då man har seriens överlägset bästa anfallsduo i Berat Grabovic och Timor Inapshba. Dessa två herrar hittas i skytteligan på plats 1 och 2. Grabovic har stått för 26 mål på 16 spelade matcher, medan Inapshba har stått för 17 mål på 18 spelade matcher. Formen för I-Kissat är för tillfället bra, då man kommer till dagens match med 7 raka vinster och kan ställa upp med ett rätt så ordinarie manskap, saknas gör endast avstängda Osma Fation.

 

NoPS finns för tillfället på en 4:e plats i tabellen, man har efter 19 spelade matcher 10 vinster, 6 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 37-19. Man inledde årets säsong bra, och låg i toppen av tabellen fram till midsommaren. Den senaste tiden har man dock haft svårt att få med sig resultaten och formen är inte den bästa hos NoPS. Man har spelat oavgjort 3 matcher i rad nu, och från sina senaste 8 matcher har man 2 vinster, 4 oavgjorda och 2 förluster. Tycker att motivationsfaktorn för I-Kissat är mycket större i denna match, då man måste vinna för att hålla hoppet om avancemang till Kakkonen i liv. Förväntar mig att Grabovic och Inapshba klarar av att hitta målen som behövs för att få en vinst, så den första delen i dubbeln är I-Kissat till oddset 1.42.

 

Den andra matchen från dubbeln hittar i Kolmonen Itä- ja Keski-Suomi. FCV ligger för tillfället på en andra plats i tabellen, 2 poäng efter ledande Jippo när det återstår två matcher av serien. Man har från 16 spelade matcher 12 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 47-9. Formen för laget får anses vara helt okej, då man har från sina 9 senaste matcher 8 vinster och 1 förlust. Förlusten kom förövrigt mot serieledande Jippo med 2-0. FCV:s styrka ligger i det defensiva spelet, vilket 9 insläppta mål under hela säsongen vitnar om. Offensivt har man också lyckats bra, och det som är en styrka är att man inte är beroende av en eller två spelare att göra målen då 5 bästa målskyttarna har gjort 9, 8, 7, 6 och 6 mål.

 

JPS ligger på en 4:e plats i tabellen, man har efter 16 spelade matcher 7 vinster, 2 oavgjorda och 7 förluster med målskillnaden 25-27. För tillfället har man inget annat än äran att spela för, då man varken kommer att stiga eller sjunka från serien. Formen på laget är inte den bästa för tillfället, man har förlorar sina 3 senaste matcher, och med rätt så klara siffror (2 matcher 4-1 och 1 match 5-0). Från sina 6 senaste matcher har man 5 förluster och 1 vinst. Tycker att motivationsfaktor i denna match finns hos FCV som måste vinna för att hålla hoppet om avancemang vid liv till sista omgången. Andra delen av dubbeln blir FCV till 1.40.

 

Oddset för dubbeln blir 1.99, vilket jag tycker är bra och väljer att ta det med 3/5 u hos NordicBet.

I-Kissat – NoPS 1 1.42 Kolmonen Tampere, spelstopp 17:30

 

JPS – FCV 2 1.40 Kolmonen Itä- ja Keski-Suomi, spelstopp 18:00

TWistbackas blogg

TWistbacka

Finns på Twitter som TWistbacka

Toni är 37 år och bosatt i Finland. Han har sedan barnsben haft ett stort intresse för fotboll och varit på ett eller annat sätt involverad i fotbollen sedan 1986. Till en början, i 9 år som spelare/bänkvärmare. När Toni blev 15 år, gick det upp för denne att om han sätter en visselpipa i munnen, så får han vara på planen hela matchen! Toni dömde därefter fotboll tills dess att han var lite över 30 år. Då hade över 100 matcher i finska tvåan och en match i finska ettan avklarats. Toni arbetar idag som domargranskare och har med hjälp av detta skapat sig ett enormt kontaktnät inom den finska fotbollen!

Sveriges bästa

Kända profiler