Speltips: HJS Akatemia tar ett steg närmare Kakkonen med en derbyvinst idag

Förlust på gårdagens bloggspel, då HJK damer förlorade med 2-0 mot PK-35. Annars ändå helt okej dag igår som slutade på ca. 3 units plus. Ny dag idag och vi har en hel del derbyn idag runt om i Finland. I Veikkausliiga så har vi Lapplands derby när RoPS får emot PS Kemi, i Uleåborg har vi ett derby i ettan när OPS och AC Oulu möter varandra. Den derby matchen som jag dock har valt att ta en närmare blick på finns i Kolmonen Tampere gruppen.

Härmä – HJS Akatemia spelstopp 18:00

Förutsättningarna för dagens derby i Tavastehus skiljer sig rätt så mycket mellan lagen. Hemmalaget Härmä har inte längre något att spela för, när man kommer att sluta på en mittplacering i tabellen. Bortalaget HJS Akatemia har igen allt att spela för när man leder för tillfället serien med 6 poäng när det återstår 4 matcher. Härmä har den senaste tiden gått rätt så dåligt i serien, och har haft svårt att få med sig resultaten från sina matcher. HJS Akatemia har tagit vinst efter vinst och övertygat mera och mera i varje match som man har spelat. Dessa är förutsättningarna för dagens derby.

Härmä ligger för tillfället på en 6:e plats i tabellen. Man har efter 18 omgångar tagit 8 vinster, spelat 4 oavgjorda och förlorat 6 matcher med målskillnaden 41-31. Den senaste tiden har man dock haft svårt att få med sig resultaten, och man har från sina 5 senaste matcher 1 vinst, 1 oavgjord och 3 förluster med målskillnaden 9 -13. Vad är då orsaken till att det har gått så tungt den senaste tiden för Härmä? Man har under sommaren tappat 3 viktiga spelare som har gått till nya utmaningar. Deras bäste spelare Jonni Thusberg försvann i början av augusti till FC Haka som spelar i ettan. Dessutom har man tappat Leevi Saikkonen till Kiffen i Kakkonen och Jussi-Pekka Sorri. Till dagens match får man klara sig utan avstängde mittbacken Aleksi Topinoja, vilket betyder att man för tillfället har endast en ordinarie mittback till sitt förfogande i Tommi Iljäs. Tyvärr så räcker det inte bara med dessa fyra spelare som man får klara sig utan idag, man dras också med en mängd skador och flera av spelarna har kraftig influensa för tillfället. På deras hemsida säger tränaren Matti Hiukka ”Mittbackspositionerna är ett stort problem för tillfället, liksom också andra spelområden. Vi har en mängd med skador och sjuka spelare, så får se nu hurudan öppningselva vi får fram. Vi får försöka hitta någonstans 11 friska spelare, även om det inte ser så ljust ut för tillfället.”

HJS Akatemia har igen övertygat hela säsongen, och lett serien från dag 1. Man har från 18 matcher 15 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster med målskillnaden 52-11. Deras senaste förlust kom i början av juni i förra derbyt mot just Härmä. Efter det så har man spelat 10 matcher utan förlust, 9 vinster och 1 oavgjord. Från sina 5 senaste matcher har man 5 vinster med 24-1. Vad är orsaken till då att HJS är så bra? Dom har ett rutinerat lag, som inte har några större svagheter i sina lagdelar. Deras målvakt Ville Kalervo är helt klart en av dom bästa målvakterna i serien och har tidigare spelat närmare 60 matcher i den nästa högsta divisionen i Finland. Kalervo i all ära, men deras absolut starkaste och namnkunnigaste spelare hittas i mittförsvaret i 29 årige Markus Joenmäki. Joenmäki har hunnit med att spela 7 säsonger i Veikkausliiga och varit säkerheten själv denna säsong i mittförsvaret. Om man sen tar en blick på deras mittfält, så hittar man mängder med rutin där också. I mitten finns rutinerade 32-åriga Mikko Kalervo med över 150 matcher från näst högsta divisionen. Till dagens match har man inga nämnvärda skador eller avstängningar. Man får också tillbaka anfallaren Juuso Huhtapelto, som har varit skadad den senaste månaden.

Anser att det skiljer så pass mycket mellan lagen, att HJS Akatemia skall klara av att ta en relativt enkel vinst här och samtidigt ett stort steg mot avancemang till nästa års Kakkonen. Har svårt att se att Härmä skall klara av att hänga med dom, med tanke på alla skador som man dras med och deras dåliga form. Kommer idag att ta två spel i matchen,det första kommer att vara HJS Akatemia vinst till 1.56 hos NordicBet med 4/5 units. Vill man chansa och ha lite högre odds så kan man försöka vänta ut -0.75 live hos bet365 till ca. 1.80. För tillfället finns -0.75 till oddset 1.675 vilket jag tycker är i lägsta laget. Mitt andra spel kommer att vara HJS Akatemia HT/FT till oddset 2.30 hos bet365 med 2.5/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.