Speltips: Dags för KPV att börja vinna matcher igen

Helt okej dag igår som slutade på +2.6 units. Lite synd gårdagens tyngsta spel i Honka Akatemia fick rättas som en förlust när dom tappade en 3-1 ledning till 4-3 förlust sista halvtimmen. Ny dag idag och en massa matcher här i Finland, främst i tredje divisionen (Kolmonen). Ser ut att bli en rätt så stor bombmatta idag, så man får hoppas att dagen slutar på plus. Spelas även några matcher i Kakkonen och två matcher i ettan. Har valt att ta en närmare blick på en av matcherna från ettan (Ykkönen)

 

OPS – KPV spelstopp 17:30

 

I dagens match har vi två lag emot varandra som det har gått tungt för den sista tiden. OPS inledde säsongen överraskande bra, men har från dom 10 senaste matcherna nu saldot 2 vinster, 2 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 15-22. För tillfället har man spelat 5 matcher i rad utan vinst (2 oavgjorda och 3 förluster). Man har framförallt haft problem i defensiven, en stor orsak till detta är att OPS manager/tränare/lagledare Miikka Juntunen har hämtat in många nya spelare till laget under säsongens gång. Till dagnes match har man gjort klart med ännu två nyförvärv när försvararen Alex Arinze och anfallaren Leandro Costa blev klara för laget.

 

KPV har också haft det tungt den senaste tiden. Man ledde serien ännu i mitten av juli men finns nu på en tredje plats då man har spelat 4 matcher i rad utan vinst (2 oavgjorda och 2 förluster). Man har dock bara 3 poäng upp till Honka som för tillfället leder serien. KPV har också nyligen tagit in två nyförvärv när målvakten Leonid Shulgin och mittfältaren Konstantin Yaromenko skrev på för dem. Yaromenko är spelklar till dagens match, så han lär finnas i öppningselvan. KPV har överlag ett fint material till sitt förfogande i årets division ett. Deras försvar leds av rutinerade Henrik Myntti som är en farlig offensivt vid fasta situationer. På mittfältet finns deras bästa målgörare i Washilly Tshibasu, i anfallet har man fin rutin i Irakli Sirbiladze, med flera säsonger i Veikkausliiga. Överlag har KPV ett storvuxet lag som är farliga på fasta situationer.

 

Båda lagen kommer med några avbräck till dagens match. OPS saknar Oskari Rounaja som rycker in i lumpen samt avstängde anfalleren Thiago Trinade, OPS bäste målgörare såhär långt in i säsongen med 5 mål. KPV får idag klara sig utan avstängde mittfältaren Michal Mravecia.

 

Även om båda lagen har gått tungt den senaste tiden, så tycker jag att KPV:s material är så pass mycket bättre än det som OPS har till sitt förfogande. Om KPV vill vara med och slåss om avancemang till Veikkausliiga vid säsongens slut, så är detta en match som dom måste vinna. Vid vinst så ser deras situation också tabellmässigt bättre ut, eftersom FC Honka och TPS möter varandra i dagens andra match. Lagen har mötts en gång tidigare denna säsong, den 17 juni på KPV:s hemmaplan i en match som KPV vann med 4-2. I skrivande stund finns KPV -0.5 AH till oddset 1.83 hos SBOBet som jag tycker är bra och tar med en medel insasts 2.5/5 u. Tycker KPV är spelbart ner till runt 1.65-1.70. 

TWistbackas blogg

TWistbacka

Finns på Twitter som TWistbacka

Toni är 37 år och bosatt i Finland. Han har sedan barnsben haft ett stort intresse för fotboll och varit på ett eller annat sätt involverad i fotbollen sedan 1986. Till en början, i 9 år som spelare/bänkvärmare. När Toni blev 15 år, gick det upp för denne att om han sätter en visselpipa i munnen, så får han vara på planen hela matchen! Toni dömde därefter fotboll tills dess att han var lite över 30 år. Då hade över 100 matcher i finska tvåan och en match i finska ettan avklarats. Toni arbetar idag som domargranskare och har med hjälp av detta skapat sig ett enormt kontaktnät inom den finska fotbollen!

Sveriges bästa

Kända profiler