Speltips: SJK:s fina form får en fortsättning i Mariehamn

Tre matcher idag i Veikkausliiga här i Finland. Anmärkningsvärt för matcherna idag är att dom startar tidigare än normalt, orsak? Friidrotts-VM i London, berättar rätt så bra om hur stor fotbollen sist och slutligen är här i Finland. Har valt att ta en närmare blick på en av matcherna:

IFK Mariehamn – SJK spelstopp 14:00

Fjolårets överraskande mästare IFK Mariehamn tar idag emot SJK från Seinäjoki på Wiklöf Holding Arena. IFK Mariehamn ligger för tillfället på en 8:e plats i Veikkausliiga efter 19 spelade matcher. Man har hittills vunnit 6 matcher, spelat 8 oavgjorda och förlorat 5 matcher med den totala målskillnaden 29-29. Formen på IFK Mariehamn är för tillfället inte den bästa möjliga, då man från dom senaste 5 matcherna har 1 vinst, 3 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 10-9. IFK Mariehamn är ett lag som normalt är betydligt starkare på hemmaplan än borta, vilket man också har varit i år då man har från 10 spelade matcher 5 vinster, 4 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 22-11.

SJK började säsongen under all kritik och man gav i början av juni sparken åt deras dåvarande tränare Sixten Boström. In tog man spanjoren Manuel Roca som efter en tyngre start har fått SJK:s form att vända. För tillfället är man det lag i Veikkausliiga med den bästa formen, då man kommer till dagens match med 4 raka vinster. Defensivt har man tagit stora steg framåt den senaste tiden och har bara släppt in 2 mål i sina senaste 5 matcher. SJK finns för tillfället på en 4:e plats i Veikkausliiga efter 19 spelade matcher. Man har hittills vunnit 8 matcher, spelat 4 oavgjorda och förlorat 7 matcher med målskillnaden 23-25.

Förväntar mig idag att IFK Mariehamn kommer att vara det spelförande laget och SJK kommer att satsa på kontringar. IFK Mariehamns försvarsspel har under hela säsongen varit under all kritik och den största orsaken till det är enligt mig att deras målvakt, Andreas Vaikla, inte har klarat av att visa upp lika säkert målvaktsspel som fjolårets målvakt Waltteri Vitala gjorde. Som en IFK Mariehamns försvarare sa, så är det betydligt svårare att spela i år när man aldrig kan känna sig fullt säker med personen som står i målet.

Till dagens match startar IFK Mariehamn med följande XI:

Vaikla, Granlund, Kojola, Firberg Da Cruz, Mäenpää, Ekhali, Clement, Petrovic, Selin, Kangaskolkka och Sid. Lite överraskande så har man valt att ställa bästa försvararen samt lagkaptenen Lyyski på bänken, dessutom saknar man avstängde Span.

SJK igen startar idag med följande XI:

Aksalu, Hurme, Hatakka, Malolo, Bardanca, Sarajärvi, Sundman, Hetemaj, Zeneli, Sheppard och Mboma.

Man saknar skadade Tahvanainen, Hradecky, Doorman och Ions. Alla spelare som normalt är med och slåss om en plats i öppningselvan.

Tycker att SJK:s defensiv är mycket bättre än det som IFK Mariehamn har att bjuda på idag. Klara man bara av att stänga ut Kangaskolkka och Selin skall man ha bra chanser i denna match. Sett också till den fina form som SJK har för tillfället så tycker jag att man skall ha chanser att ta alla tre poäng i dagens match. Väljer dock att ta i hänsyn IFK Mariehmans fina form hemma, så kommer mitt spel idag att vara SJK +0.25 AH till oddset 1.85 hos SBOBet med 2.5/5 u. Lagen har mötts en gång tidgare i år i Mariehamn i en match som då slutade 1-1.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt