Speltips: AC Oulu stoppar Kalle Multanen?

Miss på gårdagens bloggspel i sedvanlig ordning, då FF Jaro inte lyckades ta vara på sina chanser och lyckades med bravuren att förlora hemma mot EIF. Ny månad och nytt försök att sätta mitt första bloggspel, som tur så ser andra spelen att sitta med helt ok %. Fortsätter idag i samma serie, nämligen Ykkönen (ettan) och tar fokus på följande match:

FC HAKA – AC Oulu spelstop 16:00

Båda lagen ligger efter vandra i tabellen, HAKA på en fjärde plats med 15 poäng efter 10 matcher och AC Oulu på en femte plats med 14 poäng efter 9 matcher. Lagen har mötts en gång tidigare denna säsong då AC Oulu vann hemma med 1-0 i början av maj månad. Om man ser på bägge lagens material så har HAKA ett relativt ungt lag, där majoriteten av spelarna är födda på 90-talet. AC Oulu igen har ett mera rutinerat lag till sitt förfogande.

HAHA har börjat säsongen enligt mig överraskande bra, speciellt hemma har man tagit nu två fina vinster i rad när man vunnit med 1-0 mot både Honka & KPV. Sen om dom resultaten var rättvisa, får var och en ha en egen åsikt om. I HAKA:s lag är det en spelare som sticker ut över dom andra, nämligen anfallaren Kalle Multanen, som enligt mig är seriens bästa anfallare. Multanen vann skytteligan i ettan 2014 med 30 gjorda mål och 2015 med 19 gjorda mål. I år har han hunnit med att göra 9 av HAKAs 11 mål. Starkt att ha en sådan anfallare till förfogandet, men blir sen igen problematiskt om andra laget lyckas med att stänga ut honom. Största delen av Multanens mål kommer från nära håll, då han har en tendens att lyckas hitta lediga ytor inom straffområdet. Ett annat problem med Multanen är också att även om han gör många mål, så bränner han också många chanser. Har sett HAKA live i två matcher denna säsong, hemma mot EIF (vinst 2-0) och nyligen borta mot GrIFK (oavgjort 1-1), tycker inte att HAKA imponerade i någon av matcherna.

AC Oulu har haft som vana att börja säsongerna långsamt för att sen tända till under sommaren/hösten. I år har man dock börjat bättre än normalt säsongen. På bortaplan har man hunnit spela 5 matcher med saldot 2 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster. Nu senaste i tisdags mötte man Gnistan borta i en match som man vann med 4-2. Sett till spelet så borde dom ha vunnit med större siffror, när man spelade extremt bra i första halvleken. I andra halvleken koncentrerade man mera på att hålla ledningen efter att man gjort 4-2 i den 70:e minuten. Om HAKA har en stark anfallare i Kalle Multanen, så kommer inte AC Oulu långt efter med deras anfallare Sasa Jovovic som har gjort 6 mål såhär långt in på säsongen, varav 3 nu senast mot Gnistan. Om man jämför Jovovic med Multanen, så är Jovovic en mera allround spelare som gör mål både utanför och innanför straffområdet. Jovovic är också en typisk målgörare som sliter i matcherna så länge tills han får gjort mål. Både Jovovic och Multanen är två spelare som är för bra för ettan, men har inte lyckats hitta en plats i Veikkausliiga (Multanen ifjol i FC Lahti och Jovovic halva säsongen i KuPS).

AC Oulu har ett bra försvar som idag leds av Akseli Kalermo med förflutet i bl.a. RoPS och Brommapojkarna. Förväntar mig att dessa två spelare klarar av att göra det svårt för Multanen idag, vilket ökar AC Oulus chanser markant i denna match. Statistiskt sett så har AC Oulu och trivts bra mot HAKA på Tehtaan kenttä i Valkeakoski, man från dom 6 senaste matcherna (säsongerna 2014 – 2016) en vinst, 4 oavgjorda och en förlust borta mot HAKA. Tycker att AC Oulu skall ha en bra chans idag att knipa åtminstone en poäng av HAKA och mitt spel kommer att bli AC Oulu X2 till oddset 2.05 hos bet365 med 2.5/5 units.

Free tip: Om någon orkade läsa hit, så lönar det sig kanske att lasta hus och hem på en rak HAKA vinst idag, med tanke på hur åt h-lvetet mina bloggspel har gått såhär långt under min tid hos 1X2.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt