Speltips: Fortsätter SJK att underprestera hemma?

Två matcher idag i Veikkausliiga, och jag har valt att fokusera på matchen var det lag som har underpresterat mest under säsongen tar emot det lag igen som har överraskat mest under säsongen.

SJK – PS Kemi spelstop 18:30

SJK var laget som dom flesta experter förväntade sig att ha bästa möjlighet att ge HJK en kamp om guldet före säsongen började. Deras säsong har såhär långt varit allt annat än lyckad, man kan säga att det började gå utför för dem redan i mitten av februari när man valde att göra sig av med dåvarande tränaren Simo Valakari, som hade gjort ett utmärkt jobb under sin tid som tränare för laget. Som ersättare för Valakari valdes Sixten Boström, som inte fick spelet att stämma för laget i något skede och fick stiga åt sidan i början av juni när man valde att ersätta honom med spanjoren Jose Manuel Roca. Såhär långt har Roca hunnit leda laget i fyra matcher med saldot 1 vinst och 3 förluster och en målskillnad på 2-5.

PS Kemi var av många tippade att hålla till i botten av tabellen före säsongen började. För tillfället ligger man på en 7:e plats, och har endast två poäng upp till KuPS på 3:e plats, med en match mindre spelad. För tillfället har PS Kemi en fin form i deras spel, och man har gått obesegrade från dom 5 senaste matcherna, vilket är nytt rekord för dem under deras tid i Veikkausliiga. På bortaplan har man vunnit sina 3 senaste matcher med målskillnaden 9-3 (mot HIFK, Ilves och FC Inter). Den största enskilda orsaken till att deras spel har varit så bra denna säsong hittas i deras slovenska anfallare Filip Valencic som såhär långt på säsongen har stått för 8 mål och 4 assister. Överlag så har man lyckats bra med sina nyförvärv denna säsong, utöver Valencic kan nämnas målvakten Oskari Forsman som har varit stabil i målet under hela säsongen. På mittfältet har man nyförvärvet Abdoulie Mansally, med erfarenhet från MLS, som har varit en av Veikkausliigans bästa mittfältare såhär långt in i säsongen. Till denna match kan man ställa upp med sitt bästa manskap, då man inte har några skador eller avstängningar.

Tillbaka ännu till SJK, laget har som sagt underpresterat hela säsongen. Tycker inte deras spel har sett direkt farligt/bra ut i någon av dom matcherna som jag har sett av dem. Anfallsmässigt så har man inte alls sett stabila ut under säsongen och man har för tillfället bara en skadefri anfallare till sitt förfogande, dessutom har en del av deras spelare varit nyligen skadade eller haft små skador under säsongen. Till denna match saknar man definitivt skadade anfallaren Aristote Mboma och har frågetecken för försvararen Richie Dorman som skadade sig förra torsdagen borta mot Ilves. SJK har haft under säsongen svårt att vinna sina hemmamatcher och har efter 8 spelade matcher hemma saldot 2 vinster, 3 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 10-11. Från sina tre senaste hemmamatcher har man lyckats ta endast 1 poäng. En sak att ta i beaktande också inför denna match är att SJK spelar säsongens viktigaste match nu inkommande torsdag när man ställs på bortaplan mot isländska KR Reykjavik i första kvalomgången till Europa League, svårt att säga hur mycket den matchen inverkar på laguttagningen till denna match. Kan dock tänka mig att vissa spelare med småskador kan tänkas stå över idag eller spela mindre än 90 minuter.

Överlag så sett till formen på bägge lagen, så har jag svårt att se att SJK kommer att köra fullständigt över PS Kemi idag. Mitt spel idag kommer att bli PS Kemi +1.0 till oddset 2.05 hos Pinnacle. Blir inte överraskad om PS Kemi lyckas knipa en poäng idag heller och förlänga sin förlustfria svit till 6 matcher.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt