Speltips: Dags för vinst för FF Jaro (och mig)

Var ju inte direkt någon höjdardag man hade igår, då man lyckades med konststycket att gissa fel på alla matcher som man spelade. Känns tyvärr som om marginalerna är på fel sida för tillfället, i måndags tappade KTP först en 2-0 ledning och sedan en 3-2 ledning i slutminuterna av matchen. Igår så åkte HauPa på förlust mot OLS akademi i en match som dom borde ha vunnit, bland annat så missade man 2 frilägen i första halvlek och hade en hel del bra chanser i andra att kvittera och ta ledningen, sen underlättade det ju inte nämnvärt att man tog ett rött kort efter 65 minuter. Men onödigt att gråta desto mera om det som har varit. Tar ny fokus och försöker hitta tillbaka till vinnarspåret. Har idag valt att fokusera på en match från den nästa högsta divisionen i Finland (Ykkönen)

FF Jaro – OPS avspark 17:30

I dagens match möter en av seriefavoriterna, tillsammans med FC Honka, en av nykomlingarna i serien. Jaro har börjat säsongen resultatmässigt i underkant, på 5 matcher har man vunnit en, kryssat tre och förlorat en. Alla oavgjorda matcher har kommit på hemmaplan, senast i söndags mot Haka i en match som slutade 2-2. Den matchen var spelmässigt den klart bästa matchen som Jaro har gjort denna säsong, men man passade på att låta Haka göra två mål i slutet av matchen (80 & 88 min). Jaro skapade en mängd med chanser i matchen, men hade problem att göra mål. Glädjande var dock att den tilltänkte målskytten Christian Eissele fick göra säsongens första mål.

OPS fick en friplats till säsongens Ykkönen, även om dom förlorade kvalet förra hösten mot FC Honka. På grund av att PK-35 drog sig ur serien i början av året, erbjöds platsen åt OPS som tog emot den med öppna armar. Deras lagbygge kom igång betydligt senare av den orsaken. Dock har OPS inlett säsongen, åtminstone poängmässigt, på ett överraskande sätt. Av 6 matcher har dom vunnit 3, spelat en oavgjord och förlorat 2. Spelmässigt kan jag inte påstå att jag är alltför imponerad av det som jag har sett av dem. Såg t.ex. deras öppningsmatch borta mot GrIFK (då jag var domargranskare i matchen), även om OPS vann den matchen med 2-0 så borde GrIFK ha avgjort matchen i första halvlek när dom missade 2-3 grymma chanser. Framförallt är det deras försvar som jag tycket är under all kritik, klarar Jaro bara av att sätta press på dem och använda snabba anfall så kommer dom att få stora problem.

Till dagens match har Jaro några skadeavbräck, man får definitivt klara sig utan Jonas Emet samt långtidsskadade Pavle Milosavljevic samt Papa Niang. Frågetecken finns för Markus Kronholm som fick en smäll i förra matchen, samt målvakten Emil Öhberg som missat dom två senaste matcherna. Största avbräcket är dock enligt mig att dom saknar spelskicklige greken Georgis Katidis som är avstängd. På den positiva sidan så får man tillbaka mittbacken Charalampos Chantzopoulos efter avstängning, som är ett stort plus i försvaret.

Summa summarum, även om Jaro saknar några spelare, så tycker jag att deras material är betydligt bättre än vad OPS har till sitt förfogande. Och med tanke på att Jaro gjorde spelmässigt sin bästa match i söndags, även om resultatet lämnade en del att önska, så anser jag att dom skall klara av att ta en klar seger mot ett OPS som inte har övertygat spelmässigt.

Mitt spel i matchen blir således Jaro -1.25 AH till oddset 1.917 hos Pinnacle. Oddset har hunnit droppa lite under tiden som jag skrev inlägget och ligger nu på 1.90 vilket fortfarande är bra enligt mig Vill man höja på oddset så funkar också Jaro -1.5 till 2.16 i skrivande stund.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt