Speltips: Kan JJK fortsätta sin vandring uppåt i tabellen?

Gårdagens bloggspel under 2.5 mål i matchen FC Vaajakoski – MiPK slutade i en förlust när hemmalaget gjorde två mål efter att matchuret hade tickat förbi minut 80 och vann med 3-1. Gårdagen var annars heller inte någon dag att jubla desto mera över när vi bommade bl.a. ett maxspel på Viikingit II. Surt att bomma det spelet när man hade ett grymt marknadsvärde oddsmässigt (2.10 till 1.25 stängningsodds på raka vinsten) och Viikingit hade i min mening en öppningselva som borde presterat klart bättre än vad man gjorde. Nog om det, blickar fram mot fredagens matcher och tar fokus på dagens enda match från Ykkönen.

JJK Jyväskylä – Klubi-04 spelstopp 29.06.2018 kl. 17:30

I dagens enda match från Ykkönen ställs två lag som håller till i botten av tabellen mot varandra när hemmalaget JJK som för tillfället ligger på en åttonde plats för seriejumbon Klubi-04 på besök till Harjun stadion i Jyväskylä. Dessa två lag är samtidigt dom två lagen med den yngsta medelåldern i årets Ykkönen. JJK:s trupp har haft en medelålder runt 21-22 år medan Klubi-04 mer eller mindre består av spelare som är under 20 år gamla.

JJK som efter förra säsongen fick ta steget ner från Veikkausliiga har haft en tung inledning på livet i Ykkönen. Man har från 10 spelade matcher 2 vinster, 3 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 14-17. I dom senaste matcherna ser man dock ut att sakta men säkert börjat hitta en bättre form när man från sina 4 senaste har 2 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust. Kommer senast från en fin 2-0 vinst hemma mot KPV, i en match var man gjorde båda målen på straff. I grunden så anser jag att JJK har ett lag som man skall ligga klart högre med i tabellen än vad man gör för tillfället. Även om man har ett ungt lag så har man en del rutinerade spelare med i truppen i bl.a. försvararna Felix Gustavsson & Samu Suoraniemi, mittfältarna Tomi Petrescu & Tommi Karri. Nyligen fick man också in en förstärkning till anfallet när Jasin Abahassine skrev på ett kontrakt med laget.

Klubi 04 som jag har bloggat om en hel del under denna säsong har för tillfället ingen vidare form i sitt spel. Man förlorade föregående match med 3-0 borta mot FF Jaro. Från sina 10 spelade matcher denna säsong har man 2 vinster, 1 oavgjord och 7 förluster med målskillnaden 6-19. I och med förlusten med 3-0 i förra matchen mot FF Jaro har man nu 5 förluster i rad. På bortaplan har man haft det jobbigt under hela säsongen och har från sina 5 spelade bortamatcher lyckats få med sig bara ett oavgjort resultat och har en målskillnad på 2-10. Klubi 04 som är HJK:s farmalag består som sagt av unga spelare som spelar eller har spelat i dom olika juniorlandslagen för Finland. Från truppen så blev 5 spelarna nyligen uttagna till förberedande U19-landslagslägret inför hemma U19 EM som spelas i slutet av juli i Finland när målvakterna Robin Källman & Rasmus Leislahti och utespelarna Kalle Katz, Valtteri Vesiaho & Eetu Vertainen blev uppkallade. Av dessa spelare så har Vesiaho & Vertainen fått en del med speltid i Veikkausliiga med HJK:s förstalag och gjort bra ifrån sig i dom matcherna.

Matchen är som sagt viktig för båda lagen idag. Ser vi på formen mellan lagen så tycker jag att det skall vara en klar fördel för JJK som också får spela på hemmaplan. JJK:s spel har sett bra ut i dom senaste matcherna och jag anser att man skall ha idag en bra chans till att ta alla 3 poängen om man kan fortsätta med samma fina spel som man visade upp i vinstmatcherna mot KPV och FC Haka. Mitt spel idag kommer således att vara JJK att vinna till oddset 1.757 med 4/5 u hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt