Speltips: Kan SoVo fortsätta med sin fina hemmaform?

Senaste bloggspelet som spelades igår slutade i en skön vinst när FC Honka gjorde 3-2 vinst målet i den 90:e minuten, extra trevligt när man före det lyckades med att tappa en 2-0 ledning till 2-2 i slutet av andra halvlek. Klart mindre matcher idag i Finland när vi har tre matcher i Kakkonen och 12 matcher i Kolmonen. Har valt i dagens blogg att ta en närmare blick på en av matcherna från Kolmonen

SoVo – Wilpas spelstopp 27.06.2018 kl. 18:00

I dagens bloggmatch förflyttar vi oss till Somero var det spelas en match i Kolmonen gruppen Länsi-Suomi. Hemmalaget SoVo finns för tillfället på en 6:e plats i tabellen när man från 12 matcher har 6 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 29-30. Wilpas i sin tur finns för tillfället på en andra plats i tabellen när man från 12 spelade matcher har 8 vinster, 1 oavgjord och 3 förluster med målskillnaden 21-16.

SoVo eller Someron Voima, som förra säsongen tog steget upp från Nelonen har såhär långt haft en tudelad säsong bakom sig. På hemmaplan har man spelat en bra fotboll vilket 5 vinster och 1 förlust med målskillnaden 18-9 talar sitt tydliga språk om. På bortaplan har man däremot haft det betydligt tyngre. Årets bottennapp kom för ca. 3 veckor sedan när man förlorade med 11-1 borta mot FC Åland. Om vi från den matchen kollar lite bakom resultatet och varför det blev så stora siffror så finns det en del klara orsaker, för det första så åkte man till Åland med endast 11 spelare, sen när man hade spelat 15 minuter av matchen fick man målvakten skadad och var tvungna att sätta en utespelare i målet och spela med 10 man, inte nog med det utan i mitten av första halvlek fick man ännu en utespelare skadad vilket ledde till att man fick spela återstående del av matchen med 9 spelare. Så räknar man bort den matchen från målskillnaden för SoVo så ser det direkt bättre ut med 28-19, vilket ger en mera rättvis bild av laget. I senaste matchen gjorde man en bra bortamatch mot PIF som har spelat en bra säsong såhär långt, när man lyckades få med sig ett 2-2 resultat hem till Somero.

SoVo är ett lag som brukar pendla mellan divisionerna Kakkonen, Kolmonen och Nelonen. Man har genom åren varit ett sk. köpt lag och plockat in rutinerade spelare från bl.a. Åbo och huvudstadsregionen. I årets trupp har man återigen en hel del rutinerade spelare till sitt förfogande som har kapacitet att spela på en högre nivå än vad Kolmonen är i bl.a. mitfältaren Mikko Halonen (6 mål på 9 matcher), spelande tränaren Pablo Gomez-Marttila (2 mål på 11 matcher) och mittfältaren Nicholas Brain (3 mål på 11 matcher). Lägger man ännu till att man har en del utländska spelare/förstärkningar i laget så har man en trupp som man bör klara av att placera sig med på övre halvan av tabellen.

Wilpas som liksom SoVo spelad förra säsongen i Nelonen fick sin plats till Kolmonen sent klar när MuSa 2 beslöt sig för att inte delta i årets serie. Laget var före säsongen ett av dom lagen som förväntades hålla till i botten av tabellen och få slåss för sin överlevnad. Istället för det så har inledde man säsongen på ett fanatiskt sätt och gick från vinst till vinst, vilket har lett till att man ligger i toppen av årets tabell. I det stora hela har man ett bra lag till sitt förfogande med en del rutinerade spelare, framförallt i försvarslinjen. I dom senaste matcherna har det dock sett ut att gå grus i maskineriet när man nu har två raka förluster och 1 oavgjord från sina 3 senaste matcher. Lägger man sen till att båda förlusterna har varit klara förluster, 3-0 borta mot FC Boda och 4-1 hemma mot SC Wolves, två av seriens svagaste lag så finns det all orsak till att vara lite orolig över lagets form för tillfället. Till dagens match kommer man att sakna en del spelare när Niko Helminen, Mikko Tapaninen, Eemeli Auranen & Onni Vesterinen är skadade och Juha Wähäsiltä & Eemeli Mälkönen har arbetsförhinder.

Ser vi på hemma formen för SoVo som gjort flera bra hemmamatcher denna säsong och jämför den med formen som Wilpas har för tillfälet så tycker jag att SoVo skall ha en bra chans här till att ta alla 3 poäng. Väljer dock att köra ett mera safe val och mitt spel i dagens match blir SoVo +0.0 AH till oddset 1.80 med 3.5/5 u hos bet365. SoVos öppningselva är redan ute och den ser bra, lite oroväckande såklart att man har bara 2 avbytare på bänken, men det räcker så länge som man inte åker på liknande skadeproblem som man gjorde i matchen borta mot FC Åland för några veckor sedan.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.