Speltips: Fortsatt tungt för SJK i HELLsinki när man idag ställs mot HJK

Gårdagens bloggspel på över 2.5 mål + BTTS i matchen FC KTP – JJK hittade hem en bit in i andra halvlek när JJK reducerade till 2-1. Såg bara första halvlek av matchen, men redan då borde spelet ha hittat hem när båda lagen brände en hel del med chanser, nåväl slutade på ett positivt sätt ändå. Gårdagens andra match HIFK 2 – HJS var sen mindre lyckad när HJS vann med 2-0 och tog sin första seger för säsongen. Inte så värst många matcher idag heller här i Finland, när vi har 1 match i Veikkausliiga, 1 match i Kakkonen och 4 matcher i Kolmonen. Har sedan tidigare ut spel till två av dagens fyra Kolmonen matcher och tänkte nu ta en närmare blick på dagens Veikkausliiga match.

HJK – SJK spelstopp 29.05.2018 kl. 17:30

I dagens enda Veikkausliiga match ställs HJK och SJK emot varandra på Telia 5G-Areena. Före säsongen startade så var denna match en förväntad toppmatch, ser vi hur det ser ut i dagsläget så uppfyller matchen kanske inte längre dom förväntningarna. HJK har dragit sitt strå till stacken för att detta skall vara en toppmatch och leder Veikkausliiga efter 11 spelade matcher med 8 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster och en målskillnad på 18-9. SJK i sin tur har varit det laget som underpresterat överlägset mest såhär långt i årets Veikkausliiga och ligger för tillfället på en 10:e plats med 2 vinster, 2 oavgjorda och 5 förluster och en målskillnad på 7-9.

HJK ser ut att ha hittat tillbaka till formen igen, efter att tidigare under månaden förlorat 3 matcher, 2 i Veikkausliiga och finalen i finska cupen. Kanske final förlusten mot FC Inter var den väckarklocka som laget behövde, när man nu har vunnit sina 4 spelade matcher efter finalförlusten. I lördags vann man med 3-2 mot FC Honka i årets första Metroderby. Kollar vi lite närmare på den matchen, så gjorde man inte direkt någon höjdar match när man släpte in 1-0 i början av matchen och även om man fick spela med en man mera från den 17:e minuten lyckades man inter göra något mål på dom 50 följande minuterna. Runt minut 70 började det sen hända saker och ting i den matchen, först gick FC Honka till en 2-0 ledning i den 70:e minuten, i den 73:e minuten reducerade HJK till 2-1 och 1 minut efter det så åkte FC Honka på sitt andra röda kort i matchen. Med två spelare mera på planen kunde HJK göra ännu två mål i matchen (74:e och 80:e minuten) och vinna med 3-2.

Eftersom matcherna duggar rätt så tätt nu i Veikkausliiga, och HJK spelar 3 matcher inom en vecka så har man roterat en del i laget. Man saknar idag skadade Akseli Pelvas & Ville Jalasto samt avstängde Faith Obilor. Det är nu som HJK:s överlägsna spelmaterial kommer fram när man har en bred trupp och kan även idag ställa upp med en stark öppningselva när följande spelare startar:

Offensiven hos HJK ser idag stark ut när man har Klauss, Mosa, Valencic och Alho på planen, alla spelare som bör kunna göra livet surt för SJK.

SJK har haft en tung säsong såhär långt, i själva verket så tung att nye huvudtränaren Tommi Kautonen som man skrev ett 3 års kontrakt med inför säsongen fick sparken före en vecka sedan efter redan 8 spelade omgångar. Som ny tränare anställde man FF Jaro legendaren Alexei Eremenko Sr. som tog över laget och skrev på ett kontrakt som sträcker sig fram till slutet av säsongen 2020. Tränarkarusellen hos SJK är ett kapitel för sig själv, sedan början av året 2017 har är Eremenko Sr nu den 6 huvudtränaren som man har. Tror på sikt att Eremenko Sr kommer att få ut betydligt bättre resultat från laget än vad Kautonen lyckades med, hur långt det sedan räcker i tabellen är en annan sak.

Eremenko inledde sin tränarkarriär hos SJK förra lördagen när laget spelade 1-1 hemma mot IFK Mariehamn. Även om resultatet i sig var en besvikelse för laget så var det spelmässigt en av årets bästa, om inte bästa, matcher som SJK har gjort. Hade man varit mera kliniska i anfallsspelet så borde man ha lett matchen med 3 eller 4-0 före IFK Mariehamn gjorde mål i den 70:e minuten. Anfallsspelet hos SJK har varit ett stort problem såhär långt in på säsongen när man har haft förra årets bäste målgörare Billy Ions (12 mål) skadad hela säsongen. Ions börjar nu närma sig igen spel, man matchen idag mot HJK kommer för tidigt för honom. Även i backlinjen har man haft problem med skador och kommer idag att få klara sig utan bl.a. Marc Vales, Richie Dorman, Dani Hataka & Jordan Mustoe. I matchen mot IFK Mariehamn så spelade man med en ny baklinje när Eremenko Sr flyttade upp unge Joona Lautamja från reservlaget och defensive mittfältaren Anders Bååth fick spela som mittback. Man inleder idag med samma backlinje som senaste mot IFK Mariehamn när Joel Mero & Joonas Sundman också finns i öppningselvan.

Ser vi på statistiken lagen emellan den senaste tiden så är det en stor fördel HJK som från dom 6 senaste matcherna har 5 vinster och 1 oavgjord med målskillnaden 16-0. Helsingfors har överlag varit en svår bortaplan för SJK som också hade problem där i matcherna mot HIFK, när dom ännu spelade i Veikkausliiga. Ser vi på laguppställningarna och formen hos lagen så tycker jag att det är en stor fördel hos HJK idag. Får HJK igång sitt offensiva spel så tror jag att SJK:s nykomponerade backlinje kommer att få en betydligt tuffare match idag än vad man hade i lördags hemma mot IFK Mariehamn. Tyvärr hann oddset på HJK droppa en del efter att öppningselvorna kom ut och under tiden som jag skrev denna text, men tycker det fortfarande finns spelvärde kvar och väljer att idag spela HJK -1.25 AH till oddset 1.72 hos SBObet med 3/5 u. Vill man ha högre odds så funkar också HJK -1.5 AH till lite under 2.00 hos samma bolag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt