Speltips: Två svaga målvakter bäddar för målfest

Gårdagens bloggspel, som samtidigt var ett maxspel hittade relativt lätt hem när FC Lahti U20 vann med hela 6-1 mot SJK U20. Annars också en helt okej söndag som slutade på lite under +4 U. Inte många matcher idag i Finland, när vi har 1 match i Ykkönen och 2 matcher i Kakkonen. Har idag valt att ta en närmare blick på matchen från Ykkönen.

FC KTP – JJK Jyväskylä spelstopp 28.05.2018 kl. 17:30

Den 5:e omgången i årets Ykkönen avslutas med en jumbofinal när dom två lagen som finns på plats 9 och 10 i tabellen ställs mot varandra idag på legendariska Arto Tolsa Areena i Kotka. Hemmalaget KTP har från 4 spelade matcher 4 poäng efter 1 vinst, 1 oavgjord och 2 förluster med målskillnaden 3-4. Bortalaget JJK har i sin tur samlat ihop 2 poäng efter 2 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 6-9. Båda lagen kommer från en svag förra match, när KTP förlorade med 2-0 borta mot AC Oulu och JJK förlorade med 5-3 hemma mot FF Jaro.

Säsongsinledningen för KTP, som tog steget upp till Ykkönen via skrivbordet när man fick OLS plats, har varit så svårt som man förväntade sig. Ser vi på det positiva hos KTP är att man har varit bra defensivt och inte släppt till alltför många chanser/match. Överraskande i sig, när jag inte själv anser att lagets förste målvakt Jiri Koski håller den klass som krävs för att vara en vinnande målvakt i Ykkönen. På den negativa sidan sen så har vi det offensiva spelet när man såhär långt in på säsongen har lyckats med att göra bara göra mål i en av sina fyra spelade matcher. Man har dragits med en hel del skador också under säsongsinledningen, men nu börjar man äntligen se en ljusning i slutet av tunneln och kan idag ställa upp med en rätt så bra öppningselva, saknar dock Filipe Mello, Chris James & Jean Da Silva som åtminstone enligt mig är spelare som normalt sett skall hålla till i öppningselvan. James och Da Silva inleder idag på bänken medan Mello är helt utanför truppen.

JJK som efter förra säsongen fick ta steget ner till Ykkönen när man slutade på sista plats i Veikkausliiga har haft en tung start på sin sejour i årets Ykkönen. En stor orsak till den tunga starten är att lagets tränare Juha Pasoja flyttade i slutet av mars till Ghana för att börja träna ett lag där. Nya tränarparet Mikko Manninen & Janne Korhonen som inte direkt har fått optimalt med tid för att organisera lagets spelsätt. JJK spelade under Pasojas ledning en rätt så rätlinjig fotboll var man försökte få bollen snabbt upp till anfallet. Manninen och Korhonen vill igen att laget skall spela mera kontrollerat och hålla mera i bollen än vad man gjorde tidigare.

Stora problemet för JJK i säsongsinledningen har varit att man har varit alltför svaga i det defensiva spelet, vilket 9 insläppta mål på 4 matcher talar sitt tydliga språk om. I senaste matchen mot FF Jaro gjorde man flera individuella misstag i försvaret vilket Jaro kunde utnyttja. I den matchen så såg man stundtals bra ut i sitt offensiva spel, och kunde till och med gå till en 2-0 ledning redan efter 7 spelade minuter. Det offensiva spelet har överlag sett helt bra ut hos JJK, när man endast i öppningsmatchen mot KPV inte lyckades göra mål (man stod dock för bedriften att missa två straffar i den matchen).

Ser vi på öppningselva idag hos JJK så tycker jag att det finns en stor överraskning där när man väljer att ställa unge och orutinerade Aati Riihimäki i målet i stället för Jere Pyhäranta. Kanske tränarduon hoppas att detta skall vara en väckarklocka för laget och försvaret, ställer mig själv mera tveksam till att Riihimäki skall vara den spelare som förbättrar deras defensiva spel.

Tycker att matchen i sig känns rätt så vidöppen idag om vem som skall ta hem poängen. Ser vi på hur marknaden har reagerat under dagen så tycks den tro att KTP skall vara det lag som vinner när oddset på dem har sjunkit under dagen. I mina ögon kan matchen sluta hur som helst, när jag inte håller JJK som ett så dåligt lag som tabellen visar för tillfället. Tror själv att vi kan få se en hel del mål i matchen, med tanke på att båda lagen har målvakter i målet som inte är alltför starka på denna nivå. Även om KTP har haft problem i det offensiva spelet så tycker jag att man har spelare i dagens XI som skall kunna göra mål framåt, som t.ex. Pahkasalo & Lehtonen. JJK har igen som sagt såhär långt under säsongen sett bra ut i sitt offensiva spel, medan defensiven har lämnat en hel del att önska. Mitt spel i dagens match kommer att vara över 2.5 mål + båda lagen gör mål till oddset 2.10 med 2.5/5 u hos bet365. Föredrar man endast över 2.5 mål så funkar den också till 1.83 hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.