Speltips: FC Lahti U20 får förtroendet med ett maxspel

Senaste bloggspelet, som spelades i torsdags slutade i en förlust när Haka vann med 3-1 hemma mot KPV. Ingen vidare form på bloggspelen för tillfället och dom övriga spelen har också lämnat en del att önska. Gårdagen slutade som tur var på ca. +5 u så man kan ju alltid hoppas att skit spelens tid är förbi och man kan avsluta månaden på ett positivt sätt. Har valt att idag ta fokus på en U20 match som har avspark nu under förmiddagen.

FC Lahti U20 – SJK U20 spelstopp 27.05.2018 kl. 12:30

Tredje placerade FC Lahti får idag SJK, som för tillfället ligger tredje sist i tabellen, på besök till legendariska Lahden Kisapuisto. FC Lahti har inlett U20 slutspelet med 3 vinster och 2 oavgjorda matcher och har en målskillnad på 14-8. SJK har i sin tur från 5 spelade matcher 1 vinst, 2 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 4-9. Vid en eventuell vinst idag för FC Lahti tar man över första platsen i tabellen.

U20 matcherna är lite av ett lotteri till den grad, att man inte alltid vet vilka spelare lagen kommer med till matcherna. Ser vi på FC Lahti idag så kommer att komma med en stark öppningselva när man igår inte hade någon spelare som spelade för första laget i Veikkausliiga. En spelare som man kommer att vara definitivt utan är Paavo Vuotilainen som igår spelade för PK Keski-Uusimaa i Kakkonen. Lahti har ett samarbete med PK Keski-Uusimaa och brukar låna ut sina unga lovande spelare till deras matcher. Lahti har en stor mängd med unga lovande spelare, varav några redan har hunnit med att få speltid med förstalaget i Veikkausliiga eller alternativt i finska cupen. FC Lahti U20 startar med följande laguppställning idag: Joona Tiainen – Tim Martinen – Olle Sälpäkivi – Eemieli Virta – Fareed Sadat – Joona Majava – Joona Tuppuri - Matias Niuta – Lassi Kovalainen – Irfan Sadik – Nuutti Laakson. Förväntar mig framförallt att spelare som t.ex. Sadat och Sadik kommer att göra livet surt idag för SJK U20.

SJK U20 gjorde ett bra kval till U20 när man slutade 2: a i sin grupp. Efter att man säkrade en plats i slutspelet så har man flyttat över fokus till U23 laget som spelar i Kakkonen. En stor del av lagen sätter betydligt mera kraft på kvalspelet till U20 än själva slutspelet, vilket SJK ser ut att göra. SJK:s första lag hade igår match i Veikkausliiga och man plockade in i laget två spelare från U23 laget vilka fick speltid igår i Joona Lautamaa & Daniel O’Brien. När SJK U23 idag också har match, hemma mot TP-47, betyder det att dessa två spelare inte får spela för U23 laget. Lägger man sen till ännu att U23 laget sedan tidigare dras med en del skador och saknar 3 spelare så har detta lett till att man kommer att vara tvungna att plocka in spelare från U20 laget till matchtruppen. T.ex. en spelare som jag förväntar mig att spela för U23 laget idag är målvakten Paavo Valakari, som var i U20-kvalet given första målvakt för U20 laget. SJK:s U20 tränare Rauno Ojanen har vid flera tillfällen sagt att resultaten i U20 serien inte är det viktigaste för laget, utan viktigaste är att utveckla unga spelarna och erbjuda dem hårda matcher. Öppningselvan för SJK U20 ser inte närapå lika stark ut som den som FC Lahti kommer med.

Jämför vi idag spelmaterialet som båda lagen kommer med så tycker jag att det skall finnas en klar favorit i matchen i FC Lahti U20. Spelarna som man ställer upp med har hunnit samla på sig klart mera rutin än vad SJK:s öppningselva kan visa upp idag. Förväntar mig att FC Lahti efter dagens match kommer fortfarande att vara obesegrade i årets slutspel och med största sannolikhet också leda serien efter 6 spelade omgångar. Mitt spel idag kommer att vara FC Lahti U20 +0.0 AH till oddset 1.85 som jag väljer att spela med en maxinsats hos bet365. Har svårt att se att SJK skulle lyckas med att sno hem alla 3 poängen idag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt