Speltips: Kan Jaros offensiv straffa HIFK under måndagen?

Senaste bloggspelet, som spelades i lördags slutade i en förlust, när FC Inter skrällde och vann finalen I årets finska cup genom att vinna med 1-0 mot HJK efter mål av Mikko Kuningas. Söndagens spel gick helt bra och slutade på +10.60 u. Hela veckan i sig har varit bra, och man har som tur lyckats väna förra helgens negativa trend till att igen ha positiv ROI igen denna månad. Men nog om det, ny vecka framför oss med nya matcher. Stanna fortfarande kvar i HELLsinki och tar fokus på en av måndagens två matcher i Ykkönen.

HIFK – Jaro spelstopp 14.05.2018 kl. 17:30

Dags för den tredje omgången i årets upplaga av landets nästa högsta serie, Ykkönen. Vi har i match två lag som är förväntade att hålla till i toppen av tabellen och vara med och slåss om avancemang tillbaka till Veikkausliiga, en serie som HIFK åkte ur efter förra säsongen och Jaro mötte samma öde efter säsongen 2015. Båda lagen inledde säsongen med en vinst, HIFK 2-1 borta mot Klubi-04 och Jaro öppnade säsongen med en 2-0 vinst borta mot Klubi-04. I förra omgången åkte båda lagen på en 3-1 förlust, HIFK borta mot AC Oulu och Jaro med 3-1 hemma mot KPV.

HIFK som jag bloggade om i veckan inför deras match mot AC Oulu, åkte på en 3-1 förlust efter att ha släppt in två mål under sista 20 minuterna av matchen. Håller fortfarande HIFK som favoriter att vinna årets Ykkönen. Mixen som man har i truppen är en bra blandning av unga lovande spelare och rutinerade spelare som varit länge med i HIFK båten. Det som såhär långt har varit oroväckande i HIFK är att man i båda matcherna av årets Ykkönen är att man har släppt till rätt så många målchanser mot både FC Haka och AC Oulu. I matchen mot AC Oulu gjorde man misstaget enligt tränaren Teemu Kankkunen att man försökte anpassa sitt spel för mycket till motståndaren och förhållandena.

Jaro inledde sin tredje säsong på raken i Ykkönen, efter att man säsongen 2015 blev tvungna att ta steget ner från Veikkausliiga. Dom två föregående säsongerna i Ykkönen har varit rätt så turbulenta var man har blandat bra resultat med mindre bra resultat. Anmärkningsvärt är att man både säsongen 2016 och säsongen 2017 bytte tränare mitt under säsongen. Inför denna säsongen har man en ny huvudtränare i Tomi Kärkkäinen som skall försöka få Jaro tillbaka till Veikkausliiga. Jaro har haft en stor omsättning i sin spelartrupp och plockat in en hel del utländska spelare, bl.a. Sasa Jovovic (Serbien), Kareem Moses (Trinidad & Tobago), Darvin Chavez (Mexiko), Kazuki Takahashi (Japan), Christopher Mandiangu (Tyskland). Får man laget samspelt, tror jag man kan ha en realistisk chans att vara med i toppen av tabellen och slås om en återkomst till Veikkausliiga.

Jaro har normalt spelat med ett 4-3-3 system, och enligt mig så ligger lagets styrka i det offensiva spelet var man har spelare som snabbe Seth Paintsil, målfarlige Jovovic och tekniske Mandiangu. Spelunderlaget i matchen mot HIFK borde också gynna Jaro när matchen spelas på Telia 5G-Areena som är stor till ytan och har en snabb konstgräsmatta. Underlaget i sig är också bekant för Jaro eftersom man spelade säsongens första seriematch där när man vann med 2-0 mot Klubi 04 efter mål av Paintsil och Mandiangu.

Tror vi i denna match kommer att få se två revanschsugna lag som vill ta en vinst efter att i senaste matchen ha förlorat med 3-1. För tillfället håller spelbolagen HIFK som favoriter i matchen, när man får odds runt 2.10 medan en Jaro vinst ligger runt 3.15 på de flesta bolagen. Tycker att det i nuläget är rätt så svårt att sia om vem som kommer att vinna matchen. Tror däremot att vi kan få en rätt så fartfylld fotboll, när båda lagen har duktiga offensiva spelare och samtidigt lämnade båda lagen i sin senaste match en hel del att önska i det defensiva spelet. Fortsätter HIFK att ge bort lika mycket med målchanser som man gjort i dom två inledande matcherna så förväntar jag mig att Jaro skall klara av att utnyttja någon av chanserna och därför kommer mitt spel i matchen att vara Jaro över 1.0 mål till oddset 1.735 med 3/5 u hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt