Speltips: Lahti säkrar sin plats i FM-slutspelet

Lördagens bloggspel på AC Oulu DNB slutade i en förlust när dom förlorade med 1 – 0 borta mot EIF. Såg bara andra halvlek av matchen, men baserat på den så var det inget bra spel från min sida. AC Oulu hade svårt att skapa några farliga målchanser och fick inte tillstånd någon nämnvärd press efter EIF:s ledningsmål. Som tur var så gick lördagens övriga spel bättre då dom tre hittade hem och dagen slutade liter över +5 U. Vänder nu blickarna mot söndagens matcher och närmare bestämt U20-kvalet som såhär långt har gått helt okej.

TPV U20 – FC Lahti Academy U20 spelstopp 18.03.2018 kl. 12:00

Dags för den nästsista matchen för lagen i årets U20-kval. Hemmalaget TPV ligger för tillfället på en 5:e plats i tabellen, med 4 vinster och 3 oavgjord och målskillnaden 8 – 8. FC Lahti finns en placering ovanför TPV och har från 7 matcher 5 vinster och 2 förluster med målskillnaden 24 – 9. Förutsättningarna är den att om FC Lahti vinner så är man klara för årets FM-slutspel då dom fyra bästa lagen blir direktkvalificerade, oavgjort kan också räcka men då får Ilves ta högst en poäng borta mot VIFK. För TPV:s del så måste man vinna matchen för att ha möjligheterna kvar att ta en av dom 4 första platserna, vid förlust eller oavgjort kan man ännu missa platserna 5 och 6 vilket betyder fortsatt kvalspel, beroende på hur HAKA spelar sin match senare under söndagen.

TPV har gjort ett helt godkänt kval såhär långt. Som man kan se från deras målskillnad på 8 – 8 så har alla deras matcher varit jämna matcher. Dom 3 förlusterna som man har åkt på såhär långt har kommit mot dom bättre lagen i gruppen (2 – 0 mot både Ilves & KuPS, samt 2 - 1 mot VIFK). Vinsterna igen har kommit mot dom svagare lagen, som man förväntades vinna mot. Så summa summarum så har man gjort det som förväntats av laget, men inte lyckats överraska i någon match mot hårdare motstånd. Ser vi på laget i sig så ligger deras styrka i det defensiva spelet vilket 8 insläppta mål på 7 matcher är ett bevis på. Man har två bra målvakter till sitt förfogande i Johan Pihlajamäki (5 matcher) och Mikael Köngas (2 matcher). Offensivt har man dock lämnat en hel del att förbättra på då man bara lyckats med att göra 8 mål och har mött seriens svagare lag. Den bästa målskytten är Hakim Belbachir med 3 mål på 4 matcher.

FC Lahti skrev hade jag med i förra söndagens bloggspel när dom förlorade med 2 – 0 borta mot KuPS. Som jag skrev då så saknade man en hel del viktiga spelare, när FC Lahtis representationslag samtidigt var på träningsläger i Spanien och hade tagit med sig spelare som knackar på dörren till deras lag. Sett över vilka spelare som man saknade i matchen mot KuPS så gjorde man ändå en helt klart godkänd insats trots 2 – 0 förlusten, båda KuPS målen kom efter att 85 minuter hade spelats av matchen. Ser vi på dom övriga matcherna som man har spelat såhär långt så har lagets styrka varit i det offensiva spelet med 24 mål på 7 matcher. Man har ett av seriens bättre anfallspar till sitt förfogande i Tomi Kult (9 mål på 6 matcher) och Berat Köse (5 mål på 7 matcher). Utöver dessa två har man en del andra spelare med fina offensiva egenskaper som också kan bidra med mål. I det defensiva så har man liksom TPV en bra målvakt till sitt förfogande i Joona Halla.

Jämför vi båda lagen mot varandra så tycker jag att FC Lahti är det klart starkare laget av dessa två. Man har en mängd med offensivt starka spelare som kan bidra med mål framåt, medan TPV har haft svårt att skapa alltför många farliga målchanser i sina tidigare kvalmatcher. Tycker att ett FC Lahti som får tillbaka spelarna som man saknade senaste söndagen mot KuPS skall vara en klarare favorit än vad oddsen visar och väljer att spela FC Lahti vinst till oddset 1.61 med 3/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt