Speltips: Fördel KTP på hemmaplan

Onsdagens bloggspel slutade i en vinst när Finlands damlandslag vann med 2 – 0 mot Ungerns damlandslag i den avslutande matchen av Cyprus Women’s Cup 2018. Överlag annars också helt bra form på gissningarna för tillfället, då dom flesta har rättats som vinster den senaste tiden. Förhoppningsvis kan den fina formen hålla i sig nu när vi flyttar till betydligt kallare breddgrader och tar fokus på en av lördagens matcher i den avslutande gruppspelsomgången av årets finska cup.

KTP – PEPO spelstopp 10.03.2018 kl. 13:00

KTP från Kotka som inför denna säsongen tog steget upp till Ykkönen, via ett skrivbordsbeslut, när OLS från Uleåborg blev nekade licens i årets Ykkönen för PEPO som inkommande säsong håller till en serie längre ner i Kakkonen, på besök till Arto Tolsa Areena i Kotka. Lagen spelade förra säsongen i samma grupp i Kakkonen, och då lyckades KTP vinna båda matcherna, 3 – 1 hemma och 2 – 1 borta.

KTP ligger efter 4 spelade matcher i årets finska cup på en 5:e plats i sin grupp. Man har en vinst, 2 -0 hemma mot Gnistan och 3 förluster, 5 – 1 mot HJK, 3 – 1 mot HIFK och 1 – 0 mot FC Honka, alla på bortaplan. Det enda som man har att spela för i matchen är att man vid en eventuell seger kommer att stiga till fjärde plats förbi Gnistan som för tillfället har 4 poäng efter 5 spelade omgångar. Man har dock inte längre någon möjlighet att kvalificera sig vidare från gruppspelet.

PEPO har liksom KTP hunnit med att spela 4 matcher i årets gruppspel. Från dom matcherna har man inkasserat lika många förluster när man har på hemmaplan förlorat med 3 – 0 mot FC Honka och 4 – 1 mot HIFK medan man på bortaplan har förlorat med 4 – 1 mot HJK och 1 – 0 mot Gnistan. Vid en eventuell 5 måls vinst mot KTP skulle man lyckas ta sig förbi dem i tabellen, vid övriga resultat så kommer man att sluta på en jumboplats.

KTP är det lag som jag för tillfället rankar som ett av dom svagare lagen, om inte det svagaste laget i årets Ykkönen. Tror dock att man på hemmaplan kan ställa till det för en hel del lag, då man oftast har ett fint publikstöd till sitt förfogande i Kotka. På bortaplan så tror jag att resultaten för dem kommer att vara desto negativare. Ser vi på truppen som KTP har till sitt förfogande så har man den senaste tiden gjort några intressanta nyförvärv samt fått förlängt kontrakten med några viktiga spelare från förra säsongen. Nu i veckan gjorde man klart med brasilianske mittfältaren Filipe Monteiro De Mello, som har hunnit med att spela 6 säsonger i Finland. Hans tidigare klubbar har varit i Ykkönen FC Honka och EIF och i Kakkonen PKKU samt BK-46. I Melo så förväntas man få en ledande mittfältare i laget som också kan bidra i det offensiva spelet. Ett annat intressant nyförvärv som man nyligen gjorde klart med är 28-årige franske försvararen Jean-Cristophe Coubronne. Jean-Cristophe har tidigare hunnit med att representera klubbar i Italien, Portugal och Frankrike samt spela matcher för det franska ungdomslandslagen. I Jean-Cristophe förväntar sig KTP att få en allround försvarare som kan spela på alla positioner i försvaret.

Ser vi på styrkorna i KTP för tillfället så tycker jag att det ligger framförallt i det offensiva spelet, då man har ett fint anfallspar till sitt förfogande i Aleksi Pahkasalo & Jean Silva, båda har hunnit med att göra två mål var i årets finska cup. Mittfältet ser klart bättre ut när man värvade in De Mello, men behöver ännu få till en förstärkning för att få mera bredd i truppen. En mittfältare som det senaste tiden har ryktats om är Jaro bekante Papa Niang, vilket skulle vara en förstärkning om det blir verkligt. I försvaret är man och lite tunna ännu för tillfället och skulle må bra av att få in en ledande spelare där ännu. Målvaktspositionen ser väl för tillfället helt okej ut i alla fall när man för ett tag sen skrev nytt kontrakt med fjolårets ordinarie målvakt Jiri Koski.

PEPO har jag hunnit skriva några bloggar om i deras tidigare matcher i finska cupen. Tycker man fortfarande har samma svagheter nu som då. Försvarsmässigt har man sett svaga ut under alla sina spelade cupmatcher, när man har spelat ett alltför passivt försvarsspel kombinerat med individuella misstag som har lett till målchanser och mål för andra lagen. Offensivt så har man i varje match lyckats med att skapa en del chanser, man har en bra anfallare till sitt förfogande i Edwin Salazar som har gjort laget båda mål såhär långt i cupen. I senaste matchen mot FC Honka var Salazar avstängd men står nu återigen till lagets förfogande.

Är inte direkt förvånad av att dessa två lag håller till i slutet av deras grupp. Dock tycker jag att KTP har sett stundtals bättre ut än vad PEPO har gjort i årets cupmatcher. Tycker att KTP kommer att få en stor fördel av att matchen spelas på deras hemmaplan, när man kommer att ha en del åskådare på läktaren också. Ser vi över lagdelarna i laget så håller jag KTP bättre på alla positioner utan eventuellt målvaktspositionen, var lagen har likvärdiga målvakter. Fortsätter PEPO med sitt passiva försvarsspel som man hittills har visat upp kombinerat med individuella misstag i försvaret så förväntar jag mig att KTP:s farliga anfallsduo skall straffa dom i matchen. Mitt spel i denna match kommer att vara KTP att vinna till oddset 1.666 med 3/5 u hos Pinnacle. Vill man ha högre odds så tycker jag också att KTP -0.75 AH till 1.862 hos samma bolag funkar.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.