Speltips: Esteghlal - Tractor

Iran 10/8

Gårdagen blev till fiasko och förhoppningsvis inget som behöver upprepas från min sida igen. På förhand ett av bästa spelen för året visade det sig bli ett av de sämsta. Sjuka är att Perspolis var inte ens nära vinst och jag kan inte skylla på otur eller liknande. Man gjorde helt enkelt en mycket sämre insats än vad man har kapacitet till och det råkade man göra samma match som jag skrek MAXspel på……….. Idag vankas det stormatch i Tehran o Real Tractor eller Tiraxtor(som man hellre vill kallad och är turkiska ordet) besöker Azadi och Esteghlal. Två lag med uttalat mål att vinna ligan. Tractor med ny ägare har värvat flera klasspelare med bla landslagets båda lagkaptener Dejagha och Shojaie. Utöver det har man även brittiska spelarna, Stokes(målskytt i sin premiär) och Forrester samt Dalkurds fd japan Sugita. Samtliga tre utländska spelarna gjorde bra insats i sina debut och lär få starta i dagens match. I skrivande stund är det lite oklart hurvida iranska spelarna är spelklara eller ej. Senaste nytt är att deras tillstånd är i ordning men inte helt bekräftade källor. Även om de skulle vara med idag så är frågan hur formen är då varken Dejagha och Shojaie spelat matcher på ett tag. Till skillnad från sina gäster från iranska Azerbaijan har Esteghlal haft en turbulent försäsong när det kommer till transfers. Man har blivit av med flera nyckelspelare som man inte kunde ersätta med då det var oklarheter kring hurvida spelarna verkligen lämnat eller hade för avsikt att komma tillbaka. När det var klart att varken Dejparov eller Thiam hade för avsikt att återvända värvade man snabbt in tyske Makus Neumayer och Östersunds Gero. Tysken har varit med laget i över en vecka och bör starta medan Gero anslöt för någon dag sedan och även han uppges vara spelklar och får troligtvis starta på bänken. Båda lagen har startat säsongen med två oavgjorda och i stort behov av en vinst för att ha fortsatt kontakt med övriga topplag. Efter 0-0 i sina respektive premiärer spelade Estghlal 2-2 borta mot ZobAhan i en match som lika gärna kunde slutat 5-5 eller liknande. Tractor i sin tur spelade 1-1 hemma mot Nassaji inför tomma läktare. Vi kommer få se en fartfylld match med en hel del målchanser åt båda håll inför nästintill fullsatta läktare. Trots att avståndet mellan Tabriz och Tehran är över 600 km kommer det att finnas minst 20.000 bortafans på plats och vi lär få se en magisk stämning med vissa inslag av oroligheter. Lagen har varsin utländsk tränare och båda är gamla rävar som varit med en del tidigare. John Toshack hos Tractor och tyske Schäfer hos hemmalaget. Detta medför att man skiljer sig en del i sitt sätt att coacha gentemot iranska tränare. Man är mer öppet i sitt spel och vågar mer framåt. Det skapar även fler målchanser under matcherna.

Rekomenderar starkt att ni streamar matchen, om ni som jag inte är på Gamla Ullevi för att se Sveriges mest framgångsrika lag IFK Göteborg. Jag får titta i efterhand efter att firat segern i kvällens allsvenska match!

Spel i matchen: Ö 2 @ 1.91 hos Pinnacle

Gostaresh(MachineSazi) – Sepidrood: Hemmalaget Gostaresh som inte riktigt mått helt bra under somaren har börjat få lite ordning på frågorna kring klubben och därmed lite arbetsro. Sepidrood är däremot sjunkande skepp och ingenting stämmer. Alla bråkar med alla, man spelar usel fotboll och ingen som verkar veta något. Lägg även till att man har kanske ligans sämsta tränare samt att man under normala omständigheter inte tar allt för många poäng på bortaplan så förstår ni vart jag vill komma.

Spel i matchen: Gostaresh -0,75 @ 1.775 hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt