Speltips: Soppan, brassarna och självaste Platini bland brassarna!

Iranska fans 8/3

Torsdagen är över och det såg mycket mörkt ut ett tag. Padideh i underläge med 1-0 och en man mindre hela andra halvlek. Trots detta stod man upp bra och dominerade utan att för den skull skapa några heta lägen och tiden fortsatte att ticka och ticka samtidigt som min frustration växte mer och mer. Med hela åtta minuters tillägg(domaren sträckte sig) fanns viss hopp om en push och kvitteringen kom i 91a minuten. Det kändes som vinst redan då men det skulle inte stanna vid 1-1, utan jag fick även bevittna ett segermål i 95e minuten och ni som ryggat gladdes nog minst lika mycket. Pars Joonobi(inget bloggspel) gjorde processen kort och vann planenligt med 2-0 medan Saipa hade tydligen soppatorsk för dagen mest troligt pga. skenande bensinpriser i Iran. Eller också var man helt under isen men lättare att skylla på bensinpriser! Men som de kloka människorna brukar säga: igår var igår, idag är idag och imorgon blir det förhoppningsvis imorgon!

Sanat Naft – Gostaresh(Machine Sazi): Skrev om Gostaresh(Machine Sazi) i gårdagens inlägg och att laget var ”sålt” och numera ersatts av Machine Sazi från samma stad pga. ägarintressen som kolliderade med TractorSazis. Lagen har helt enkelt bytt namn och behåller trupperna som man hade innan bytet. Detta blir officiellt senast nästa vecka även om laget redan nu spelar i Machine Sazis dräkter. Man har haft en bedrövlig försäsong och egentligen ingenting som stämt. Detta beroende på att ägaren la all sin kraft på att rusta TractorSazi och mer eller mindre struntat i Gostaresh förehavanden. Nästan så jag får huvudvärk av soppan kring laget och jag kan bara ana ni också spyr över soppan…….Om ni nu orkat er igenom korta stycket! Summa summarum: Gostaresh suger fett för tillfället! Sanat Naft är ett erkänt starkt hemmalag med bra stöd. Oavsett lagets skick är det alltid mardröm att komma till Abadan och möta de iranska brassarna. Laget kommer att fortsatt sakna irakiske Karrar Jassem pga strul med kontraktet. För övrigt är man ett helt ok lag som troligtvis kommer att hålla till i mellanskiktet av tabellen. Man har värvat in en spelare med artistnamnet Platini och med Kap Verde öarna som moderland. Visserligen ingen spelare med några häpnadsväckande meriter men ändå en spelare som spelat i både Omonia Nicosia samt CSKA Sofia. Med Platini i laget så kan jag inte se annat än följande spel.

Spel i matchen: Sanat Naft -0,5 @ 2.10 hos bet365

Sepidrood – Sepahan: Vi har ett hemmalag som kom igång väldigt sent med sin säsong och haft en hel del frågetecken kring vem som äger laget. Det har i sin tur lett fram till att man varken kunnat göra någon större värvning samt ha en relativ otränad trupp. I premiären var man helt utspelade och tog slut redan efter 60 minuters spel. Något som märktes både på plan men även nämndes av tränaren och VM-kval -98 hjälten Khodad Azizi på presskonferens efter matchen. Gulklädda storlaget Sepahan står för motståndet för dagen. Man har en total misslyckad säsong bakom sig har och rustat väl, kanske är det lag som haft bäst förberedelser under sommaren. Laget led av att inte ha någon målskytt tidigare och trots att antalet målchanser var i mängder så kunde man inte hitta målet. Detta är det tänkt att råda bot med genom värvning av brassen Krios från lokalkonkurrenten ZobAhan. Även om man missade en del lägen i premiären så lovar det ändå gott inför framtiden och kommande matcher. Jag är övertygad om att Kiros kommer att måla i matchen!

Spel i matchen: Sepahan -02,5 @ 1.99 hos Pinnacle

TractorSazi - Nassaji: Med tanke på vilka värvningar man gjort i hemmalaget kan vi snart kalla laget för Real Tractor! Nya ägaren lovade guld när han tog över laget och började med att signa John Toschack. Därefter kom det två brittiska spelare och nu senast iranska stjärnorna och tillika kapten samt vice lagkaptenen för landslaget, Dejagha och Shojaie. Däremellan hann man med att värva in Dalkurds fd Japan. Tre utländska nyförvärven är spelklara medana iranska spelarna hoppas man få klara för spel till nästa omgång. En del kallar ägarens offensiv för luftslott och det kan ligga mycket i detta med tanke på valutakurserna och att samtliga kontrakt är skrivna på tre år känns det som att det finns stor risk för att det kan gå åt skogen helt. Samtidigt är detta även en offensiv satsning vi inte sett på många år inom iransk fotboll och välkomnas en del. Om man vinner guldet eller ej vet vi om ett antal månader men man har iaf seglat upp som en av största kandidaterna. Man möter nykomlingarna Nassaji inför tomma läktare(om inte domen ändras i sista stund) men med sina utländska spelare på plan. Ett Nassaji som har kvar stommen från sitt div I lag och egenligen inte förstärkt nämnvärt. Många för nivån orutinerade spelare som behöver tid för att komma in i tempot. Man lär backa hem och försöka kontra men förr eller senare kommer Real att få sina lägen och även göra mål.

Spel i matchen: TractorSazi -0,5 @ 1.88 hos Unibet

Perspolis-Foolad: Allt annat än hemmaseger betecknas som skräll även om Persopolis tappat en del kraft till säsongen. Man har fortfarande många bra spelare kvar och på hemmplan ska man bara vinna. Foolad har gjort ett tappert försök med att värva och tillhöra över halvan och kan mycket väl lyckas med detta MEN lagets försvarspel i premiären lämnar mycket övrigt att önska och hade enbart tur att få med sig vinsten!

Spel i matchen: Perspolis -0,5 @ 1.50 hos Bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt