Speltips: En grass roller från Mellanöstern!

Dags för returmöten i AFC-CL och några intressanta matcher att hålla ögonen på! Vi börjar resan i Tehran och avslutar i saudiska Jeddah.

Perspolis – Al Jazira(2-3):

Mycket märkligt första möte lagen emellan som slutade 3-2 i fördel för hemmalaget. En jämn första halvlek som såg att ut att sluta 0-0 men som från ingenstans hade vi 0-1 efter sent mål från Perspolis. Alla inklusive mig själv räknade då med att matchen var avgjord och att Perspolis i kraft av ledning kunde kontrollera matchen. Men ack så fel alla vi fick, eller egentligen inte spelmässigt men resultatmässigt! Perspolis bjuder både första, andra och ett tredje mål som kom i 90+. Första målet efter misslyckad hempass som snappades upp av Mabkhout. Vid andra målet så går centrala linjen bort sig och efter en fin genomskärare kunde Romarinho placera in 2-1. Perspolis hade fortsatt mycket boll och styrde spelet och fick till slut en straff 84e som förvaltades av Mensha. Här trodde eller iaf levde hoppet om vinstmål då man var bättre laget men icke sa Nicke! Vid ett anfall valde laget att vända och döda tid(så jävla typiskt iranska lag) genom att spela bollen hela vägen ner till egna försvaret som misslyckades med uppspelet och som i sin tur tvingade fram mittfältet att dra på sig frispark i mitten av egna planhalvan. Som ni redan räknat ut så ledde frisparken till 3-2 efter att backlinjen gick bort sig först och följdes upp att landslagsmålvakten Beiravand hamnade på mellis och fick se bollen nickas in i tomt mål!

Nu undrar ni säker, varför i helvete jag skriver ett matchreferat och inte håller mig till speltips! Jo, Perspolis sakande mittbacken Hosseini(avstängd) och enligt mig berodde samtliga baklängesmål på att hans ersättare inte höll måttet och övriga i backlinjen saknade sin general som kan styra och ställa där bak. Hans närvaro hade utan tvekan avstyrt hönsgården som nu uppstod!

Jazira då? Egentligen ett lag som inte är något vidare MEN man har Makbout och Romarinho som håller helt annan klass än sina lagkamrater. När lagets försvar sätts under press gör man misstag och har en pajas till målvakt(se länk nedan).

Ett ordinarie Perspolis kommer att pressa sönder sina gäster och kunna spela på resultat då det räcker med att vinna matchen. Man kommer att ha ett hemmastöd som INGET lag i Asien eller kanske hela världen kan matcha vid sådana viktiga matcher. Vi ska heller inte glömma att laget i grunden är bättre.

<

>

Spel i matchen: Perspolis -1 @ 1.78 hos Pinnacle

Al Ahli – Al Sadd(1-2):

Två lag som törstar efter titlar då man varit ständiga tvåan i respektive land under en period. En framgång i AFC-CL skulle rädda en hel del av klubbarnas ära och man vill inget hellre än att ta sig vidare för att ha hoppet kvar om CL-bucklan, även om det med största sannolikhet inte är möjligt för något av lagen.

Al Sadd vann första matchen efter att dominerat första 20 i respektive halvlek. Med lite mer tur/skärpa hade man kunna göra fler än de två mål man mäktade med under den perioden. Istället fick Al Ahli ett reduceringsmål som kan visa sig bli betydelsefull i returen. Efter det målet var det stora luckor i saudiernas försvar och Al Sadd kunde utan problem gjort 3-4 mål till. Bara under tilläggstiden hade man två s.k. 100 % lägen som missades. Al Ahli var inte ofarliga på något sätt och hela tiden skapade lägen framåt. Jag hade inte höjt på ögonbrynen om matchen slutat typ 5-3, så många lägen fanns det i matchen. Returmötet kommer enligt mig bli något liknande där vi får ett hemmalag som trycker på för mål och ett bortalag som kommer att få ytor för kontringar. Två svaga försvar gör att vi förhoppningsvis får något ”billigt” mål på köpet utöver att det blir minst ett kontringsmål och ett par spelmål. För att inte skriva längre än nödvändigt: Vi kommer att få målrik match!

Spel i matchen: Ö 2,5 @ 1.61 hos Pinnacle






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt