Säsongens sista inlägg från den inhemska iranska fotbollen och vi avslutar med cupfinalen(Jame Hazfi) som går av stapeln i staden KhorramShahr beläget i södra delen av landet.

Esteghlal har som bekant gått som tåget under senaste månaderna och malt ner sina motståndare. Ganska tidigt på säsongen var det klart att laget inte skulle vinna ligaguldet då poänggapet upp till Perspolis var ointagliga efter inledande matcherna. Man ändrade då i sin målsättning och cup-vinst blev det primära för laget, följt av framgång i AFC-CL. Ute i Asien har man nått framgång då man vann sin grupp och får möta landsmännen ZobAhan i åttondel. Nu återstår vinsten i cupen för att säsongen ska kännas som godkänd sådan. Truppen är ordinarie och man kommer att spela med bästa XI där bla Mame Thiam samt Djerparov kommer att starta.

Motståndarna KhounehBeKhouneh kommer från en turbulent helg i iranska div 1. Man behövde vinna sista matchen hemma med minst två mål mot bottenlaget Bargh, men misslyckades och därmed missade avancemang på färre gjorda mål. Klubbens ägare gick då ut i media och pratade om läggmatcher och att förbundet sett till så laget inte gick upp. Han hotade även att inte spela cupfinalen och att laget skulle läggas ner. Nu åker man till KhorramShahr för att spela finalen ändå, hur det blir med framtiden återstår att se, men jag tror man kommer att finnas kvar även kommande säsong. Ett ganska klassisk utspel från iranska klubbledare att skylla på andra och inte ta eget ansvar. Trots att laget var nära avancemang har man inte spelat övertygande under senaste tiden och tappat en del i form. Lite bättre offensiv och man hade utan problem haft PGL platsen men nu valde man mer defensiv stil och prioterade det mer än offensiven när det egentligen inte behövdes och det straffade sig till slut. Om jag inte är helt fel ute så tappade man närmare 20 mål utöver poängövertag man hade till lokalkonkurrenten Nassaji. Man har även haft en del skador på spelare och även detta har stört rytmen i laget. Man kommer att parkera bussen och försöka sig på omställningar när lägen kommer. Dagens Esteghlal är dock övermäktig ALLA iranska lag i dagsläget och man kommer förr eller senare att hitta öppningar och göra sina mål. Tyske tränaren Winfried Schäfer har visat sig vara den geni man förväntar sig av en erfaren tyska tränare att vara. Han har hittat lösningar till samtliga motstånd man stött på under hans tid i klubben och lär fortsätta med detta.

Matchen spelas på neutral plan men kommer ändå att fyllas av Esteghlals supportrar. Detta beroende på att man har fans i hela landet och de kommer att ta sig dit. KhonehBeKhoneh däremot kommer knappt ha några supportrar då Babol(staden man kommer från) ligger i norra delen av landet och det är närmare 1500 km mellan städerna. Visst kommer en och annan busslast och några privatister att göra resan men det kommer fortfarande vara i absolut minoritet och troligtvis inte höras överhuvudtaget.

Ett formtoppat Esteghlal med hög lägsta nivå och nästintill ordinarie kommer att göra minst två mål mot ett KhonehBeKhoneh som fortfarande befinner sig i chock efter missat avancemang till PGL!

Spel i matchen: Esteghlal Ö 1,5 @ 1.76 hos Unibet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt