Speltips: En annandag men ändå helt vanlig dag.........

Påskaftonens matcher gav blandade resultat och med lite mer flyt kunde båda varit vinstspel men Sepahans oförmåga att förvalta sitt enorma spelövertag till att göra mål var stundtals jobbigt att bevittna. Som vanligt gjorde man allt rätt fram till straffområdet för att sedan misslyckas med sina avslut. Foolad däremot gjorde jobbet och vann sin match vilket gjorde att lördagens blogg-resultat blev en vinst och en förlust.

Nu tar vi sikte mot AFC-CL och veckans omgång. En genomgång av grupp D med tillhörande spel till morgondagens matcher följer nedan:

Till att börja vänder vi blickarna mot Azadi Stadium i Tehran där huvudstadens blåa gäng Esteghlal tar emot qatariska Al-Rayyan i den nästsista omgången av gruppspelet. Gruppen är väldigt jämnt och endast två av gruppens matcher har haft ett segrande lag medan övriga har slutat med ett oavgjort resultat. Esteghlal och Rayyan delar på första platsen med sex poäng var och med samma målskillnad. Al-Ain bakom har fyra poäng på sina inledande fyra matcher och slutligen Al-Hilal som endast fått ihop två poäng på sina matcher. Gruppen avslutas om 14 dagar där Hilal tar emot Esteghlal på neutral mark meda Marcus Berg och hans Ain får åka och möta Rayyan på bortaplan.

Läget i respektive liga!

Al-Ain leder ligan i UAE med fyra poäng före tvåan och tre matcher kvar att spela. Nästa ligaomgång spelas inte förrän nästa fredag och därmed gott om tid för återhämtning efter AFC-CL.

Al-Rayyan kommer att sluta på tredjeplats i ligan oavsett resultat i sista omgången. Man har givit upp liga sen flera veckor tillbaka då det blev klart med just tredjeplatsen. Många juniorer och reserver har använts i de senaste matcherna.

Al-Hilal slåss med sina rivaler Al-Ahli om seriesegern och ligger en poäng före med två matcher kvar att spela. Lagens möts för övrigt på lördag om en vecka och ligan kommer att avgöras då!

Esteghlal ligger på tredjeplats och man kan som bäst klättra upp till andra platsen. Det är dock tätt och jämnt i toppen där det skiljer endast fyra poäng från plats två ner till sjätte platsen med fyra matcher kvar att spela.

Omgångens matcher!

Esteghlal – Rayyan:

Det lag som vinner matchen i Tehran kommer troligtvis att ha säkrat avancemang och tom säkrat gruppsegern. Esetghlal vann i ligan senast och man vilade sina landslagsspelare men kommer ha stort avbräck i skadade succeförvärvet Mame Thiam till måndagens match. Finns en liten chans till att Thiam kan vara med i truppen men isf användas endast vid nödfall och behov.

Motståndarna från Qatar kommer med ordinarie trupp och man kommer att nöja sig med ett oavgjort resultat så att man har allt i egna händer i sista matchen.

Ett formstarkt hemmalag som tar emot (normalt) bortasvag Rayyan kommer att gasa från första minuten inför en välfylld Azadi. Lag från arabiska länder brukar ha svårt när man besöker Iran och jag tror inte det blir något undantag den här gången. När lagen möttes i första omgången av tävlingen var Esteghlal klart bättre laget även om matchen slutade oavgjord till slut.

Spel i matchen: Esteghlal -0,5 @ 1.58 hos Coolbet

Vill man ha högre odds är -0,75 ett bra alternativ

Al-Ain – Al-Hilal:

Storlaget Hilal har börjat AFC-CL på ett svagt sätt och man är mer eller mindre helt borta från avancemang. Visserligen finns chansen fortfarande kvar men kommer krävas sex poäng under sista två matcherna. Med stundande ligafinal mot Ahli och avgörandet i ligan kommer lagets fokus att ligga där och inte matcherna i AFC-CL. Ain kommer däremot vara heltaggade till matchen med vetskapen om att en vinst kan innebära att det räcker med oavgjort i sista matchen. Även om man inte säkrat ligatiteln riktigt än så är det en tidsfråga och något som truppen givetvis är medvetna om.

Ett avslappnat hemmalag kommer att ta hem trepoängaren i matchen!

Spel i matchen: Al-Ain -0,5 @ 1.74 hos Bethard






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt