Speltips: #SorkhAbiDerby #RedBlueDerby

En av världens största derbyn(rankad topp 20) och definitiv den största i Asien spelas på torsdag. Matchen som får ett helt land att stå still. Folk följer drabbningen oavsett om man håller på något av lagen eller ej! Matchen som splittrar familjer och som får fans att bila över 1000 km för att kunna se den på plats i Azadi stadium.

Det är SorkhAbi derbyt( har en tråd på twitter där jag försökt ge lite mer inblick och som ni får länken till längs ner i texten).

Nämligen derbyt i Teheran mellan Esteghlal och Perspolis!

Två lag som kommer till matchen med bra självförtroende och form. Båda lagen vinner för tillfället det mesta i inhemska ligan och startat AFC-CL på ett bra sätt. Esteghlal som klättrat i tabellen för varje omgången, ligger på tredjeplats med 3p upp till ZobAhan men hela 19p till Perspolis som legat på första plats nästan hela säsongen.

Med endast sex matcher kvar att spela är guldet mer eller mindre säkrat men kan bli helt, antigen via en seger i derbyt eller om ZobAhan tappar poäng i sin match som kommer vara färdigspelad när derbyt har avspark. Som alla idrottsintresserade förstår så kommer Esteghlal inte att tillåta sina rivaler att både fira guld och derbyseger på en samma gång. Derbyt är chansen till att ta revansch på missat guld. Något som lindrar fansen besvikelse en hel del.

Trots vikten av att vinna ett derby så tror jag att vi kommer få se mer avslappnad matchbild än vad vi vant oss vid tidigare. Tränarna i lagen har prioterat anfallsspel under säsongen och till skillnad från sina iranska kollegor använder man sig av en taktik där fler spelare involveras i det offensiva spelet. Lagen är i topp både när det gäller gjorda mål men man gör det även med insläppta. Med andra ord så har två lag med bra anfallsspel men som även tar hemjobbet för att täppa till ytorna bakåt.

Perspolis är laget som har vassare individuella spelare där forwardsduon Mensha och Alipour uppbackad av Ahmadzadeh gör de flesta målen. Lagets offensiv med yttrar som alltid fyller på vid anfall är mardröm för de flesta lag och svårt att stå emot sett över 90 minuter. Esteghlal är mer av ett kollektiv i anfallet där uzbekiske Djeparov är den som är navet i lagets anfallsspel. Man har även (som det verkar iaf) fått in en bra målskytt i form av senegalesiske Mame Thiam. Han debuterade i AFC-CL genom att avgöra med matchens enda mål(misstänkt självmål men ändå) och i sin första match från start gjorde Mame 2+1 i segermatchen mot Foolad. Båda lagen är också ganska skottvilliga och tar mer än gärna avslut från långt håll. Något som periodvis varit givande med en hel del mål och som kan vara användbar om spelet i sista tredjedelen låser sig.

Vart vill jag då komma med all denna text? Jo, att oavsett vilka spelare som ställs på banan, oavsett tabellplaceringar, oavsett form och den här gången extra kryddad med säkrat guld eller ej så kommer vi att se två lag som krigar inför 100 000 åskådare och inte viker en tum för att kunna gå med huvudet högt efter avslutad match.

Tvärtemot bolagen tror jag på en målrik historia, eller iaf minst två mål:=)

Spel i matchen: Ö 2 @ 1.93 hos Pinnacle

BTTS @ 2.15 hos MrGreen

Twittertråd:






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt