Speltips: Spiken i kistan!

Efter en rad bra bloggspel gick vi in i väggen senast då Perspolis bjöd på poängen ochAl Ain lyckades inte vinna sin match trots massivt övertag. Iranska ligan återstartar till helgen efter att haft ett uppehåll på ett par veckor pga. AFC-CLs två första omgångar.Till fredagen finner jag ett par intressanta matcher som jag tänkte försöka guidea er genom och förhoppningsvis bjuda på par vinnande spel.

Fredagens bästa:

Bottenlaget Sepidrood tar emot topplaget Saipa. Hemmalaget är precis ovanför nedflyttningsstrecket och det är man enbart tack vare eller pga. bättre målskillnad än Esteghlal Khuzestan. Man är i desperat behov av vinster för att kunna säkerställa sin existens i Persian Gulf League. Ett helt ok hemmalag som vanligtvis brukar kunna göra bra insatser hemma och som har tagit de flesta av sina poäng på Sardar Jangal stadium, Irans enda arena i högsta ligan där man har konstgräs som underlag. Eller konstgräs och konstgräs, jag vet inte riktigt från vilket år mattan är men jag vet att kvalitén på den är inget vidare, milt sagt. En del av lagets hemmastyrka hänger ihop med att man haft en del flyt i vissa av matcherna där man ganska oförtjänt lyckats att vinna.

Saipa kommer från en del fina resultat och har inte förlorat på ett tag. Man har fått ihop lagdelarna på bra sätt och lyckats med att kunna avgöra de flesta jämna matcherna till sin fördel. Man kommer från stärkande 4-2 vinst mot ZobAhan och det är något som lyft laget och legendariske spelaren och numera tränaren Ali Daie. Man är extrem skickliga på att ligga på försvar och ställer om blixtsnabbt när tillfälle ges. Här har man stor nytta av Torabi som iscensätter de flesta kontringar med sina löpningar.

Sepidrood som är i behov av vinst måste framåt och styra spelet, något som man inte alls är bekväma med och har direkta problem med. Laget är nämligen ett klassiskt försvarslag i Iran som hellre låter motståndare göra misstag än att slår en passning extra. Motståndarna Saipa däremot kommer att trivas med matchbilden som blir. Visserligen är man i behov av vinst för att ha fortsatta möjligheter till en placering i toppen av tabellen men samtidigt känner man att Sepidroods behov av poängen är ännu större och därför behöver man inte ”tokköra” utan kan fortsatt köra sitt giftiga kontringsspel.

Annan detalj som är till Saipas fördel är att det pågått en konflikt bland Sepidroods spelare där grupperingen av lokala spelare och spelare utifrån inte kommer överens. Det har tom gått så långt att det finns de som påstår att lagets förstemålvakt fejkat skada för att inte spela. Klubben nekar till anklagelserna angående målvakten men medger samtidigt konflikten i truppen.

Jag tror Sepidrood kommer att försöka att styra spelet men med mindre framgång och att Saipa sin vana trogen kontrar in ett par mål och förlänger sin förlustfria svit.

Spel i matchen: Saipa -0,25 @ 1.80 hos MrGreen

Spiken i kistan?

Eviga bottenlaget Meshkiposhan som snart har förbrukat sina samtliga nio liv tar emot nedflyttningshotade storlaget Sepahan. Meshkiposhan måste i stort sett vinna samtliga sina kvarvarande matcher för att kunna klara sig kvar i ligan. Första steget i detta blir matchen mot Sepahan. Lagets enda seger på väldigt lång tid har kommit mot bottenkollegan Sepidrood. Utöver det har man egentligen inte haft något att sätta emot sina motståndare även om man lyckats med att knipa en poäng här och där.

Sepahan är storlaget med en trupp för topplacering men som har för varje omgång som gått kommit närmare nedflyttning istället. Numera har man endast en poäng tillgodo på lagen under nedflyttningsstrecket. Det är inte direkt så att laget spelar dåligt eller att man inte har tillräckligt bra spelare utan helt enkelt så att man INTE kan göra mål! Vet inte hur många lägen man skapar per match utan att kunna få in bollen, man har helt enkelt sämre anfallare än vad allas vår @baselinebetting kan skjuta frisparkar. Det är något helt sjukt hur ett lag kan spela så bra och fin fotboll men som inte kan göra mål! Ännu sjukare är att laget inte köpt in någon anfallare trots detta.

Hur blir då matchen? Är det någon gång det ska vända för Sepahan är det i just denna match. Meshkiposhan är sämre laget på alla positioner, Ja tom i anfallet är man sämre och det säger kanske mer om hur dåliga man är än hur mycket bättre dagens Sepahan är starkare.

Spel i matchen: Sepahan -0,25 @ 2,05 hos Betser






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.