Speltips: Hey ho, lets go.......

Oj vad jag stör mig över att Malavan förstörde torsdagens max-dubbel. Trots stort övertag så lyckas man med att missa straff, göra 2-1 i 89e för att sedan släppa in kvittering i 92a i Sabas blott andra anfall(ja, de gjorde även mål på första). Prata om effektivitet hos ena laget och att vara ineffektiva i andra laget. För övrigt var gårdagen mycket bra då övriga bloggspel satt med undantag för överspelet i Rayyan-Sadd. Men glädjande att återigen vara rätt ute i samtliga matcher och även få utdelning som får betecknas som klart godkänd.

Fredagen bjuder på fyra matcher från PGL(Persian Gulf League) och några matcher från arabländerna kring Persiska viken!

Dagens första analys blir derbyt i Ahvaz där Esteghlal Khuzestan tar emot rivalerna Foolad Khuzestan. Två lag som befinner sig i olika delar av tabellen och upplever olika världar för tillfället. Skrev i början av veckan om Foolads förvandling och topplacering. Laget har inte förlorat på evigheter och låg på andra plats under en längre period men har börjat tappa mark och placeringar för varje vecka som går. Inte nog med att man vägrar förlora, man vägrar nämligen även att vinna matcher också. Med andra ord spelar man oavgjord typ hela tiden och det börjar visa sig även i tabellen. Man älskar att spela 1-1 och känns nästan som att oavsett underläge eller ledning så slutar Foolads matcher med just resultatet 1-1. Man har 10 oavgjorda på 21 matcher och endast två förluster.

Dagens ”hemmalag” Esteghlal Khuzestan ligger till skillnad från sina stadsrivaler i botten av tabellen och på en nedflyttningsplats. Man har varit fast nere i botten mer eller mindre hela säsongen. Klubben har haft stora problem med både ekonomin och truppen men har kunnat åtgärda detta på ett ok sätt.

Båda lagen är i behov av tre poäng för att inte tappa ytterligare mark till lagen ovanför egna tabellplaceringen. Iofs behövs det inget geni för att räkna ut detta. Lagens tabellsituation kommer leda till att det blir bra fart från början och spelare som gör sitt yttersta för att hjälpa sin klubb att ta hem tre poängen.

Iranska ligan är känd för att de sämre lagen nöjer sig oftast med en poäng samt att lagen generellt är mer rädda för att förlora än att satsa framåt och kunna vinna matcher med den risktagning det medför.

Det som många inte tänker på är ett återkommande förändring sista tredjedelen av säsongerna. Nämligen att många lag släpper på de defensiva spärrarna och satsar mycket hårdare framåt när det går upp för tränarna att man är måste även ha segrar för att kunna nå målet för säsongen. Målproduktionen går då upp! Tex har vi hela 15 mål i den här omgångens fyra första matcher. Detta i kombination med att båda lagen har minst två mål i de flesta av sina matcher leder till följande:

Spel i matchen Ö 1.75 @ 1.76 hos Bester

Vad vore ett blogginlägg utan en match mellan två lag som inte vet hur det känns att vinna? Inget kul alls. Därför tar vi sikte på mötet Paykan – Meshkiposhan. Grabbarna i hemmalaget hade grym form och radade upp segrar under en period men har nu inte vunnit på snart tre månader. Man spelar bra fotboll men lyckas inte få utdelning och förr eller senare kommer det att lossna.

Dagens motståndare Meshkiposhan har visserligen vunnit en match under senaste månaderna men utöver det har man varit precis värdelösa milt sagt. Man börjar även bli ganska desperata då man blir mer fast som jumbo för varje vecka som går. Man måste satsa allt framåt nu och kan inte spela sitt ”vanliga” bortaspel med målsättningen att få oavgjord. Detta kommer bli perfekt för Paykan att utnyttja och göra det man är bäst på, nämligen snabba omställningar mot ett försvar som stundtals kommer lämna enorma ytor.

Spel i matchen: Paykan -0,5 @ 1.73 hos MrGreen






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt