Speltips: Gröna tåget tuffar vidare!

Bloggespelen går bra just nu med tre raka vinstspel och 4/5 senaste, samt ett levande(se tidigare inlägg) och förhoppningen är att vi fortsätter på samma spår som vi är inne på och att undvika urspårning för närmaste framtiden. Annan positiv utveckling är att nästan alla bloggspelen har varit sk tidiga spel med förhållandevis höga odds och ni som följer har nästan i samtliga fall legat flera steg före marknaden när det kommer till odds.

Morgondagens match är hämtad från Persian Gulf League och bottenmötet

Gostaresh-EsteghlalKhuzestan.  Att gästerna EsteghlalKhuzestan skulle ligga i botten av tabellen är ingen överraskning då laget blivit av med massvis av spelare sedan guldsäsongen för något år sedan. Anledningen till detta är att klubben är en av få helt privatägda och därmed nästan inga statliga bidrag att ta del av. Man har även bytt ägare flera gånger med följden att spelare(både nuvarande och de som lämnat) inte fått ut sina löner. Inför säsongen hade man väldig ung trupp med mestadels lokala spelare. Nu till det intressanta i sammanhanget, nämligen att laget har gått i strejk och inte tränat under senaste veckan. Samtidigt har tränaren gått ut i pressen och förklarat att han stödjer spelarna i strejken. I skrivande stund har jag ingen koll om eller vilket lag man ställer upp med men med de förberedelser som man haft senaste tiden så har jag svårt att se man ska kunna ta poäng.

Hemmakillarna i Gostaresh då? Man parkerar på platsen ovanför sina motståndare, dvs. tredje från slutet med en poäng till godo. Till skillnad från sina gäster så har klubben mycket bättre ställt ekonomisk och ett i grunden mycket bättre trupp som normalt borde hålla till mitten av tabellen. Man har dock inte haft det lätt i inledningen av säsongen och överlag väldigt svårt med att göra mål.

Lagens form är snarlika med två vinster på sina senaste. Vi ska dock ha med oss att båda mött div I lag i cupen samt att EsteghlalKuzestan mött ligajumbon SiahJamegan medan Gostaresh något turligt vann borta mot SanatNaft.

Hur blir då matchen?  Gostaresh som vill uppåt i tabellen och inte har någon som helst lust att harva i botten kommer att gasa på och försöka få tidigt mål medan gästerna kommer att vara nöjda med den pinnen man har när matchen startar.

Utifrån detta har jag valt följande:

 

Spel i matchen: Gostaresh -0,25 @ 1.86 hos Betser

Abays blogg

Abay

Abay brinner för asiatisk idrott med fotboll som huvudintresse. Vid mästerskap (även vissa andra turneringar) är både volleyboll, basket och handboll av intresse också. Även "bonnboll" är del av Abays områden då han varit aktiv där inom olika roller. Vill ni prata udda idrotter och mindre kända ligor så är Abay rätt person att prata med!

Sveriges bästa

Kända profiler