Imorgon torsdag är det dags för årets match i Iran! SorkhAbi(rödblå) som derbyt kallas och får ett helt land att stanna upp under några timmar. Vi pratar nämligen om matchen:
Perspolis – Esteghlal.

Fans från hela landet åker till derbyt för att kunna uppleva den på plats. Vi pratar om resor på över 1000 km i bil och som man gör mer än gärna.

Varför får derbyt hela landet att stanna? Bortsett från några få städer i Iran så håller fansen på antigen de röda eller blåa som första eller andra lag. Därför berör detta i stort sett alla iranier. Även för exiliranier är matchen stor och man brukar streama från världens alla hörn. Mäktiga Azadi stadium är skådeplatsen där arenan delas i en blå respektive röd 50.000 personers sektion. Tyvärr verkar det som vissa sektioner är stängda pga renovering och det inte blir riktigt fullsatt.

Själva matchen då? Utöver prestigen står mycket mer på spel. Perspolis är i behov av vinst för haka på ParsJonoobi i toppen av tabellen och även att skaka av sig förlusten mot Hilal i AFC CL. Jag har skrivit tidigare och skriver igen: Årets Perspolis är urstarka och har trupp med flera matchvinnare som kan kliva fram vid behov. Taremis avstängning är givetvis kännbart men inte så mycket som kanske tror eftersom Mensha har klivit fram och tar för sig genom att göra målen som Taremi brukade göra.

Esteghlal däremot har en jobbig säsong och parkerar precis ovanför nedflyttningstrecket. Man behöver vinsten för att starta klättringen i tabellen och höja självförtroendet. En derbyvinst betyder mer eller mindre räddad säsong, oavsett slutplaceringen i tabellen.

Jag tror vi får se minst ett par mål i matchen. Perspolis offensiva pjäser lär inte gå mållösa från matchen och Esteghlal kommer inte ge sig utan att ha krigat i 90 minuter.

Spel i matchen: Ö 2 @ 1.84 hos Betser

Bonustext: Ligans disciplinnämnd har stängt av en spelare ur vardera lagen för att det kommit ut bilder där dessa spelare rökt vattenpipa!!! Klubbarna har lämnat in överklagan som i skrivande stund inte accepterats. Men med Iran vet man aldrig och ingen skulle bli förvånad om avstängningen hävs strax innan avspark.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt