Speltips: Brasselir att vänta!

NYA KUNDER | FÅ UPP TILL 1.000KR I SPELKREDITER
| Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Villkor, tidsbegränsningar, undantag tillämpas

Iranska ligan återstartar efter VM-kval uppehållet och välbehövligt vila för några av lagen som hade det tungt under första omgångarna.

En match som drar till sig extra uppmärksamhet från min sida är den mellan Sepidrood och Sanat Naft. Hemmakillarna har haft tung start på säsongen med endast fyra poäng på sina fem första matcher.  Just poängskörden är kanske något som inte överraskar då laget tippas att tillhöra botten och inte många skulle bli förvånad om man åker ur direkt. Man åkte även ur cupen under helgen efter förlängning och 120 tunga minuter där man först jagade kvittering som kom i 85e för att sedan återigen jaga ytterligare kvittering under sista 30 utan framgång. Att åka ur cupen är heller ingen överraskning och något som kan hända även de bästa lagen. Det som var värst i det här fallet är att cupförlusten kom mot ärkerivalen Malavan. Detta är något som kommer att följa laget till nästa tillfälle man möts(vilket kan dröja många år). Även supportrarna kommer troligtvis svika laget under kommande matcher och man tappar en hel del av sin hemmaplansfördel som man är i stort behov av för att kunna ha hoppet kvar att klara sig i högsta ligan och det blir svårare att få extrapoäng utan hjälp av sin 12e spelare!

Bortagänget SanatNaft eller iranska brassarna som man kallas kommer från mer positiv trend med placering på övre halvan, bra harmoni i laget och en trupp som innehåller flera matchvinnare. Som jag nämnde i förra veckans cup-blogg så vilade man även sina bästa spelare och trots det lyckades vinna bortafighten i cupen(jävla skit då jag hade rekat spel emot) och man siktar mot topplacering i ligan.

Vad vore ett brasselag utan brassar? Sanat har hela tre stycken i sitt lag och två av dessa har gjort tre mål var medan den tredje spelar centralt i mitten. Dessa har man kryddat med irakiern Karrar Jassim som i sina bästa stunder håller mycket hög klass men samtidigt kan vara en av de sämsta spelarna när det tar emot.

Kombinationen dålig form, trötta ben, nedstämdhet efter derbyförlust och besvikna supportrar mot bra form, målskyttar, utvilade spelare gör att jag väljer följande:

Spel i matchen: Sanat Naft DNB @ 1.80 hos bet365 (spelbar ner till 1.70)

Bonustext: Sepidrood kommer från staden Rasht och norra provinsen Gilan. Man är en anrik klubb i grunden men huserat många år i lägre serierna fram till något år sen då man gjorde resan till högsta serien via seriesegrar först i div två och förra säsongen i Azadegan league(div 1).

 

Abays blogg

Abay

Abay brinner för asiatisk idrott med fotboll som huvudintresse. Vid mästerskap (även vissa andra turneringar) är både volleyboll, basket och handboll av intresse också. Även "bonnboll" är del av Abays områden då han varit aktiv där inom olika roller. Vill ni prata udda idrotter och mindre kända ligor så är Abay rätt person att prata med!

Sveriges bästa

Kända profiler