Speltips: Friterade koreaner till lunch?

V i blickar mot nordvästra Iran och asiatiska VM-kvalet i volleyboll som pågår för fullt i staden Ardabil.

Att Iran vinner samtliga sina matcher utan några som helst problem är inte ens pengarna tillbaka men bakom finns även Kina i en grupp som för övrigt består av Sydkorea, Kazakstan och Qatar.

Kina kommer från enkla segrar mot Kazakstan och Qatar, samt 0-3 mot Iran(matchen rekades som maxspel). Sydkorea i sin tur blev programenlig utspelade av Iran, MEN tappade 2-0 ledning och tillsynes enkel seger till 2-3 mot Qatar. Koreanerna är historisk en stornation inom asiatisk volleyboll men inne i generationsväxling där man ligger ganska långt(enligt mig) efter kontinentens övriga topplag som består av Iran, Kina, Japan och Australien.

Kvalet spelas i två femlagsgrupper där Japan och Australien redan säkrat sina platser från andra gruppen medan den här spelas för fullt.  Iran är som det nämnts tidigare helt överlägsna, inte bara i gruppen utan även i hela Asien. Bakom finns Kina som vid vinst imorgon säkrar (nästan) VM-platsen. Enda som skulle stoppa de är att hemmanationen Iran förlorar mot Qatar på måndag, vilket är helt omöjligt:=)

Jag blev överraskad över öppningsoddsen som en del bolag bjöd på och väljer ett maxspel i matchen.

Bonustext:

Qatars startspelare består av fem naturaliserade spelare och den sjätte misstänkt sådan(orkade inte gräva i det). Så det är inte bara i fotboll och handboll man försöker köpa sig framgångar utan även i andra sporter!

 

Spelet i matchen är att Kina vinner och oddset 1.50(värderar spelet till 1.20).

För den som vill ha högre odds så är Kina -1,5 set  full tspelbart till ett lägsta odds av 1.80.

Abays blogg

Abay

Abay brinner för asiatisk idrott med fotboll som huvudintresse. Vid mästerskap (även vissa andra turneringar) är både volleyboll, basket och handboll av intresse också. Även "bonnboll" är del av Abays områden då han varit aktiv där inom olika roller. Vill ni prata udda idrotter och mindre kända ligor så är Abay rätt person att prata med!

Sveriges bästa

Kända profiler