Speltips: Skadeläget bäddar för hemmaseger i Turin

Utbudet under morgondagen är i vanlig ordning enormt på söndagar. Inte minst nu när vi är tillbaka med den svenska fotbollen. Det är dock varken i Allsvenskan eller Premier League vi finner de största fynden.

Jag har funnit tre spel med spridning som kan bli rejäla fynd. Ett i Bundesliga, ett i Serie A och även ett i Ligue 1. Jag har i tidigare inlägg varit inne på att det är ett utmärkt läge för starka klubbar att vända en negativ trend. Laget har fått tid att sammansvetsas under uppehållet och det är inget Europaspel i veckan som kommer.

Vårt första spel hittar vi i Italien, där vi ska ta oss till Turin. Torino hemmaspelar mot Udinese och bör ha väldigt goda chanser till tre poäng. 29 poäng på 14 hemmamatcher är ett relativt bra facit samtidigt som att formen också är förhållandevis bra. Den sista matchen innan landslagsuppehållet slutade 2-2, där Joe Hart får ta på sig att det inte blev tre poäng. Engelsmannen stod för dubbla tavlor. I övrigt spelade Torino väldigt bra och hade ett anfallsspel som såg dynamiskt och fartfyllt ut.

Det är ett bra läge att möta Udinese. Skadelistan är lång för bortalaget, där tre spelare sticker ut. Cyril Thereau, Seko Fofana och Orestis Karnezis. Alla tre har helt klart varit nyckelspelare i år. I Torino är det egentligen bara Samuel Gustavsson som är osäker på spel.

Torinos högstanivå har det inte varit något fel på i år. Snarare att finna stabiliteten. Skulle den delen bättras är Torino bättre än den tiondeplats som tabellen visar. Det är dock fortfarande två placeringar bättre än Udinese med ovannämnda parametrar inräknade. Det bäddar för en hemmaseger.

Torino spelas till 1.85.

***

Vi håller oss sedan kvar vid Medelhavet till söndagens andra spel. Lyon bortaspelar mot Rennes och bör i min mening stå som klara favoriter i denna matcher. Lyon har minst sagt kommit igång under säsongens gång.

Offensiven Lyon innehar är absolut toppklass i Europa. Fyran med Fekir, Depay, Valbuena och framför allt Lacazette har öst in mål i både ligaspelet och Europaspelet efter jul. Senast föll laget mot PSG med 2-1 men kan kortfattat skylla på domaren.

Som tidigare nämnt i inlägget; inget Europaspel stör. Den kombinationen är en anledning varför Lyon "bara" ligger på en fjärdeplats. Lyon är i kvartsfinal i Europa League och är en potentiell vinnare. Denna vecka finns dock endast ligaspel i tankarna.

Rennes kommer att stå för ett relativt bra motstånd. Klubben går emot en säsong som kan sluta med en övre halvan-placering. Det har dock gått tre raka matcher utan vinst för Rennes, mot lag som inte tillhört tabelltoppen.

Lyons form avgör här. Inga skadeproblem och mer kvar att spela för. Europaplatsen ska försvaras och vid vinst kan Lyon ta upp kampen mot Nice om tredjeplatsen. Det är upplagt för tre poäng.

Lyon spikas till 1.85.

***

Det tredje och sista spelet hittas i La Liga och får runda av helgen. Här kan vi förvänta oss en urladdning från ännu en klubb som ska vända en negativ trend - i en i övrigt bra säsong.

Sevilla hemmaspelar mot Leganes. Det här är helgens bästa spel enligt mig. Även om lite skador kan oroa Sevilla, på framför allt Jovetic, så tror jag inte det ska påverka alltför mycket. Sevilla innehar en av Europas både jämnaste och bredaste trupper.

På hemmaplan tappas sällan poäng. Det ser jag inte ske här heller. På hemmaplan har Sevilla en hängmatch och vid vinst där är man ligans näst bästa hemmalag. Historiskt har Sevilla alltid varit hemmastarka.

Leganes står för motståndet. Klubben går emot en skaplig säsong sett till förutsättningarna, men har inte imponerat alltför mycket. Laget klappar sällan igenom, men har haft svårt att ta poäng. Framför allt att vinna matcher.

Här tror jag dock Sevillas offensiv kommer att få leva ut. Det finns många spelare som kommer att kunna luckra upp ett lågt stående Leganes. Genombrottosspelet är dessutom Sampaolis spetsegenskap som tränare.

Sevilla kommer att vinna matchen och bevara sin Champions League-plats. Jag tror dessutom man gör det med två mål. Handikapp-spelet, -1.5, spelas till generösa 1.980.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt