Speltips: Långtidsspel Allsvenskan - Skytteliga

Vi närmar oss allsvensk premiär med stormsteg. Nu är det endast fyra dagar kvar till Göteborg och Malmö sparkar igång årets serie. Det är därför hög tid att börja kolla mot de allsvenska långtidsspelen.

Förra året lyckades jag pricka in John Owoeri som skyttekung till hela 67 gånger pengarna. Årets kandidater står i lägre odds, men jag tycker ändå det är värt att satsa en del på skyttekungsspel. Försäsongen har i år, likt många andra år, visat en hel del tendenser. Därför ägnar jag hela denna del åt detta område.

Tre kandidater brukar vara lagom att välja ut - där en kan vara ett långskott medan två är mer realistiska. Det som alltid bör vara i åtanke när dessa val görs är givetvis: konkurrens, risk för försäljning i sommar och om spelaren spelar i ett tillräckligt bra lag. Därför var Owoeri ett undantagsfall. Häcken slutade elva, även om det bara var ett fåtal poäng upp till sjundeplatsen. Spelarna bör åtminstonde tillhöra lag på övre halvan, två av tre i potentiella topplag.

***

Mitt första val faller på Kennedy Igboananike. Anfallaren är tillbaka i svensk fotboll efter en tid i MLS. Den före detta djurgårds- och AIK-spelaren ska detta år spela för Örebro. En matchning jag tror kan bli bra på grund av en rad anledningar.

Örebro lär tillhöra mittenskiktet av tabellen. Det är dock tunt på anfallspositionen i övrigt. Jag ser absolut Igboananike som en klar startspelare. Örebros starkaste lagdel är dessutom det centrala mittfältet. Nordin Gerzic och Nahir Besara besitter väldigt bra högerfötter som kommer kunna nå den vindsnabbe Igboananike i djupet.

Alexander Axén spelar också in i min tro på Kennedy. Han är känd för att drivas av att coacha en del spelare med brokiga personligheter. Kennedy hamnade i konflikt med Magnus Pehrsson i Djurgården efter ett succéår. I AIK blev det ett fantastiskt år, innan det sedan dalade rejält år två. Med andra ord har Kennedy en hög högstanivå, men har haft problem att få stabilitet i karriären.

Skyttekungsspel handlar egentligen till väldigt stor del om just högstanivån. Det är inte speciellt relevant att veta att en spelare gör minst sex-sju mål. Det handlar om vilka som kan komma in i stim. Kennedy är i en bra ålder och har som sagt två fantastiska säsonger i Allsvenskan. Det gör att han blir ett av mina tre val.

Kennedy Igboananike spelas till 17 gånger pengarna.

***

Nästa spelare som jag kommer att lägga en slant på, är Jo Inge Berget. Här spelar givetvis klubben en nyckelroll. Tre av de fem senaste åren har skytteligavinnaren tillhört en topp tre-klubb. Att Malmö kommer att sluta bland de tre bästa är så gott som självklart.

Berget är inte alltid den som får absolut mest beröm. Rosenberg bär Malmö-fanan med sin personlighet, Eikrem blev poängkung förra året och Christiansen har både varit bra och var ett extremt stort nyförvärv när han kom. Berget är dock given i elvan och är extremt viktig för laget. Skadorna har han dessutom ofta hållit sig borta ifrån.

Malmö har inte behövt värva speciellt tungt i vinter. Spetsen och bredden är redan på plats. I och med att de dyra nyförvärven uteblivit - samtidigt som Malmö innehar en enorm skattkista - finns det kraft att stå emot eventuella försäljningar under säsong. Även om både Berget och Eikrem lär ha en ambition att spela i en större liga en gång till, tror jag Berget inte säljs i sommar vid en stark vår.

Jag hoppas även stjärskottet, Mattias Svanberg, kan hjälpa mig med detta spel. Eikrem och Berget har tidigare tagit hand om kanterna, men det är på kanten Svanberg konkurrerar primärt. Det är enklast att byta position på Berget, han gör sig ungefär lika bra som anfallare och fungerar bra bredvid en duellstark Rosenberg. Om Svanberg fortsätter att utvecklas kommer inte Magnus Pehrsson inte kunna hålla honom utanför elvan. Då lär Berget spela anfallare - vilket ökar möjligheten till mycket mål.

Du behöver en spelare i ett topplag och därför spelas Berget till 21 gånger pengarna.

***

Den sista spelaren blir sedan Johan Bertilsson. Han har bytt Gefle mot Östersund och kommer nu att spela under Graham Potters ledning. Exakt hur Bertilsson ska användas är en aning oklart, men det är självklart att han kommer att spela en nyckelroll.

Förra året användes Bertilsson i en ren yttermittfältsroll. Där gjorde han åtta mål och tio assist, ett otroligt facit i ett lag som åkte ur. 2013 gjorde Bertilsson hela 13 mål i Degerfors. Karriären har stegrat ordentligt de senaste åren, men han har alltid varit poängstark.

Jag tror mycket på Östersund i år och jag tror Bertilsson kommer passa in utmärkt. Potter är allt annat än en låst tränare. 3-4-3, 3-5-2 och 4-3-3 är formationer som använts. Alltid samma grund men olika system. Det kan bli avgörande för detta spel, men Bertilsson kommer att komma till mycket lägen oavsett. Spelar laget med två anfallare lär han agera som en av dem. I ett tremannaanfall blir han mer ytter.

Försäsongen har varit utmärkt och han har ett fint sammarbete med Samman Ghoddos. Jag tycker Bertilsson är en utmärkt kandidat till skytteligan, främst för att tajmingen känns bra. Han är på rätt plats denna säsongen.

Bertilsson spelas till generösa 51 gånger pengarna






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.